"Me&My" <dk.34@ofir.dk> skrev i meddelelsen
news:4c963dfb$0$50451$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Tove Krieger" <missminimiv@dk.invalid> skrev i meddelelsen
> news:4c961f08$0$50443$14726298@news.sunsite.dk...
>> "sigurno" <siggy@invalid.dk> skrev i meddelelsen
>> news:4c9603b0$0$56788$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>> Hej
>>> Jeg vil gerne doble denne opskr.:
>>>
>>> 135 gr ricotta
>>> 2 æg
>>> 1 dl. mælk
>>> 1,5 dl mel
>>> 1 tsk bagepulver
>>> en smule salt
>>> 1 tsk ahornsirup
>>> ca 25 gr smør til stegning det er pandekager (små)
>>>
>>> Skal jeg mon doble det hele, bortset fra smørret?
>>>
>>> Mvh.
>>>
>>> Sigurno
>>
>>
>> Jeg har ihvertfald uden at tøve doblet op på det hele, når jeg skal lave
>> en større portion af noget, og det er der aldrig sket noget ved.
>>
>> P.S. Jeg har en opskrift på en dejlig kage hvor jeg plejer at firedoble.
>>
>>
>>
>>
>>
>> --
>> Venlig hilsen Tove
>> Beware of people who dislike cats
>
> Og hvad er så opskriften på kagen, Tove c",)
>
> VH.
> Me&My
>>
>
Hehe, ja det er jo lige det, men skidt pyt - her er den.:
Blød peberkage med æblemos.
Ingredienser til 1 kage (8-12 stk.)
75 g. smør eller margarine
2½ dl. farin
1 æg
2½ dl. æblemos
3½ dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
1 knivspids salt
1 dl. rosiner
1½ dl. hakkede hasselnøddekerner
Æbleglasur:
2½ dl. flormelis
2 spsk. æblejuice
Man kan også bruge citronsaft i stedet for, det gør jeg gerne.
Rør sukker og fedtstof luftigt. Rør ægget i, og tilsæt derefter æblemosen.
Bland mel, bagepulver, natron, krydderier og salt. Vend dette i
æggeblandingen.
Tilsæt rosiner og de hakkede nødder
Hæld dejen i en smurt, raspdrysset form (1½ltr)
Bag i en 175-200 grader varm ovn i ca. 45 min. Prøv med en strikkepind i
midten af kagen, om den er gennembagt.
Lad kagen køle af i formen et par minutter. Vend den ud på en rist.
Bland flormelis og juice eller citronsaft. Hæld glasuren over kagen, mens
den stadig er varm.
Jeg rører gerne dobbelt eller firedobbelt portion når jeg nu er i gang, for
kagen kan nemlig fryses ned. Det bliver den absolut ikke dårligere af.
Når jeg bager dobbelt portion bager jeg den gerne i en stor springform af
dem med hul i midten, og så er der til en mindre kage i en aflang form ved
siden af.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats