|
| Pebernødder — hvaffor no'en Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 14-11-10 20:49 |
| | |
Klaus Alexander Seis~ (14-11-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 14-11-10 21:33 |
|
Jeg skrev bl.a.:
> Hvilke er jeres favoritpebernødder, og hvorfor?
Hvis der er tale om bagerpebernødder, er jeg fortrinsvis interesseret
i bagere i københavnsområdet. Tak.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Tove Krieger (14-11-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 14-11-10 22:13 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i meddelelsen
news:slrn-4ce0471f-a098f997@klaus.seistrup.dk...
> Jeg skrev bl.a.:
>
>> Hvilke er jeres favoritpebernødder, og hvorfor?
>
> Hvis der er tale om bagerpebernødder, er jeg fortrinsvis interesseret
> i bagere i københavnsområdet. Tak.
>
> Mvh,
>
> --
> Klaus Alexander Seistrup
> http://klaus.seistrup.dk/
Prøv "Lagkagehuset", der er forskellige butikker at vælge imellem i
København.: http://www.lagkagehuset.dk/?q=node/64
Deres pebernødder er berømte. Ole fra Lagkagehuset har bagt dem i Morgen
TV, og opskriften kan man google sig til.:
http://www.kokkekniven.com/opskrifter/fantastiske-pebernoedder/
Jeg vil selv prøve den opskrift til jul.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Kurt Hansen (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 15-11-10 06:55 |
|
On Sun, 14 Nov 2010, "Tove Krieger" <missminimiv@dk.invalid> wrote:
>"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev:
>>
>>> Hvilke er jeres favoritpebernødder, og hvorfor?
>Prøv "Lagkagehuset", der er forskellige butikker at vælge imellem i
>København.: http://www.lagkagehuset.dk/?q=node/64
>
> Deres pebernødder er berømte. Ole fra Lagkagehuset har bagt dem i Morgen
>TV, og opskriften kan man google sig til.:
>
> http://www.kokkekniven.com/opskrifter/fantastiske-pebernoedder/
>
>Jeg vil selv prøve den opskrift til jul.
Jeg har lidt svært ved at se det revolutionerende i den opskrift.
Velkendte ingredienser: mel, smør, og sukker, 1 tsk. af dit, en tsk.
af dat. Uden at have set efter, tror jeg min traditionelle opskrift er
magen til.
Tsk, tsk, tsk
| |
Tove Krieger (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 15-11-10 13:01 |
|
"Kurt Hansen" <kurt@ugyldig.dk> skrev i meddelelsen
news:sgi1e65te4kp5pjlj9ud60sb08dij3upin@4ax.com...
> On Sun, 14 Nov 2010, "Tove Krieger" <missminimiv@dk.invalid> wrote:
>
>>"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev:
>>>
>>>> Hvilke er jeres favoritpebernødder, og hvorfor?
>
>>Prøv "Lagkagehuset", der er forskellige butikker at vælge imellem i
>>København.: http://www.lagkagehuset.dk/?q=node/64
>>
>> Deres pebernødder er berømte. Ole fra Lagkagehuset har bagt dem i Morgen
>>TV, og opskriften kan man google sig til.:
>>
>> http://www.kokkekniven.com/opskrifter/fantastiske-pebernoedder/
>>
>>Jeg vil selv prøve den opskrift til jul.
>
> Jeg har lidt svært ved at se det revolutionerende i den opskrift.
> Velkendte ingredienser: mel, smør, og sukker, 1 tsk. af dit, en tsk.
> af dat. Uden at have set efter, tror jeg min traditionelle opskrift er
> magen til.
>
> Tsk, tsk, tsk
Opskriften er vel næppe revolutionerende, men efter sigende god. Du kan jo
sende din traditionelle opskrift til gruppen, så den også kan afprøves. Jeg
tvivler ikke på at den er god.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
news.tele.dk (15-11-2010)
| Kommentar Fra : news.tele.dk |
Dato : 15-11-10 15:59 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:slrn-4ce0471f-a098f997@klaus.seistrup.dk...
> Jeg skrev bl.a.:
>
>> Hvilke er jeres favoritpebernødder, og hvorfor?
>
> Hvis der er tale om bagerpebernødder, er jeg fortrinsvis interesseret
> i bagere i københavnsområdet. Tak.
>
Jeg kan godt li' Irmas speltpebernødder!
mvh
Marianne
| |
Herluf Holdt, 3140 (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 15-11-10 17:05 |
|
news.tele.dk, Marianne skrev:
> Jeg kan godt li' Irmas speltpebernødder!
Jeg er lige kommet hjem fra Irma med 350 gram
almindelige pebernødder (+ nogle chokoladespecier).
De er gode som altid.
--
Herluf :·)
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-11-10 18:35 |
|
Tove Krieger skrev:
> Prøv "Lagkagehuset", der er forskellige butikker at vælge imellem i
> København.: http://www.lagkagehuset.dk/?q=node/64
Tak for idéen! Der ligger et Lagkagehus på vej hjem fra arbejde, og min
diætist anbefalde at jeg spiste en pose pebernødder til aftensmad som led
i min slankekur (twinkies [¹] eller pebernøder — det var et hårdt valg!).
Jeg tror vi har en vinder! Det må være ingefæren og peberet der giver
den krydrede smag.
> Deres pebernødder er berømte. Ole fra Lagkagehuset har bagt dem i
> Morgen TV, og opskriften kan man google sig til.:
>
> http://www.kokkekniven.com/opskrifter/fantastiske-pebernoedder/
Sejt!
Den opskrift ku' jeg jo sende med til hollænderen, så han slipper for at
rejse til Danmark hvis han nu bli'r vild med pebernødderne (eller er
løbet tør for twinkies). :)
> Jeg vil selv prøve den opskrift til jul.
Den ser let ud!
Mvh
Klaus
[¹] http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/11/08/twinkie.diet.professor/
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Tove Krieger (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 15-11-10 19:24 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i meddelelsen
news:slrn-4ce16dae-2149f985@klaus.seistrup.dk...
> Tove Krieger skrev:
>>
>> http://www.kokkekniven.com/opskrifter/fantastiske-pebernoedder/
>
> Sejt!
>
> Den opskrift ku' jeg jo sende med til hollænderen, så han slipper for at
> rejse til Danmark hvis han nu bli'r vild med pebernødderne (eller er
> løbet tør for twinkies). :)
Det synes jeg du skulle gøre. Ingredienserne kan man jo også få i Holland.
Jeg var for år tilbage meget begejstret for nogle hollandske peberkager. De
var formet forskelligt og der var et mønster præget i dem. De var rigtig
dejlige. Jeg tror at de hedder Speculaas.
>
>> Jeg vil selv prøve den opskrift til jul.
>
> Den ser let ud!
Lige netop. Jeg kan da altid lave en prøvebagning nu, så jeg ved hvor meget
jeg skal gøre portionen større når jeg bager dem for "alvor" lige inden jul.
Der skal jo være nok til hele familien.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-11-10 18:43 |
|
Marianne skrev:
> Jeg kan godt li' Irmas speltpebernødder!
Det er UrteKrams speltpebernødder du mener, ikk'? Disse her:
· http://www.urtekram.dk/productsearch/?tx_ttproducts_pi1[product]=4002
Tak for forslaget. Det bli'r dog nok ikke dem jeg sender afsted. Det er
ganske vist en del år siden jeg smagte dem første (og sidste?) gang, men
jeg husker dem ikke som noget at gå efter. Men smag er jo smag, så glæde-
lig jul og tak for bidraget! :)
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Marianne (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Marianne |
Dato : 15-11-10 19:49 |
|
"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:slrn-4ce16f52-79036ede@klaus.seistrup.dk...
> Marianne skrev:
>
>> Jeg kan godt li' Irmas speltpebernødder!
>
> Det er UrteKrams speltpebernødder du mener, ikk'? Disse her:
>
> · http://www.urtekram.dk/productsearch/?tx_ttproducts_pi1[product]=4002
>
Jo - det er dem. De er særligt lækre, synes jeg men det duer jo ikke,
hvis du ikke kan lide dem!
mvh
Marianne
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-11-10 18:46 |
|
Kurt Hansen skrev:
> mel, smør, og sukker, 1 tsk. af dit, en tsk. af dat.
SÃ¥dan ser de fleste opskrifter jo ud, og alligevel kan man bage mange
forskellige småkager.
> Tsk, tsk, tsk
Inden du tsk'er for meget, sku' du måske prøve at smage dem — de er ikke
helt uefne.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Klaus Alexander Seis~ (15-11-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 15-11-10 18:47 |
|
Herluf Holdt, 3140 skrev:
> Jeg er lige kommet hjem fra Irma med 350 gram
> almindelige pebernødder (+ nogle chokoladespecier).
Tjek, de er sat på listen. Tak!
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Klaus Alexander Seis~ (22-11-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 22-11-10 09:10 |
|
Marianne skrev:
>> UrteKrams speltpebernødder
>
> De er særligt lækre, synes jeg
Jeg købte en pose for at genopfriske mit indtryk…
Taget ud af sammenhængen “pebernødder†smager de måske ok, omend de er alt,
alt for søde efter min smag, men der er ikke meget pebernødder over dem,
synes jeg: Der er alt for lidt julekrydderier i. Hvis jeg fik dem serveret
til en blindsmagning, er jeg ikke sikker på at jeg overhovedet ville gætte
på at det var pebernødder.
Og så en pudsighed: Lige efter jeg smagte UrteKrams, gik jeg ombord i en
omgang af Irmas… Pga. den *meget* søde smag af UrteKrams, smagte Irmas
nødder slet ikke sødt; næh, de smagte nærmest sådan lidt brændt papagtigt —
sådan lidt på samme måde som strygerullen i vaskekælderen lugter når den er
i brug. Jeg skulle selvfølgelig ha' “renset ganen†inden jeg smagte på
Irmas (jeg har senere smagt dem for sig selv, og de er fint søde når de
ikke kommer lige efter UrteKrams).
> men det duer jo ikke, hvis du ikke kan lide dem!
Jeg har alligevel besluttet mig til at sende en pose af UrteKrams til ham
hollænderen, sammen med Lagkagehusets og Irmas — så kan han få lov til at
smage bredden af udvalget af pebernødder i Danmark.
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Klaus Alexander Seis~ (22-11-2010)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 22-11-10 09:15 |
|
Tove Krieger skrev:
> Jeg var for år tilbage meget begejstret for nogle hollandske peberkager.
> De var formet forskelligt og der var et mønster præget i dem. De var
> rigtig dejlige. Jeg tror at de hedder Speculaas.
Jep, og wikipedia skriver at de traditionelt spises på Skt. Nikolas' aften
i Holland og Belgien:
· http://en.wikipedia.org/wiki/Speculaas
Det ku' måske være et projekt for næste år… ;)
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
|
|