On 1 Okt., 01:03, Janne <kongelun...@gmail.com> wrote:
> Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
> oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
> plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
> et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
> hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?
Kogt kød kombineret med peberrodssauce er traditionelt en vinkiller af
karat.
Hvis det skal være rød, og det foretrækker 80% af den danske
vindrikkende befolkning vist, så skal du passe
på mængden af garvesyre. Det vil sige, at stort set al den vin, de
fleste normalt drikker, ikke vil gå særligt godt til retten.
Fra bordeaux-vine over côtes-du-rhône til italienske ripassovine og
oversøiske sager.
Garvesyreniveauerne skal helt ned -- og der kunne østrigsk eller tysk
rødvin være et rigtigt godt bud. Jeg ville nok landes
på en Dornfelder med en smule restsødme fra Tyskland eller en østrigsk
vin på Sankt-Laurent eller Zweigelt kunne være et bud.
Skal det være spektakulært og ægte nordisk kunne du vende øjet mod
danske vine lavet på Rondo-druen.
Selv ville jeg vælge en hvid med en smule restsødme og gerne florale
elementer til at tæmme peberroden. Alsace og Tyskland kunne være
rigtigt gode bud.
Alt godt,
Kasper
http://bergholt.net/gastronomi