|
| Ny knivblok/knivsæt Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 31-12-10 13:12 |
|
Hejsa og godt nytår!
Jeg fik et Jamie Oliver-knivsæt i julegave, men desværre er knivene allerede
efter én opvask begyndt at ruste. Dét ryger lige retur.
Men hvad skal jeg så i stedet have? Jeg har fundet dette Zwilling-sæt, som
jeg er lidt forelsket i:
http://www.2kshop.dk/knivmagnet/740-zwilling-knivblok-m-knive.html
Er der andre gode alternativer i dén prisklasse? Gerne med nogenlunde samme
udvalg af knive som i ovenstående sæt.
Søren
| |
S.B. (31-12-2010)
| Kommentar Fra : S.B. |
Dato : 31-12-10 13:20 |
|
"Søren Bøgh Nielsen" <kampfordeler_gbFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en
meddelelse news:4d1dc889$0$36583$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hejsa og godt nytår!
>
> Jeg fik et Jamie Oliver-knivsæt i julegave, men desværre er knivene
> allerede efter én opvask begyndt at ruste. Dét ryger lige retur.
>
> Men hvad skal jeg så i stedet have? Jeg har fundet dette Zwilling-sæt, som
> jeg er lidt forelsket i:
> http://www.2kshop.dk/knivmagnet/740-zwilling-knivblok-m-knive.html
>
> Er der andre gode alternativer i dén prisklasse? Gerne med nogenlunde
> samme udvalg af knive som i ovenstående sæt.
>
> Søren
Rigtige knive har intet at gøre i en opvaskemaskine
Min erfaring er at de der knivblokke med et udvalg af knive er noget
sekunddært noget, og til en snit pris på 300 kr. pr. kniv, kan det ikke være
den store oplevelse at bruge dem.
Jeg ville hellere bytte det til en kniv til samme pris, tojiro, shun eller
noget i den retning, så får du en rigtig god kniv.
Og logisk set behøver du kun 2 forskellige knive i staarten, de står vel for
90% af dit behov.
Bemærk at der står det er en Zwilling blok med knive, tvivler på det er
zwilling knive der sidder i den, når det er til den pris der.
Søren
| |
Søren Bøgh Nielsen (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 31-12-10 13:25 |
|
"S.B." <sobo@[slettes]ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:4d1dca8b$0$56796$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Rigtige knive har intet at gøre i en opvaskemaskine
Ikke i opvaskemaskinen, men i hånden såmænd.
> Min erfaring er at de der knivblokke med et udvalg af knive er noget
> sekunddært noget, og til en snit pris på 300 kr. pr. kniv, kan det ikke
> være den store oplevelse at bruge dem.
> Jeg ville hellere bytte det til en kniv til samme pris, tojiro, shun eller
> noget i den retning, så får du en rigtig god kniv.
Tak for forslagene.
> Bemærk at der står det er en Zwilling blok med knive, tvivler på det er
> zwilling knive der sidder i den, når det er til den pris der.
Og hvordan afgør man så det? :)
Søren
| |
Søren Bøgh Nielsen (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 31-12-10 13:27 |
|
"Søren Bøgh Nielsen" <kampfordeler_gbFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en
meddelelse news:4d1dcb93$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Og hvordan afgør man så det? :)
Illum har sættet til samme pris, kan jeg se. Mener du, at der kan være tale
om kopivarer?
Søren
| |
Max (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 31-12-10 14:19 |
|
Hej Søren
> Illum har sættet til samme pris, kan jeg se. Mener du, at der kan
> være tale om kopivarer?
Nej, nogen tror bare at det skal være dyrt for at være godt,
de forstår ikke at den eneste forskel der ofte er, ja det er
avancen. En af de bedste knive i verden, ja det er en lamineret
arbejdskniv fra Mora, men den koster kun 15 kr, så den er
ikke anerkendt som noget der dur.
--
Mvh
Max
| |
Søren Bøgh Nielsen (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 31-12-10 15:51 |
|
"Søren Bøgh Nielsen" <kampfordeler_gbFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en
meddelelse news:4d1dcb93$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Min erfaring er at de der knivblokke med et udvalg af knive er noget
>> sekunddært noget, og til en snit pris på 300 kr. pr. kniv, kan det ikke
>> være den store oplevelse at bruge dem.
>> Jeg ville hellere bytte det til en kniv til samme pris, tojiro, shun
>> eller noget i den retning, så får du en rigtig god kniv.
Nu du nævner Tojiro, så fandt jeg denne side:
http://www.nipponkitchen.com/acatalog/SD_Range.html - er det en 'god' nok
serie til ganske almindelig køkkenbrug? Så kunne jeg nemlig godt overveje en
2-3 af de knive i stedet.
Søren
| |
S.B. (01-01-2011)
| Kommentar Fra : S.B. |
Dato : 01-01-11 00:23 |
|
"Søren Bøgh Nielsen" <kampfordeler_gbFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en
meddelelse news:4d1dedbf$0$36560$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>
> "Søren Bøgh Nielsen" <kampfordeler_gbFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en
> meddelelse news:4d1dcb93$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>> Min erfaring er at de der knivblokke med et udvalg af knive er noget
>>> sekunddært noget, og til en snit pris på 300 kr. pr. kniv, kan det ikke
>>> være den store oplevelse at bruge dem.
>>> Jeg ville hellere bytte det til en kniv til samme pris, tojiro, shun
>>> eller noget i den retning, så får du en rigtig god kniv.
>
> Nu du nævner Tojiro, så fandt jeg denne side:
> http://www.nipponkitchen.com/acatalog/SD_Range.html - er det en 'god' nok
> serie til ganske almindelig køkkenbrug? Så kunne jeg nemlig godt overveje
> en 2-3 af de knive i stedet.
Har selv Tojiro knive, og uanset hvad max siger, så er der en verden til
forskel på dem og fx. global knive
Har aldrig et sekund fortrudt jeg har købt dem.
H V Larsen i kbh har dem også, så vidt jeg husker
ellers kan du finde masser af gode knive på fx. knifeforlife.dk
Søren
| |
S.B. (01-01-2011)
| Kommentar Fra : S.B. |
Dato : 01-01-11 00:47 |
|
"S.B." <sobo@[slettes]ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:4d1e65d7$0$56768$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Søren Bøgh Nielsen" <kampfordeler_gbFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en
> meddelelse news:4d1dedbf$0$36560$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>
>> "Søren Bøgh Nielsen" <kampfordeler_gbFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en
>> meddelelse news:4d1dcb93$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>>> Min erfaring er at de der knivblokke med et udvalg af knive er noget
>>>> sekunddært noget, og til en snit pris på 300 kr. pr. kniv, kan det ikke
>>>> være den store oplevelse at bruge dem.
>>>> Jeg ville hellere bytte det til en kniv til samme pris, tojiro, shun
>>>> eller noget i den retning, så får du en rigtig god kniv.
>>
>> Nu du nævner Tojiro, så fandt jeg denne side:
>> http://www.nipponkitchen.com/acatalog/SD_Range.html - er det en 'god' nok
>> serie til ganske almindelig køkkenbrug? Så kunne jeg nemlig godt overveje
>> en 2-3 af de knive i stedet.
>
> Har selv Tojiro knive, og uanset hvad max siger, så er der en verden til
> forskel på dem og fx. global knive
> Har aldrig et sekund fortrudt jeg har købt dem.
> H V Larsen i kbh har dem også, så vidt jeg husker
> ellers kan du finde masser af gode knive på fx. knifeforlife.dk
>
> Søren
Hvis du kigger på h v larsens hjemmeside, så dem jeg har er 2 stk. i 3 lags
stål og 2 stk. i 37 lags
3 lags er længe godtnok til almindelig hjemmebrug, bare mig der er lidt
"sippet" og investere i 37
/S
| |
Uffe Bærentsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Uffe Bærentsen |
Dato : 02-01-11 15:17 |
|
"S.B." <sobo@[slettes]ofir.dk> skrev i en meddelelse
news:4d1e6b5b$0$56773$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hvis du kigger på h v larsens hjemmeside, så dem jeg har er 2 stk. i 3
> lags stål og 2 stk. i 37 lags
> 3 lags er længe godtnok til almindelig hjemmebrug, bare mig der er lidt
> "sippet" og investere i 37
Har kigget lidt på siden og undrer mig lidt.
Hvorfor har de knive med mange lag stål et ulige antal lag stål?
Hvis stålet blot bliver foldet 1 gang, så bliver antallet af lag lige......
Er det i virkeligheden det midterste lag (æggen) der er altafgørende?
Kan det være at de mange lag er der for 'imponator-effekten'?
Har forresten også læst lidt om Damascus sværd/stål på bla. Wikipedia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Damascus_steel
kortlink.dk/8k9b
http://notexactlyrocketscience.wordpress.com/2006/11/19/carbon-nanotechnology-in-an-17th-century-damascus-sword/
kortlink.dk/8k9a
Særdeles intr. også med køkkenkniv-brillerne på
--
Uffe Bærentsen
| |
Erik Olsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Erik Olsen |
Dato : 02-01-11 15:25 |
|
Uffe Bærentsen wrote:
> Har kigget lidt på siden og undrer mig lidt.
> Hvorfor har de knive med mange lag stål et ulige antal lag stål?
> Hvis stålet blot bliver foldet 1 gang, så bliver antallet af lag
> lige...... Er det i virkeligheden det midterste lag (æggen) der er
> altafgørende? Kan det være at de mange lag er der for
> 'imponator-effekten'?
Traditionelt har teknikken med gentagen foldning og sammensmedning haft
betydning i en tid hvor det var vanskeligt at undgå mikrostrukturfejl
ved stålfremstillingen, f. eks. mindre slaggeindeslutninger. Ved
gentagen foldning og sammensmedning blev evt. slagger findelt og
orienteret i længderetningen hvor de gjorde mindst skade.
--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Uffe Bærentsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Uffe Bærentsen |
Dato : 02-01-11 17:15 |
|
"Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i en meddelelse
news:4d208ae0$0$23758$14726298@news.sunsite.dk...
> Uffe Bærentsen wrote:
>
>> Har kigget lidt på siden og undrer mig lidt.
>> Hvorfor har de knive med mange lag stål et ulige antal lag stål?
>> Hvis stålet blot bliver foldet 1 gang, så bliver antallet af lag
>> lige...... Er det i virkeligheden det midterste lag (æggen) der er
>> altafgørende? Kan det være at de mange lag er der for
>> 'imponator-effekten'?
>
> Traditionelt har teknikken med gentagen foldning og sammensmedning haft
> betydning i en tid hvor det var vanskeligt at undgå mikrostrukturfejl ved
> stålfremstillingen, f. eks. mindre slaggeindeslutninger. Ved gentagen
> foldning og sammensmedning blev evt. slagger findelt og orienteret i
> længderetningen hvor de gjorde mindst skade.
Den er jeg helt med på.
Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
Den driller mig......
--
Uffe Bærentsen
| |
Erik Olsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Erik Olsen |
Dato : 02-01-11 17:22 |
|
Uffe Bærentsen wrote:
> Den er jeg helt med på.
> Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
> Den driller mig......
Som jeg husker det, foldes og sammensmedes der ikke altid i to lag, men
f. eks i tre lag. Men da jeg aldrig selv har praktiseret teknikken, kan
jeg ikke komme det nærmere.
--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Uffe Bærentsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Uffe Bærentsen |
Dato : 02-01-11 17:35 |
|
"Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i en meddelelse
news:4d20a64f$0$23760$14726298@news.sunsite.dk...
> Uffe Bærentsen wrote:
>
>> Den er jeg helt med på.
>> Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
>> Den driller mig......
>
> Som jeg husker det, foldes og sammensmedes der ikke altid i to lag, men f.
> eks i tre lag. Men da jeg aldrig selv har praktiseret teknikken, kan jeg
> ikke komme det nærmere.
Hvis du folder i 3 lag skulle risikoen for luftlommer være væsentlig større.
Derfor blev der foldet i 2 lag.
Det var den forklaring jeg fik for år tilbage.
--
Uffe Bærentsen
| |
Erik Olsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Erik Olsen |
Dato : 02-01-11 17:47 |
|
Uffe Bærentsen wrote:
> "Erik Olsen" <erik.olsen@ishoejby.dk> skrev i en meddelelse
> news:4d20a64f$0$23760$14726298@news.sunsite.dk...
>> Uffe Bærentsen wrote:
>>
>>> Den er jeg helt med på.
>>> Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
>>> Den driller mig......
>>
>> Som jeg husker det, foldes og sammensmedes der ikke altid i to lag,
>> men f. eks i tre lag. Men da jeg aldrig selv har praktiseret
>> teknikken, kan jeg ikke komme det nærmere.
>
> Hvis du folder i 3 lag skulle risikoen for luftlommer være væsentlig
> større. Derfor blev der foldet i 2 lag.
> Det var den forklaring jeg fik for år tilbage.
Når lagene efter foldningen smedes korrekt sammen, er der ingen
luftlommer. Hvis det var tilfældet, ville metoden ikke være anvendelig i
praksis.
--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Jens Bruun (03-01-2011)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 03-01-11 14:03 |
|
Uffe Bærentsen <leiti_NOSPAM_@hotmail.com> skrev i meddelelsen
4d20a46d$0$56769$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
> Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
> Den driller mig......
Mig bekendt foldes omkring en kerne. Første foldning efterlader således tre
lag.
--
-Jens B. (der er MEGET glad for sine 63-lags Tojiro'er)
D.e.f.f.e.s.
| |
Lars Kongshøj (04-01-2011)
| Kommentar Fra : Lars Kongshøj |
Dato : 04-01-11 10:28 |
|
Den 03/01/11 14.02, Jens Bruun skrev:
> Uffe Bærentsen<leiti_NOSPAM_@hotmail.com> skrev i meddelelsen
> 4d20a46d$0$56769$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:
>
>> Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
>> Den driller mig......
>
> Mig bekendt foldes omkring en kerne. Første foldning efterlader således tre
> lag.
Hvor mange lag bliver der, når man folder 3 lag?
/Lars
| |
Jens Bruun (04-01-2011)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 04-01-11 11:12 |
|
Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i meddelelsen
4d22e804$0$23756$14726298@news.sunsite.dk:
>> Mig bekendt foldes omkring en kerne. Første foldning efterlader
>> således tre lag.
>
> Hvor mange lag bliver der, når man folder 3 lag?
*Host*
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
S.B. (07-01-2011)
| Kommentar Fra : S.B. |
Dato : 07-01-11 23:55 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:88-dnQLbO433b7_QnZ2dnUVZ7tqdnZ2d@giganews.com...
> Lars Kongshøj <lars_kongshoj@hotmail.com> skrev i meddelelsen
> 4d22e804$0$23756$14726298@news.sunsite.dk:
>
>>> Mig bekendt foldes omkring en kerne. Første foldning efterlader
>>> således tre lag.
>>
>> Hvor mange lag bliver der, når man folder 3 lag?
>
> *Host*
>
> --
> -Jens B.
>
> D.e.f.f.e.s.
Står vel ikke det er foldet, står bare der er et antal lag
Søren
| |
N Dude (24-01-2011)
| Kommentar Fra : N Dude |
Dato : 24-01-11 09:31 |
|
Søren Bøgh Nielsen wrote.:
>> Bemærk at der står det er en Zwilling blok med knive, tvivler på det
>> er zwilling knive der sidder i den, når det er til den pris der.
>
> Og hvordan afgør man så det? :)
Det er osse noget snot han lukker ud, og viser kun, at den globale
udvikling er gået stærkere end folks verdensopfattelse!
Alle knive bliver i dag lavet i østen. Alt andet er sindsygt dyrt og
umuligt - rent produktivt. De designes og udvikles i vesten og smedes i
østen.
| |
Niels (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Niels |
Dato : 31-12-10 06:21 |
|
> Er der andre gode alternativer i d n prisklasse? Gerne med nogenlunde samme
> udvalg af knive som i ovenst ende s t.
>
> S ren
Jeg fik engang det gode råd, at købe "F. Dick" og de knive er jeg
ovenud tilfreds med. Og som den anden Søren er inde på, er nogle få
gode knive bedre en et helt arsenal.
http://www.dick.de/en/index.php
Du kan få dem hos H W Larsen. Besøg dem i Kødbyen eller brug deres
webshop:
http://www.hwl.dk/
Men pas på ved besøg. Du bliver fristet til at købe en hel masse andet
professionelt køkkengrej, og du bliver måske smidt i spjældet, hvis
Politiet træffer dig med knive. Og station City ligger skråt overfor H
W Larsen
--
Niels
| |
cykelsmeden (31-12-2010)
| Kommentar Fra : cykelsmeden |
Dato : 31-12-10 14:47 |
|
Den 31-12-2010 13:11, Søren Bøgh Nielsen skrev:
> Jeg fik et Jamie Oliver-knivsæt i julegave, men desværre er knivene allerede
> efter én opvask begyndt at ruste. Dét ryger lige retur.
godt knivstål ruster!
//finn
| |
Jakob (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 31-12-10 15:17 |
|
"cykelsmeden" <news@not2old.dk> skrev i en meddelelse
news:4d1ddecf$0$56780$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Den 31-12-2010 13:11, Søren Bøgh Nielsen skrev:
>> Jeg fik et Jamie Oliver-knivsæt i julegave, men desværre er knivene
>> allerede
>> efter én opvask begyndt at ruste. Dét ryger lige retur.
>
> godt knivstål ruster!
Nå ?. Det kommer så nok an på hvordan man definerer "godt". Hvilke objektive
krav mener du "godt" knivstål skal have ?.
Mvh
Jakob
| |
Erik Olsen (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Erik Olsen |
Dato : 31-12-10 15:32 |
|
Jakob wrote:
> "cykelsmeden" <news@not2old.dk> skrev i en meddelelse
> news:4d1ddecf$0$56780$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Den 31-12-2010 13:11, Søren Bøgh Nielsen skrev:
>>> Jeg fik et Jamie Oliver-knivsæt i julegave, men desværre er knivene
>>> allerede
>>> efter én opvask begyndt at ruste. Dét ryger lige retur.
>>
>> godt knivstål ruster!
>
> Nå ?. Det kommer så nok an på hvordan man definerer "godt". Hvilke
> objektive krav mener du "godt" knivstål skal have ?.
Rustfaste knivstål holder ikke æggen særligt godt. Så hvis man vil have
en kniv som holder æggen godt, ruster den.
--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/
| |
Jakob (01-01-2011)
| Kommentar Fra : Jakob |
Dato : 01-01-11 18:34 |
|
> Rustfaste knivstål holder ikke æggen særligt godt. Så hvis man vil have en
> kniv som holder æggen godt, ruster den.
Man kan sagtens hærde rustfri legeringer til samme høje hårdheder som
ulegeret og lavt legeret stål og dermed holde æggen lige så godt. At det
ikke er alle producenter der gør det er en anden snak, men at påstå at alle
rustfri knive ikke er gode nok, er noget sludder.
Mvh
Jakob
| |
cykelsmeden (02-01-2011)
| Kommentar Fra : cykelsmeden |
Dato : 02-01-11 16:20 |
|
Den 01-01-2011 18:33, Jakob skrev:
> men at påstå at alle
> rustfri knive ikke er gode nok, er noget sludder.
det var der heller ingen som påstod!
- at gode knive ruster betyder ikke at rustfri knive ikke er gode nok!
og ja, - teknikken har hjulpet på dette forhold, ikke mindst med
rustfri belægninger og keramiske skær. (desværre sjældent til
"husholdningspriser")
//finn
| |
Henrik (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Henrik |
Dato : 31-12-10 07:28 |
|
On 31 Dec., 13:11, "S ren B gh Nielsen" wrote:
> Hejsa og godt nyt r!
>
> Jeg fik et Jamie Oliver-knivs t i julegave, men desv rre er knivene allerede
> efter n opvask begyndt at ruste. D t ryger lige retur.
>
Stod der i de medfølgende papirer at de kunne tåle maskinvask?
| |
Søren Bøgh Nielsen (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 31-12-10 15:47 |
|
"Henrik" <hallo.derude@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:286076de-2d16-4c62-8826-fa6cec9dcc3d@t35g2000yqj.googlegroups.com...
> Stod der i de medfølgende papirer at de kunne tåle maskinvask?
Ja, det gør det endda. Kun at knivblokken ikke tåler maskinopvask :)
Søren
| |
Max (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 31-12-10 17:22 |
|
Hej Søren
> Ja, det gør det endda. Kun at knivblokken ikke tåler maskinopvask :)
Har du flyverust i din opvasker ?
--
Mvh
Max
| |
Søren Bøgh Nielsen (31-12-2010)
| Kommentar Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 31-12-10 17:40 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4d1e0347$0$56784$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Har du flyverust i din opvasker ?
Som er? Mit umiddelbare svar er nej.
Søren
| |
Brian Vestergaard (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Brian Vestergaard |
Dato : 02-01-11 12:55 |
|
Følgende er skrevet af Henrik:
> On 31 Dec., 13:11, "S ren B gh Nielsen" wrote:
>> Hejsa og godt nyt r!
>>
>> Jeg fik et Jamie Oliver-knivs t i julegave, men desv rre er knivene allerede
>> efter n opvask begyndt at ruste. D t ryger lige retur.
>>
> Stod der i de medfølgende papirer at de kunne tåle maskinvask?
Hvor læser du maskinopvask ????
--
Venligst / regards
Brian Vestergaard (2620)
Ting billigt til salg på
www.you2me.dk
| |
Søren Bøgh Nielsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 02-01-11 13:14 |
|
"Brian Vestergaard" <only4usenet@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4d20679a$0$16092$c3e8da3$40cdd511@news.astraweb.com...
> Hvor læser du maskinopvask ????
Ikke rigtig nogen steder :)
De er vasket i hånd, men der står i de medfølgende papirer, at de *også*
tåler maskinopvask.
Søren
| |
Kim Schulz (01-01-2011)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 01-01-11 23:01 |
|
On Sat, 1 Jan 2011 18:33:37 +0100
"Jakob" <ubehagelig@gmail.com> wrote:
> > Rustfaste knivstål holder ikke æggen særligt godt. Så hvis man vil
> > have en kniv som holder æggen godt, ruster den.
>
> Man kan sagtens hærde rustfri legeringer til samme høje hårdheder som
> ulegeret og lavt legeret stål og dermed holde æggen lige så godt. At
> det ikke er alle producenter der gør det er en anden snak, men at
> påstå at alle rustfri knive ikke er gode nok, er noget sludder.
De bedst og mest skarpe af de rustfaste knive får typisk lagt en tynd
kerne ind af en anden jern legering som ikke er rustfast. Denne kan
bedre slibes op og derved kan en skarpere knive opnåes.
| |
Kim Schulz (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 02-01-11 11:23 |
|
On Sun, 2 Jan 2011 11:17:57 +0100
"Jakob" <ubehagelig@gmail.com> wrote:
> De bedst og mest skarpe af de rustfaste knive får typisk lagt en tynd
> kerne ind af en anden jern legering som ikke er rustfast. Denne kan
> bedre slibes op og derved kan en skarpere knive opnåes.
>
> --------------------
>
> Øhh, det er overfladen/æggen der slibes og ikke kernen, derfor har
> kernens egenskaber ingen indflydelse på hvor godt æggen holder sin
> skarphed. Hvis kernen ikke er rustfri er det nok mere for at spare
> penge, da rustfrit stål er væsentligt dyrere end ulegeret stål.
Prøv at læse op på compound steel og hvordan det benyttes i knive.
overfladen er bare en beskyttelse af kniven. den skarpe del, æggen, er
det som skærer og det består af kernelaget (det lag som ligger midterst
i knivens blad.
| |
Preben (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Preben |
Dato : 02-01-11 17:20 |
|
Den 02.01.2011 kl. 17:14 skrev Uffe Bærentsen <leiti_NOSPAM_@hotmail.com>:
>
> Den er jeg helt med på.
> Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
> Den driller mig......
Kan du ikke folde et langt stykke papir til f.eks. 3 lag
--
mvh/Preben
| |
Uffe Bærentsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Uffe Bærentsen |
Dato : 02-01-11 17:23 |
|
"Preben" <pranSLETDETTE@privat.dk> skrev i en meddelelse
news .voovmwevqz68nt@preben-pc.flatrate.dk...
Den 02.01.2011 kl. 17:14 skrev Uffe Bærentsen <leiti_NOSPAM_@hotmail.com>:
>
> Den er jeg helt med på.
> Hvad jeg ikke forstår er den med ulige antal lag.
> Den driller mig......
Kan du ikke folde et langt stykke papir til f.eks. 3 lag
Det kan jeg sagtens.
Har blot haft noget med nogle knivsmede at gøre.
De foldede altid på midten og derfor blev det altid lige antal lag.
--
Uffe Bærentsen
| |
Søren Bøgh Nielsen (02-01-2011)
| Kommentar Fra : Søren Bøgh Nielsen |
Dato : 02-01-11 17:50 |
| | |
N Dude (24-01-2011)
| Kommentar Fra : N Dude |
Dato : 24-01-11 09:27 |
|
Søren Bøgh Nielsen wrote.:
> Er der andre gode alternativer i dén prisklasse? Gerne med nogenlunde
> samme udvalg af knive som i ovenstående sæt.
Finder du ikke andet, så har jeg denne til afhentning til en hund! i kbh
2700:
http://www.scanpan.dk/Produkter/Knives_CuttingBoards/Classic%20knives/KnifeBlock_92000902
Den er fuldstændig ubrugt og har stået i mit entreskab i et par år. Jeg har
købt hele serien af Scanpans / pyrolux knive. Det er fremragende "traktor"
knive, og de hænger i alle restauranter landet over. Kan købes som
forskellige sæt i bl.a. føtex. Jeg gav fx kun 149,- for et sæt med tre
knive, hvoraf een var kokkekniven.
De kan varmt anbefales. Det er naturligvis fuldsmedede knive, og de er så
hårde, at man ikke kan fræse i dem. (jeg ville have navn i mine, men
cnc-fræseren måtte opgive)
| |
|
|