On 5 Okt., 20:29, Kim Schulz <k...@schulz.dk> wrote:
> On Sun, 03 Oct 2010 19:50:04 +0200
>
>
>
>
>
> smiley <smileymaxph...@gmail.com> wrote:
> > On 03-10-2010 13:00, Christian B. Andresen wrote:
> > > Hej NG.
>
> > > I går aftens prøvede en af mine venner og jeg at lave hjemmelavede
> > > forårsruller og fyldet blev vellykket men dejen bestemt ikke
> > > Vi blev nødt til at varme dem i ovnen da de gik meget i stykker da
> > > vi rullede dem.
>
> > > Nogen som kender en god dej eller ved om man kan købe noget færdigt,
> > > evt. i en indvandrerbutik ?
> > > --
> > > Christian
>
> > Så vidt jeg forstår skelner man på engelsk mellem
> > spring rolls og egg rolls. Det vi typisk kalder
> > forårsruller er egg rolls. Og det er en dej af
> > hvedemel. Mens spring rolls er en ris eller majs
> > mel indpakning. hvede/æg ruller bobler op, ris ruller
> > er helt glatte efter frituren.
>
> > Jeg ved ikke hvad du har gjort galt, men det
> > burde være lige ud a landevejen. Jeg bruger
> > den samme dej til Jiaozi/Momo etc. mel og vand,
> > tilsæt æg for en fastere mere sej dej, det er
> > den samme jeg bruger til pasta og lasagne plader.
>
> > Det eneste jeg kan forestille mig der kan lave
> > huller i dejen er hvis du bruger rå grøntsager
> > som gulerod og kål?
>
> > Forårsruller skal frityre steges, hvis du bager
> > dem i ovnen er det vel mere fyldt brød uden den
> > sprødhed en forårsrulle skal ha.
>
> > Men som andre har skrevet kan du købe dine wrap
> > i asia butikker. Den med pandekager er sikkert
> > fin, men er de ikke ret tykke og hvordan limer
> > man dem sammen?
> >
-max-
>
> Jeg "limer" dem med vand. Hvis der er godt med olie på panden (eller de
> ryger i frituren) så når de at blive sprøde inden de får overvejet at
> skille sig ad.- Skjul tekst i anførselstegn -
>
> - Vis tekst i anførselstegn -
Lidt "klister" af kartoffelmel og vand virker fint på både wraps og
rispapir.