/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Dej til forårsruller ?
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 03-10-10 05:00

Hej NG.


I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
rullede dem.

Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
evt. i en indvandrerbutik ?
--
Christian

 
 
Kim Schulz (03-10-2010)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 03-10-10 12:10

On Sun, 3 Oct 2010 04:00:02 -0700 (PDT)
"Christian B. Andresen" <trav@tiscali.dk> wrote:

> Hej NG.
>
>
> I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
> rullede dem.
>
> Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> evt. i en indvandrerbutik ?
> --
> Christian
Jeg plejer at købe sådan nogle tynde stykker dej i den lokale etniske
butik. De ligger på frost og ligner nærmest en bunke papirer der er
pakket ind (de er faktisk papir-tynde og så kvadratiske).
Kan normalt fåes i 2-3 forskellige størrelser så man både kan lave små
snack-ruller og store forårs ruller.
De tøes forsigtigt op,skilles af og placeres i et fugtet viskestykke
indtil de skal bruges.
Rulles nemt omkring fyld og "limes" med lidt vand eller æg. Steges i
rigeligt olie eller i frituren.

bliver supersprøde og lækre.

kim


Aksel (03-10-2010)
Kommentar
Fra : Aksel


Dato : 03-10-10 12:32


"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
news:20101003131003.05c056df@megalap...
On Sun, 3 Oct 2010 04:00:02 -0700 (PDT)
"Christian B. Andresen" <trav@tiscali.dk> wrote:

> Hej NG.
>
>
> I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
> rullede dem.
>
> Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> evt. i en indvandrerbutik ?
> --
> Christian
Jeg plejer at købe sådan nogle tynde stykker dej i den lokale etniske
butik. De ligger på frost og ligner nærmest en bunke papirer der er
pakket ind (de er faktisk papir-tynde og så kvadratiske).
Kan normalt fåes i 2-3 forskellige størrelser så man både kan lave små
snack-ruller og store forårs ruller.
De tøes forsigtigt op,skilles af og placeres i et fugtet viskestykke
indtil de skal bruges.
Rulles nemt omkring fyld og "limes" med lidt vand eller æg. Steges i
rigeligt olie eller i frituren.

bliver supersprøde og lækre.

kim


Jeg kan godt forstå fristelsen til at købe dejen færdig.
Når vi skulle lave et stort læs forårsruller, var det min opgave at bage det
store læs pandekager, mens mor ordnede fyldet.
Længe inden jeg var færdig med produktionen, var min lyst til at spise spise
forårsruller længst forsvundet!
Mvh
Aksel



Christian B. Andrese~ (05-10-2010)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 05-10-10 03:35

On 3 Okt., 13:10, Kim Schulz <k...@schulz.dk> wrote:
> On Sun, 3 Oct 2010 04:00:02 -0700 (PDT)
> "Christian B. Andresen" <t...@tiscali.dk> wrote:
>
> > Hej NG.
>
> > I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> > forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> > Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
> > rullede dem.
>
> > Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> > evt. i en indvandrerbutik ?
> > --
> > Christian
>
> Jeg plejer at købe sådan nogle tynde stykker dej i den lokale etniske
> butik. De ligger på frost og ligner nærmest en bunke papirer der er
> pakket ind (de er faktisk papir-tynde og så kvadratiske).
> Kan normalt fåes i 2-3 forskellige størrelser så man både kan lave små
> snack-ruller og store forårs ruller.
> De tøes forsigtigt op,skilles af og placeres i et fugtet viskestykke
> indtil de skal bruges.
> Rulles nemt omkring fyld og "limes" med lidt vand eller æg. Steges i
> rigeligt olie eller i frituren.
>
> bliver supersprøde og lækre.

Inden jeg får læst de andres indlæg, tak lige sådan nogle jeg leder
efter.

--
Christian

Gamle (03-10-2010)
Kommentar
Fra : Gamle


Dato : 03-10-10 12:57

Christian B. Andresen wrote:
> Hej NG.
>
>
> I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
> rullede dem.
>
> Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> evt. i en indvandrerbutik ?

Hej.

Vi bruger usødede madpandekager fra Netto. De kan købes mange steder.

Mvh.
Torben



Tove Krieger (03-10-2010)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 03-10-10 14:07

"Christian B. Andresen" <trav@tiscali.dk> skrev i meddelelsen
news:34577073-f6dd-4f85-b630-bd7cc18396b9@i5g2000yqe.googlegroups.com...
Hej NG.


I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
rullede dem.

Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
evt. i en indvandrerbutik ?



Man kan, foruden filodej også bruge noget rispapir, som skal blødes op i
lunkent vand før brugen. Rispapir kan købes i et velassorteret supermarked,
Netto har det også nogle gange. Alternativt kan man købe rispapir på nettet,
bl.a. her.:

http://www.e-deli.dk/pi/Rispapir_50g_2309_109.aspx?sidenr=1

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


cykelsmeden (03-10-2010)
Kommentar
Fra : cykelsmeden


Dato : 03-10-10 18:17

Den 03-10-2010 15:07, Tove Krieger skrev:
>
>
> Man kan, foruden filodej også bruge noget rispapir, som skal blødes op i
> lunkent vand før brugen. Rispapir kan købes i et velassorteret
> supermarked, Netto har det også nogle gange. Alternativt kan man købe
> rispapir på nettet, bl.a. her.:
>
> http://www.e-deli.dk/pi/Rispapir_50g_2309_109.aspx?sidenr=1

du kom så før mig

Men HUSK: papiret blødes op ET AD GANGEN :>)
- et bundt risgele er bare til udsmidning ;(

//finn

Tove Krieger (03-10-2010)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 03-10-10 20:19

"cykelsmeden" <news@not2old.dk> skrev i meddelelsen
news:4ca8baa1$0$36567$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Den 03-10-2010 15:07, Tove Krieger skrev:
>>
>>
>> Man kan, foruden filodej også bruge noget rispapir, som skal blødes op i
>> lunkent vand før brugen. Rispapir kan købes i et velassorteret
>> supermarked, Netto har det også nogle gange. Alternativt kan man købe
>> rispapir på nettet, bl.a. her.:
>>
>> http://www.e-deli.dk/pi/Rispapir_50g_2309_109.aspx?sidenr=1
>
> du kom så før mig
>
> Men HUSK: papiret blødes op ET AD GANGEN :>)
> - et bundt risgele er bare til udsmidning ;(
>
> //finn


Ja, selvfølgelig. Jeg undskylder, at jeg vist ikke fik udtrykt mig helt
klart.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


cykelsmeden (04-10-2010)
Kommentar
Fra : cykelsmeden


Dato : 04-10-10 13:00

Den 03-10-2010 21:19, Tove Krieger skrev:
>
> Ja, selvfølgelig. Jeg undskylder, at jeg vist ikke fik udtrykt mig helt
> klart.
Jame det er jo el selvfølge for nogen af os. Det var ikke for konen :>)

//finn

Christian B. Andrese~ (05-10-2010)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 05-10-10 03:37

On 3 Okt., 15:07, "Tove Krieger" <missmini...@dk.invalid> wrote:
> "Christian B. Andresen" <t...@tiscali.dk> skrev i meddelelsennews:34577073-f6dd-4f85-b630-bd7cc18396b9@i5g2000yqe.googlegroups.com...
> Hej NG.
>
> I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
> rullede dem.
>
> Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> evt. i en indvandrerbutik ?
>
> Man kan, foruden filodej også bruge noget rispapir, som skal blødes op i
> lunkent vand før brugen. Rispapir kan købes i et velassorteret supermarked,
> Netto har det også nogle gange. Alternativt kan man købe rispapir på nettet,
> bl.a. her.:
>
> http://www.e-deli.dk/pi/Rispapir_50g_2309_109.aspx?sidenr=1

Mange tak

--
Christian

Christian B. Andrese~ (05-10-2010)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 05-10-10 03:46

On 3 Okt., 15:07, "Tove Krieger" <missmini...@dk.invalid> wrote:
> http://www.e-deli.dk/pi/Rispapir_50g_2309_109.aspx?sidenr=1

Mange tak.

--
Christian

smiley (03-10-2010)
Kommentar
Fra : smiley


Dato : 03-10-10 18:50

On 03-10-2010 13:00, Christian B. Andresen wrote:
> Hej NG.
>
>
> I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
> rullede dem.
>
> Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> evt. i en indvandrerbutik ?
> --
> Christian

Så vidt jeg forstår skelner man på engelsk mellem
spring rolls og egg rolls. Det vi typisk kalder
forårsruller er egg rolls. Og det er en dej af
hvedemel. Mens spring rolls er en ris eller majs
mel indpakning. hvede/æg ruller bobler op, ris ruller
er helt glatte efter frituren.

Jeg ved ikke hvad du har gjort galt, men det
burde være lige ud a landevejen. Jeg bruger
den samme dej til Jiaozi/Momo etc. mel og vand,
tilsæt æg for en fastere mere sej dej, det er
den samme jeg bruger til pasta og lasagne plader.

Det eneste jeg kan forestille mig der kan lave
huller i dejen er hvis du bruger rå grøntsager
som gulerod og kål?

Forårsruller skal frityre steges, hvis du bager
dem i ovnen er det vel mere fyldt brød uden den
sprødhed en forårsrulle skal ha.

Men som andre har skrevet kan du købe dine wrap
i asia butikker. Den med pandekager er sikkert
fin, men er de ikke ret tykke og hvordan limer
man dem sammen?
-max-

Christian B. Andrese~ (05-10-2010)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 05-10-10 03:40

On 3 Okt., 19:50, smiley <smileymaxph...@gmail.com> wrote:
> On 03-10-2010 13:00, Christian B. Andresen wrote:
>
> > Hej NG.
>
> > I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> > forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> > Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da vi
> > rullede dem.
>
> > Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> > evt. i en indvandrerbutik ?
> > --
> > Christian
>
> Så vidt jeg forstår skelner man på engelsk mellem
> spring rolls og egg rolls. Det vi typisk kalder
> forårsruller er egg rolls. Og det er en dej af
> hvedemel. Mens spring rolls er en ris eller majs
> mel indpakning. hvede/æg ruller bobler op, ris ruller
> er helt glatte efter frituren.

Tak for beskrivelsen.

> Jeg ved ikke hvad du har gjort galt, men det
> burde være lige ud a landevejen. Jeg bruger
> den samme dej til Jiaozi/Momo etc. mel og vand,
> tilsæt æg for en fastere mere sej dej, det er
> den samme jeg bruger til pasta og lasagne plader.

Vi troede også det var nemmere

> Det eneste jeg kan forestille mig der kan lave
> huller i dejen er hvis du bruger rå grøntsager
> som gulerod og kål?

Ikke helt rå, de var stegt lidt på panden.

> Forårsruller skal frityre steges, hvis du bager
> dem i ovnen er det vel mere fyldt brød uden den
> sprødhed en forårsrulle skal ha.

De blev lavet i ovnen da de ikke overlevede rulningen

> Men som andre har skrevet kan du købe dine wrap
> i asia butikker. Den med pandekager er sikkert
> fin, men er de ikke ret tykke og hvordan limer
> man dem sammen?

Med æggehvide vel ?

--
Christian

Kim Schulz (05-10-2010)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 05-10-10 19:30

On Sun, 03 Oct 2010 19:50:04 +0200
smiley <smileymaxphoto@gmail.com> wrote:

> On 03-10-2010 13:00, Christian B. Andresen wrote:
> > Hej NG.
> >
> >
> > I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> > forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> > Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da
> > vi rullede dem.
> >
> > Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> > evt. i en indvandrerbutik ?
> > --
> > Christian
>
> Så vidt jeg forstår skelner man på engelsk mellem
> spring rolls og egg rolls. Det vi typisk kalder
> forårsruller er egg rolls. Og det er en dej af
> hvedemel. Mens spring rolls er en ris eller majs
> mel indpakning. hvede/æg ruller bobler op, ris ruller
> er helt glatte efter frituren.
>
> Jeg ved ikke hvad du har gjort galt, men det
> burde være lige ud a landevejen. Jeg bruger
> den samme dej til Jiaozi/Momo etc. mel og vand,
> tilsæt æg for en fastere mere sej dej, det er
> den samme jeg bruger til pasta og lasagne plader.
>
> Det eneste jeg kan forestille mig der kan lave
> huller i dejen er hvis du bruger rå grøntsager
> som gulerod og kål?
>
> Forårsruller skal frityre steges, hvis du bager
> dem i ovnen er det vel mere fyldt brød uden den
> sprødhed en forårsrulle skal ha.
>
> Men som andre har skrevet kan du købe dine wrap
> i asia butikker. Den med pandekager er sikkert
> fin, men er de ikke ret tykke og hvordan limer
> man dem sammen?
> -max-


Jeg "limer" dem med vand. Hvis der er godt med olie på panden (eller de
ryger i frituren) så når de at blive sprøde inden de får overvejet at
skille sig ad.


Janne (06-10-2010)
Kommentar
Fra : Janne


Dato : 06-10-10 03:10

On 5 Okt., 20:29, Kim Schulz <k...@schulz.dk> wrote:
> On Sun, 03 Oct 2010 19:50:04 +0200
>
>
>
>
>
> smiley <smileymaxph...@gmail.com> wrote:
> > On 03-10-2010 13:00, Christian B. Andresen wrote:
> > > Hej NG.
>
> > > I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> > > forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> > > Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da
> > > vi rullede dem.
>
> > > Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> > > evt. i en indvandrerbutik ?
> > > --
> > > Christian
>
> > Så vidt jeg forstår skelner man på engelsk mellem
> > spring rolls og egg rolls. Det vi typisk kalder
> > forårsruller er egg rolls. Og det er en dej af
> > hvedemel. Mens spring rolls er en ris eller majs
> > mel indpakning. hvede/æg ruller bobler op, ris ruller
> > er helt glatte efter frituren.
>
> > Jeg ved ikke hvad du har gjort galt, men det
> > burde være lige ud a landevejen. Jeg bruger
> > den samme dej til Jiaozi/Momo etc. mel og vand,
> > tilsæt æg for en fastere mere sej dej, det er
> > den samme jeg bruger til pasta og lasagne plader.
>
> > Det eneste jeg kan forestille mig der kan lave
> > huller i dejen er hvis du bruger rå grøntsager
> > som gulerod og kål?
>
> > Forårsruller skal frityre steges, hvis du bager
> > dem i ovnen er det vel mere fyldt brød uden den
> > sprødhed en forårsrulle skal ha.
>
> > Men som andre har skrevet kan du købe dine wrap
> > i asia butikker. Den med pandekager er sikkert
> > fin, men er de ikke ret tykke og hvordan limer
> > man dem sammen?
> > -max-
>
> Jeg "limer" dem med vand. Hvis der er godt med olie på panden (eller de
> ryger i frituren) så når de at blive sprøde inden de får overvejet at
> skille sig ad.- Skjul tekst i anførselstegn -
>
> - Vis tekst i anførselstegn -

Lidt "klister" af kartoffelmel og vand virker fint på både wraps og
rispapir.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste