"Aksel" <Aksel@hotmail.com> skrev i meddelelsen
news:wPqdncIJ4MIF9DbRnZ2dnUVZ7o-dnZ2d@giganews.com...
> Af nysgerrighed købte vi igår denne vare af mærket Skare. Vi fik den idag
> til aften - stegt på grill helt efter den ledsagende brugsanvisning.
> Det var en chokerende oplevelse. Kødet var bestemt ikke mørt. Selv en
> gaffel havde vanskeligt med at trænge ind i kødet. Af de 2x150 g kød blev
> de 250 g afleveret til naboens hund. En hund sluger bare det hele uden at
> forsøge at trygge på det - og jeg er sikker på, at dens oplevelse ved
> konsumeringen langt overstiger vores.
> Min kone hævder, at man ikke kan forvente, at oksetyksteg kan give møre
> bøffer.
> Er det mon rigtigt? Jeg mener, at en oksefilet - fra skulder til
> tyndstegen - fra et ikke forgammelt dyr af kødrace burde være mør efter
> at have hængt en passende tid efter slagtningen.
> Hvad er rigtigt?
Tykstegen er ikke en del af oksefileten men sidder øverst oppe på baglåret
der hvor det møder ryggen. Det er min erfaring at tyksteg /kan/ være mørt,
men at det bestemt ikke altid er tilfældet. Jeg kan muligvis finde på at
skære en bøf af tyksteg fra et rigtig godt ungdyr af kødkvæg, men i
almindelighed er det til stege til lang tids stegning (tror man med fordel
kunne bruge stykket, der er rimeligt smagfuldt til noget sous vide) eller
småkød.
Bøffer af tyksteg er noget en rigtig slagter næppe vil anbefale men det er
blevet meget almindeligt i supermarkedsdiskene - men det bli'r det ikke
bedre af!
vh
Jan
--
Billeder:
http://album.boegh.net