Hanne Tornøe <hanne@tornoe.net> wrote in message
news:3b71a201$0$3240$ba624c82@nntp01.dk.telia.net...
>Nu er jeg blevet lidt nysgerrig
Vi er to om det: vi har haft lupini tidl. i gruppen og for at citere mig
selv:
Message-ID: <zM_t6.57$xR5.5997@news.get2net.dk>
Vedr. "lupini" - jeg husker dem fra min ungdom... de blev solgt til byfester
på slik boderne, de var pakket i små plastic poser, gule bønner som ingen
børn med respekt for sig selv ville have - istedet for en E123-farvet
slikpind... Gad vide hvordan de smager.
>Jeg forestiller mig at det er en egnsret, som bliver tilberedt på
> en helt speciel måde.
Ja det tror jeg også; sikkert gammeldags, fra en tid, hvor man spiste også
parmesanskorper kogt i suppe, fordi der ikke var andet. Men jeg indrømmer at
jeg aldrig har set en bog med lupini som ingrediens!
> Jeg ville også gerne kende en måde at opbevare basilico på om vinteren.
Mugning fremkommer kun hvis de er våde: tag planten ind og lad den "tørre
af" 1 døgn, pluk bladende og læg dem i olivenolie.
De kan også fryses. Jeg har potter på altanen / vindueskarm og det går
fint...
(I Italien (om sommer) er der aldrig behov for "processing", forudsat at man
plukker om eftermiddagen når de er tørre...
))
En anden måde at gemme "duft af sommer" er at finthakke urterne og lave
tynde lag i sylteglas af salt+urter. Eller bland det hele sammen. Om vinter
kan man fiske op fra glasses den aromatiserede salt til pasta sauce,
gryderetter osv.
Fx salvie+rosmarin+timian; basilikum+origano; origano+timian; alt sammen...
Auguri!
Sandra