/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vin til oksekødssuppe
Fra : Janne


Dato : 30-09-10 17:03

Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?

 
 
Krabsen (01-10-2010)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 01-10-10 07:03

Den 01-10-2010 01:03, Janne skrev:
> Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
> oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
> plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
> et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
> hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?

Jeg ville nok stå og vakle mellem Cotes-du-Rhone, Argentinsk Malbec - og
så ende med at vælge Zinfandel..

Jan Bøgh (01-10-2010)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 01-10-10 08:53

"Janne" <kongelunden@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:16c9cfc2-f372-43ab-9c09-5414f78b4907@30g2000yqm.googlegroups.com...
> Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
> oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
> plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
> et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
> hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?

Traditionelt ville man vel til suppen foreslå en tør sherry eller tør
madeira (endeligt tør). Eller måske noget mousserende, der plejer at gå godt
til suppen. Problemet med suppe er ofte at det er svært at få noget flydende
til at spille op til noget aflydende. Derfor er hedvinenes større
alkoholindhold eller skummets bobler medvirkende til at skabe kontrast til
suppen.
Til eftermaden med kogt kød og peberrod, skal der, hvis der insisteres på
rødvin findes en med meget behersket fylde og taniner. Måske ville jeg kigge
i retning af en Beaujolais, en let spanier på tempranillo eller som
foreslået Zinfandel. Skal det være italiensk kunne man kigge efter noget
Dolcetto. Personligt tror jeg egentligt at jeg ville tænke mere i hvidvin og
peberroden ville nok få mig til at undgå noget helt tørt. 'Halb trocken'
hvis det er tysk, demi-sec hvis fransk. En Riesling kunne gøre det.

vh
Jan



Jesper S Mikkelsen (01-10-2010)
Kommentar
Fra : Jesper S Mikkelsen


Dato : 01-10-10 18:15

Den 01-10-2010 01:03, Janne skrev:
> Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
> oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
> plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
> et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
> hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?

Jeg ville umiddelbart foreslå en gewürztraminer.

Mvh
Jesper

Jan Bøgh (01-10-2010)
Kommentar
Fra : Jan Bøgh


Dato : 01-10-10 23:05

"Jesper S Mikkelsen" <spam@aagade33.dk> skrev i meddelelsen
news:4ca6170c$0$50449$14726298@news.sunsite.dk...
> Den 01-10-2010 01:03, Janne skrev:
>> Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
>> oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
>> plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
>> et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
>> hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?
>
> Jeg ville umiddelbart foreslå en gewürztraminer.

Den har godt nok sødmen, der kan spille mod peberroden, men til suppen (og
måske også kødretten) er dem imo alt, alt for aromatisk og vil overdøve
suppen. Normalt ville jeg bruge Gewurtztraminer mod noget krydret asiatisk
eller mod kraftige oste.

vh
Jan

--
Billeder: http://album.boegh.net




Kasper Bergholt (gma~ (02-10-2010)
Kommentar
Fra : Kasper Bergholt (gma~


Dato : 02-10-10 08:49

On 1 Okt., 01:03, Janne <kongelun...@gmail.com> wrote:
> Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
> oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
> plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
> et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
> hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?

Kogt kød kombineret med peberrodssauce er traditionelt en vinkiller af
karat.

Hvis det skal være rød, og det foretrækker 80% af den danske
vindrikkende befolkning vist, så skal du passe
på mængden af garvesyre. Det vil sige, at stort set al den vin, de
fleste normalt drikker, ikke vil gå særligt godt til retten.
Fra bordeaux-vine over côtes-du-rhône til italienske ripassovine og
oversøiske sager.

Garvesyreniveauerne skal helt ned -- og der kunne østrigsk eller tysk
rødvin være et rigtigt godt bud. Jeg ville nok landes
på en Dornfelder med en smule restsødme fra Tyskland eller en østrigsk
vin på Sankt-Laurent eller Zweigelt kunne være et bud.

Skal det være spektakulært og ægte nordisk kunne du vende øjet mod
danske vine lavet på Rondo-druen.

Selv ville jeg vælge en hvid med en smule restsødme og gerne florale
elementer til at tæmme peberroden. Alsace og Tyskland kunne være
rigtigt gode bud.


Alt godt,

Kasper

http://bergholt.net/gastronomi

Jens Bruun (02-10-2010)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 02-10-10 20:43

Janne <kongelunden@gmail.com> skrev i meddelelsen
16c9cfc2-f372-43ab-9c09-5414f78b4907@30g2000yqm.googlegroups.com:

> Jeg er kommet til at invitere en masse venner til gammeldags
> oksekødssuppe plus, plus. Det vil sige oksekødssuppe med grøntsager
> plus kød- og melboller. Efterfulgt af kogt kød (har tænkt mig at koge
> et par cuvetter med) med peberrodssovs. Det er vindrikkere, men
> hvilken vin kan på nogen måde matche den meny?

Ingen. Drik øl til.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste