/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
God opskrift på Blåmuslinger som forret ?
Fra : Brian Vestergaard


Dato : 28-12-10 22:05

Nogen der kan en god opskrift på Blåmuslinger som forret ?

Det er til folk der aldrig har prøvet at spise det før

--
Venligst / regards
Brian Vestergaard (2620)
Ting billigt til salg på
www.you2me.dk



 
 
Max (28-12-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 28-12-10 22:32

Hej Brian

> Nogen der kan en god opskrift på Blåmuslinger som forret ?


Med eller uden skal ?

--
Mvh
Max



Brian Vestergaard (28-12-2010)
Kommentar
Fra : Brian Vestergaard


Dato : 28-12-10 23:41

Max skrev den 28-12-2010:
>> Nogen der kan en god opskrift på Blåmuslinger som forret ?
>
> Med eller uden skal ?

Det må blive et med, tror jeg

--
Venligst / regards
Brian Vestergaard (2620)
Ting billigt til salg på
www.you2me.dk



Max (28-12-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 28-12-10 23:58

Hej Brian

> Det må blive et med, tror jeg


Så er standarden vel nærmest

http://www.bonisimo.dk/Opskrifter/Hvidvinsdampede_muslinger_Opskrift.aspx

--
Mvh
Max



Brian Vestergaard (29-12-2010)
Kommentar
Fra : Brian Vestergaard


Dato : 29-12-10 01:37

Max formulerede tirsdag:
> Hej Brian
>
>> Det må blive et med, tror jeg
>
>
> Så er standarden vel nærmest
>
> http://www.bonisimo.dk/Opskrifter/Hvidvinsdampede_muslinger_Opskrift.aspx

Ok, men er der ikke noget med en sort streng/tarm der skal fjernes fra
dyret inden det spises

--
Venligst / regards
Brian Vestergaard (2620)
Ting billigt til salg på
www.you2me.dk



S.B. (29-12-2010)
Kommentar
Fra : S.B.


Dato : 29-12-10 09:06


"Brian Vestergaard" <only4usenet@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4d1a829d$0$5112$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
> Max formulerede tirsdag:
>> Hej Brian
>>
>>> Det må blive et med, tror jeg
>>
>>
>> Så er standarden vel nærmest
>>
>> http://www.bonisimo.dk/Opskrifter/Hvidvinsdampede_muslinger_Opskrift.aspx
>
> Ok, men er der ikke noget med en sort streng/tarm der skal fjernes fra
> dyret inden det spises
>
> --
> Venligst / regards
> Brian Vestergaard (2620)

Kom også lige til at savne en god musligesuppe, men i den der opskrift du
sendte Max, er der lige noget jeg ikke helt forstår
de skriver:
Skyl og rens muslingerne i kold vand. Hvis de er åbne så prøv at banke let
på dem, hvis de lukker sig sammen er de stadig levende og er ok at spise.
Hvis de forbliver lukkede er de døde og skal smides ud.

Skal man efter de har lukket sig, sidde og vente på de igen åbner sig, for
at se om de er døde eller levende? Og hvis, hvor længe skal man så vente?

Søren



Ukendt (29-12-2010)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 29-12-10 09:12

> Skyl og rens muslingerne i kold vand. Hvis de er åbne så prøv at banke let
> på dem, hvis de lukker sig sammen er de stadig levende og er ok at spise.
> Hvis de forbliver lukkede er de døde og skal smides ud.
> Skal man efter de har lukket sig, sidde og vente på de igen åbner sig, for
> at se om de er døde eller levende? Og hvis, hvor længe skal man så vente?

Jeg bruger altid reglen :
Før kogning : Bank dem mod bordet en for en - hvis de er åbne skal de lukke
sig ellers kasseres de
Efter kogning : Alle lukkede muslinger kasseres

Smager godt på ristet franskbrød med mayonaise og citron.

Standardfrokosten om sommeren på Fanø

/karsten



Jan Bøgh (29-12-2010)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 29-12-10 12:23

S.B. har bragt dette til os:
> "Brian Vestergaard" <only4usenet@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4d1a829d$0$5112$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com...
>> Max formulerede tirsdag:
>>> Hej Brian
>>>
>>>> Det må blive et med, tror jeg
>>>
>>>
>>> Så er standarden vel nærmest
>>>
>>> http://www.bonisimo.dk/Opskrifter/Hvidvinsdampede_muslinger_Opskrift.aspx
>>
>> Ok, men er der ikke noget med en sort streng/tarm der skal fjernes fra
>> dyret inden det spises
>>
>> -- Venligst / regards
>> Brian Vestergaard (2620)
>
> Kom også lige til at savne en god musligesuppe, men i den der opskrift du
> sendte Max, er der lige noget jeg ikke helt forstår
> de skriver:
> Skyl og rens muslingerne i kold vand. Hvis de er åbne så prøv at banke let på
> dem, hvis de lukker sig sammen er de stadig levende og er ok at spise. Hvis
> de forbliver lukkede er de døde og skal smides ud.
>
> Skal man efter de har lukket sig, sidde og vente på de igen åbner sig, for at
> se om de er døde eller levende? Og hvis, hvor længe skal man så vente?

Smid kun muslinger der er lukkede i gryden.
Spis kun de, der er åbne, når du tager dem op af gryden.

vh
Jan

--
Jan Bøgh
Fotos: http://album.boegh.net



Jens Bruun (29-12-2010)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 29-12-10 14:01

Brian Vestergaard <only4usenet@gmail.com> skrev i meddelelsen
4d1a829d$0$5112$c3e8da3$efbdef2c@news.astraweb.com:

> Ok, men er der ikke noget med en sort streng/tarm der skal fjernes fra
> dyret inden det spises

Så skal du vist i gang med pincet og mikroskop. Men nej, det er der ikke
noget om. Du tænker på hummer.

Og personligt synes jeg så ikke, at dampede muslinger til forret holder. De
skal imo spises som hovedret, hvor man kan sidde og slupre med noget godt
brød og en kølig hvidvin.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Niels (29-12-2010)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 29-12-10 07:21

On Dec 28, 10:04 pm, Brian Vestergaard <only4use...@gmail.com> wrote:
> Nogen der kan en god opskrift på Blåmuslinger som forret ?

Server dem som snegle: kog dem i 4 minutter, løsn dem fra skallen og
lad dem blive liggende i skallen, giv dem en klat persille/
hvidløgsmør, stil dem i et fad med salt, så de ikke vælter og så ind i
en meget varm ovn i 4 minutter. Godt brød til, som kan suge det
smeltede smør op fra skallerne. Kan forberedes i god tid inden, så de
blot skal ha' turen i ovnen.

--
Niels

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste