On 08.10.2010 13:03, Klaus Andersen wrote:
> Hej,
>
> Jeg kan godt lide at bage brød, og har prøvet lidt af hvert for at give det
> lidt mere smag.
> For eksempel har jeg brugt kerneblandinger eller kommet lidt rugmel eller
> grahamsmel i for at give det lidt mere smag og substans.
>
> Men jeg vil gerne have opskriften på "det bedste" brød, noget som virkelig
> får tænderne til at løbe i vand, kan i hjælpe mig der?
>
> Og så kunne jeg forresten godt lide at vide hvad i siger til melkvaliteter.
> Er det biligste fra Bilka godt nok? Betyder prisen på mel meget for
> kvaliteten?
>
> Mvh
>
> KA
>
>
Max med sine Kvalimadsider
http://www.kvalimad.dk/ har på førstesiden en
opskrift på "verdens bedste brød" - med videovejledninbg. Enkelt er det
vistnok også. (jeg har prøvet, men det blev ikke verdens bedste - måske
gjorde jeg noget galt!)
Han har i øvrigt mange meget fine opskrifter og videoer om hvorledes
meget af det laves.
Personligt laver jeg oftest brød i min brødbagemaskine. DET er enkelt -
og fordelen er at man kan ha en ganske fugtig dej og få et saftigt brød.
Der er dog også bagdele med den - det glemmer jeg her.
Jeg har mange forskellige melposer stående, og blander fra gang til gang
alt eftersonm lysten nu er til. Enkelt fordi jeg altid bruger ca. 300gr.
hvedemel, og så fylder på med forskelligt til 380 gram som er det som
passer til min maskine.
Specielt synes jeg linfrø (hvis det hedder det på dansk) sætter en god
smag på brødet.
mvh
FredT