/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Saltagurker WOW!
Fra : Linde


Dato : 16-09-10 13:30

Så er det 9. dagen for mine saltagurker jvf. inspiration af hr. Seistrup.
Som sædvanligt med mine små projekter blev jeg utålmodig, og dykkede i det
store glas efter en agurk. Egentlig ville jeg have ventet lidt, men der kom
ingen bobler da jeg lindede på lågene på glassene. Desuden var lagen blevet
klar igen, OG nogle af hvidløgsfeddene var blevet turkise...så tænkte jeg
sgu, "hvis det lugter af X, ligner X og smager som X, så ER det nok X!". Og
det VAR sgu X!

Uden at vide hvordan de bliver om nogle dage eller en uge, må jeg sige, de
smager tæskegodt. Der er en lille efterbrænder af chili, en behagelig snert
af hvidløg hele vejen igennem, og en let syltekrydret rumlen af salt som
underlægning. Det, og så det sprøde knas er helt super...desværre havde jeg
ikke noget kold vodka, men der var ikke andet at gøre end at knappe en
bitter ale op til agurken, der nu har fået selskab af tre fire stykker mere.

Skal de nu på køl, eller er der mere velsmag at hente ved at lade dem stå
lidt længere?

Til alle der kan lide syltede agurker kan jeg kun sige ét, og det er prøv
saltagurker også! Det er en helt ny oplevelse af drueagurker.

Mvh
Linde(beklager den nye post, men er så begejstret at jeg mente det var
fortjent)


 
 
Klaus Alexander Seis~ (16-09-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 16-09-10 17:27

Linde skrev:

> […] ingen bobler […] lagen [var] blevet klar igen […]

Dét er nok de sikreste tegn på at mælkesyregæringen er overstået, og
om det lige ta'r én, to eller tre uger er underordnet (en vigtig faktor
her er temperaturen — jeg har desværre aldrig fået taget mig sammen til
at undersøge om smagen bliver bedste ved høj eller lav temperatur).

> de smager tæskegodt.

Det glæder mig at du synes om opskriften. :)

> Skal de nu på køl, eller er der mere velsmag at hente ved at
> lade dem stå lidt længere?

Hvis glasset har været åbnet, synes jeg at du skal sætte agurkerne på
køl for en sikkerheds skyld. Vandet er salt og surt, og baktusserne
har spist lettilgængeligt kulhydrat, så jeg tror ikke at der er stor
chance for at agurkerne skal blive inficerede med alt muligt andet,
selv om låget har været åbnet, men det skader vel ikke at være en smule
forsigtig.

Mht. smag, så kan man opleve at smagen “sætter sig” hvis glasset får
lov til at stå et stykke tid (lad os sige en måned eller to før man
ta'r hul på glasset), men det er nok mest hvis man bruger blandede
ingredienser — fx grøn peber i tern + gulerodsskiver, hvor det efter
et stykke tid nærmest kun er konsistensen (og udseendet, selvfølgelig)
der fortæller om det er det ene eller det andet man har fat i.

Det lyder som om du har haft en god oplevelse.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Frank Bach (17-09-2010)
Kommentar
Fra : Frank Bach


Dato : 17-09-10 06:43

Den 16/09/10 18.26, Klaus Alexander Seistrup skrev:
> Linde skrev:
>
>> […] ingen bobler […] lagen [var] blevet klar igen […]
>
> Dét er nok de sikreste tegn på at mælkesyregæringen er overstået, og
> om det lige ta'r én, to eller tre uger er underordnet (en vigtig faktor
> her er temperaturen — jeg har desværre aldrig fået taget mig sammen til
> at undersøge om smagen bliver bedste ved høj eller lav temperatur).
>
>> de smager tæskegodt.
>
> Det glæder mig at du synes om opskriften. :)
>
>> Skal de nu på køl, eller er der mere velsmag at hente ved at
>> lade dem stå lidt længere?
>
> Hvis glasset har været åbnet, synes jeg at du skal sætte agurkerne på
> køl for en sikkerheds skyld. Vandet er salt og surt, og baktusserne
> har spist lettilgængeligt kulhydrat, så jeg tror ikke at der er stor
> chance for at agurkerne skal blive inficerede med alt muligt andet,
> selv om låget har været åbnet, men det skader vel ikke at være en smule
> forsigtig.
>
> Mht. smag, så kan man opleve at smagen “sætter sig” hvis glasset får
> lov til at stå et stykke tid (lad os sige en måned eller to før man
> ta'r hul på glasset), men det er nok mest hvis man bruger blandede
> ingredienser — fx grøn peber i tern + gulerodsskiver, hvor det efter
> et stykke tid nærmest kun er konsistensen (og udseendet, selvfølgelig)
> der fortæller om det er det ene eller det andet man har fat i.
>
> Det lyder som om du har haft en god oplevelse.
>
> Mvh,
>
Jfgl tidligere tråd har jeg forhørt mig hos bekendte polske
"specialister" omkring henkogning af saltagurker mv. Jeg blev rådet til
at give dem 15 minutters sterilisering (henkogning) for at være på den
sikre side, hvilket jeg nu har prøvet. Der sker tilsyneladende ikke
noget med sprødhed og smag og holdbarheden skulle være helt sikret (det
kan jeg så ikke berette om endnu).
For øvrigt er mine stangbønner, som jeg har mange af endnu, er blevet
rigtig gode med chili og hvidløg...

MVH Frank Bach

Linde (17-09-2010)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 17-09-10 15:48


"Frank Bach" <frank@FJERNDETTEfrankix.dk> skrev i meddelelsen
news:4C92FFC6.20300@FJERNDETTEfrankix.dk...
> Jfgl tidligere tråd har jeg forhørt mig hos bekendte polske "specialister"
> omkring henkogning af saltagurker mv. Jeg blev rådet til at give dem 15
> minutters sterilisering (henkogning) for at være på den sikre side,
> hvilket jeg nu har prøvet. Der sker tilsyneladende ikke noget med sprødhed
> og smag og holdbarheden skulle være helt sikret (det kan jeg så ikke
> berette om endnu).
> For øvrigt er mine stangbønner, som jeg har mange af endnu, er blevet
> rigtig gode med chili og hvidløg...

Måske en god ide, jeg tror det skal prøves med et par af de små glas så.
Regner alligevel ikke med, de skal holde sig så længe.

Mvh
Linde


Linde (17-09-2010)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 17-09-10 15:44


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i meddelelsen
news:slrn-4c9241d1-7e5d219b@klaus.seistrup.dk...
>
> Mht. smag, så kan man opleve at smagen “sætter sig” hvis glasset får
> lov til at stå et stykke tid (lad os sige en måned eller to før man
> ta'r hul på glasset), men det er nok mest hvis man bruger blandede
> ingredienser — fx grøn peber i tern + gulerodsskiver, hvor det efter
> et stykke tid nærmest kun er konsistensen (og udseendet, selvfølgelig)
> der fortæller om det er det ene eller det andet man har fat i.
>
> Det lyder som om du har haft en god oplevelse.

Ja, det vil jeg også kalde en succesoplevelse. Der skal helt sikkert
prøves andre grøntsager på et tidspunkt også, men er ret sikker på at
agurkerne ikke holder flere måneder. Der ryger i hvert fald en del i
weekenden, sammen med en kold Starka!

Mvh
Linde


Linde (28-09-2010)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 28-09-10 01:05


"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i meddelelsen
news:4c937ea6$0$50448$14726298@news.sunsite.dk...
helt sikkert
> prøves andre grøntsager på et tidspunkt også, men er ret sikker på at
> agurkerne ikke holder flere måneder. Der ryger i hvert fald en del i
> weekenden, sammen med en kold Starka!

Sidder lige i en overgangsfase mellem nat- og dagarbejde, og nyder nogle
agurker med vodka...det forekommer mig nu, at de her efter en tre ugers tid,
har suget noget mere salt til sig, siden sidst jeg smagte dem. Krydringen er
stadig helt i top, men de har taget lidt mere saltsmag til sig. Det får mig
til at tænke på, om man i opskriften skulle skrue ned fra min anvendte 0,8%
saltopløsning, til 0,5%. Eller, måske undlade et døgns tørsaltning, som jeg
også foretog.

Det var bare et tip til kommende agurkesaltere...de er faktisk blevet bedre
og bedre, så I har noget at glæde jer til!. I kan godt lægge en god vodka
på frys allerede nu(Starka er god, men hvis ikke der forefindes smagssat
vodka, så sort Smirnoff, pot-still vodka).

Mvh
Linde


Klaus Alexander Seis~ (17-09-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 17-09-10 16:36

Frank Bach skrev:

> For øvrigt er mine stangbønner, som jeg har mange af endnu,
> er blevet rigtig gode med chili og hvidløg...

Nu fremgår det ikke om du har mælkesyregæret dem, eller hvad. Det
gjorde jeg engang, og de bliver rigtig gode, men selv grønne bønner
indeholder angiveligt lektiner [¹], så det er jeg holdt op med igen.

[¹] http://www.biblioteksvagten.dk/svar.asp?qaid=14830

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Frank Bach (17-09-2010)
Kommentar
Fra : Frank Bach


Dato : 17-09-10 19:21

Den 17/09/10 17.36, Klaus Alexander Seistrup skrev:
>> For øvrigt er mine stangbønner, som jeg har mange af endnu,
>> > er blevet rigtig gode med chili og hvidløg...
> Nu fremgår det ikke om du har mælkesyregæret dem, eller hvad. Det
> gjorde jeg engang, og de bliver rigtig gode, men selv grønne bønner
> indeholder angiveligt lektiner [¹], så det er jeg holdt op med igen.
>
> [¹]http://www.biblioteksvagten.dk/svar.asp?qaid=14830
>
> Mvh,
>
Jow - de er mælkesyregærede. Men tak for advarslen, selv om jeg ikke er
helt død endnu

MVH Frank Bach

Klaus Alexander Seis~ (28-09-2010)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 28-09-10 19:23

Linde skrev:

> det forekommer mig nu, at de her efter en tre ugers tid, har suget
> noget mere salt til sig, siden sidst jeg smagte dem. Krydringen er
> stadig helt i top, men de har taget lidt mere saltsmag til sig. Det
> får mig til at tænke på, om man i opskriften skulle skrue ned fra
> min anvendte 0,8% saltopløsning, til 0,5%.

Hvis jeg googler “1 tablespoon salt in grams” får jeg mange divergerende
svar, så jeg måtte have gang i køkkenvægten. Her i huset bruger vi altid
fint, uraffineret atlanterhavssalt (den grå type fra Bretagne), og 1 spsk
vejer 9,4 gram. Jeg bruger 1 spsk salt pr. liter vand når jeg mælkesyre-
gærer, så det svarer vel nogenlunde til 0,9%, ikk'? Jeg har aldrig over-
vejet at bruge mindre (og var det ikke 50 g salt pr. liter der blev fore-
slået i en anden opskrift i denne eller en nærliggende tråd?).

> Eller, måske undlade et døgns tørsaltning, som jeg også foretog.

Den ville jeg forsøge at udelade inden jeg evt. reducerede saltmængden
under fermenteringen.

(I parentes bemærket kan det nævnes at jeg skærer det alleryderste af hver
ende af agurkerne, lissom jeg prikker dem midtpå med en gaffel — men det
skulle vel bare betyde at salt m.m. trænger lettere ind over det hele.)

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste