/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Inde i Brødet ??
Fra : Harry Lund


Dato : 15-06-10 16:40

Hej NG
er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
dejen når man bager et brød.????
Harry

 
 
(-Peter-) (17-06-2010)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 17-06-10 02:53

On 15 Jun., 17:40, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
> Hej NG
> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
> dejen når man bager et brød.????
> Harry

Jeg ER kemiker, men gider ikke - i hvert fald ikke før du har læst dig
gennem google:

http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bread+baking+chemistry&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=8eae5aefd55cd819
(engelsk...)

http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bagning+kmi&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=8eae5aefd55cd819
(dansk...)

Så kan du jo passende komme med en forklaring bagefter

/Peter

Harry Lund (17-06-2010)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 17-06-10 10:33

(-Peter-) skrev:
> On 15 Jun., 17:40, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
>> Hej NG
>> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
>> dejen når man bager et brød.????
>> Harry
>
> Jeg ER kemiker, men gider ikke - i hvert fald ikke før du har læst dig
> gennem google:
>
> http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bread+baking+chemistry&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=8eae5aefd55cd819
> (engelsk...)
>
> http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bagning+kmi&aq=f&aqi=g10&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=8eae5aefd55cd819
> (dansk...)
>
> Så kan du jo passende komme med en forklaring bagefter
>
> /Peter

Din hovski-snovski- indstilling til et naivt spørgsmål fra en
blikkenslager opfordrer ikke ligefrem til videre korrespondance med DIG.
Så Farvel.

(-Peter-) (17-06-2010)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 17-06-10 03:35

On 17 Jun., 11:33, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
> (-Peter-) skrev:
>
>
>
> > On 15 Jun., 17:40, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
> >> Hej NG
> >> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
> >> dejen n r man bager et br d.????
> >> Harry
>
> > Jeg ER kemiker, men gider ikke - i hvert fald ikke f r du har l st dig
> > gennem google:
>
> >http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bread+baking+chemistry&aq=f&a...
> > (engelsk...)
>
> >http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bagning+kmi&aq=f&aqi=g10&aql=...
> > (dansk...)
>
> > S kan du jo passende komme med en forklaring bagefter
>
> > /Peter
>
> Din hovski-snovski- indstilling til et naivt sp rgsm l fra en
> blikkenslager opfordrer ikke ligefrem til videre korrespondance med DIG.
> S Farvel.

Farvel farvel...

Men du møder nok man folk som mig der ønsker at folk "tænker" først
selv..

kjaer (17-06-2010)
Kommentar
Fra : kjaer


Dato : 17-06-10 19:27

(-Peter-) wrote:
> On 17 Jun., 11:33, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
>> (-Peter-) skrev:
>>
>>
>>
>>> On 15 Jun., 17:40, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
>>>> Hej NG
>>>> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
>>>> dejen n r man bager et br d.????
>>>> Harry
>>
>>> Jeg ER kemiker, men gider ikke - i hvert fald ikke f r du har l st
>>> dig gennem google:
>>
>>> http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bread+baking+chemistry&aq=f&a...
>>> (engelsk...)
>>
>>> http://www.google.dk/#hl=da&source=hp&q=bagning+kmi&aq=f&aqi=g10&aql=...
>>> (dansk...)
>>
>>> S kan du jo passende komme med en forklaring bagefter
>>
>>> /Peter
>>
>> Din hovski-snovski- indstilling til et naivt sp rgsm l fra en
>> blikkenslager opfordrer ikke ligefrem til videre korrespondance med
>> DIG. S Farvel.
>
> Farvel farvel...
>
> Men du møder nok man folk som mig der ønsker at folk "tænker" først
> selv..

Du er da ikke kemiker! Vi kender alle de mærkelige fantasiløse
"peter/navne".


Brian Vestergaard (17-06-2010)
Kommentar
Fra : Brian Vestergaard


Dato : 17-06-10 21:22

TROLLEN kjaer skrev med sine koldbrandsklumper:
> Du er da ikke kemiker! Vi kender alle de mærkelige fantasiløse "peter/navne".

TROLL alert...

--
Venligst / regards
Brian Vestergaard (2620)



N/A (18-06-2010)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 18-06-10 19:50



Krabsen (18-06-2010)
Kommentar
Fra : Krabsen


Dato : 18-06-10 08:41

Den 15-06-2010 17:40, Harry Lund skrev:
> Hej NG
> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
> dejen når man bager et brød.????
> Harry

Ta' en tur på biblio efter Thorvald Pedersen: "Kemien bag gastronomien".

Fin ferielæsning

Harry Lund (18-06-2010)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 18-06-10 09:30

Krabsen skrev:
> Den 15-06-2010 17:40, Harry Lund skrev:
>> Hej NG
>> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
>> dejen når man bager et brød.????
>> Harry
>
> Ta' en tur på biblio efter Thorvald Pedersen: "Kemien bag gastronomien".
>
> Fin ferielæsning
Tak for dette tip.
Harry

(-Peter-) (18-06-2010)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 18-06-10 05:52

On 17 Jun., 20:27, "kjaer" <sikken...@gmail.com> wrote:

>
> Du er da ikke kemiker! Vi kender alle de mærkelige fantasiløse
> "peter/navne".

WHAT??

Det har jeg skam papirer på - er bsc.scient i kemi og anvendt
matematik, og snart cand.scient i kemi.

Du skal da være velkommen til at komme forbi og se mine
eksamenspapirer!

/Peter

Harry Lund (18-06-2010)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 18-06-10 19:50

(-Peter-) skrev:
> On 17 Jun., 20:27, "kjaer" <sikken...@gmail.com> wrote:
>
>> Du er da ikke kemiker! Vi kender alle de mærkelige fantasiløse
>> "peter/navne".
>
> WHAT??
>
> Det har jeg skam papirer på - er bsc.scient i kemi og anvendt
> matematik, og snart cand.scient i kemi.
>
> Du skal da være velkommen til at komme forbi og se mine
> eksamenspapirer!
>
> /Peter
Det er dobbeltkonfekt at skrive bsc.scient. Det hedder b.sc i kemi
Og det hedder ikke cand.scient i kemi men .... m.sc i kemi
Blikkenslageren !

N/A (18-06-2010)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 18-06-10 19:50



N/A (18-06-2010)
Kommentar
Fra : N/A


Dato : 18-06-10 19:50



(-Peter-) (22-06-2010)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 22-06-10 07:13

On 18 Jun., 20:49, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
> (-Peter-) skrev:> On 17 Jun., 20:27, "kjaer" <sikken...@gmail.com> wrote:
>
> >> Du er da ikke kemiker! Vi kender alle de m rkelige fantasil se
> >> "peter/navne".
>
> > WHAT??
>
> > Det har jeg skam papirer p - er bsc.scient i kemi og anvendt
> > matematik, og snart cand.scient i kemi.
>
> > Du skal da v re velkommen til at komme forbi og se mine
> > eksamenspapirer!
>
> > /Peter
>
> Det er dobbeltkonfekt at skrive bsc.scient. Det hedder b.sc i kemi
> Og det hedder ikke cand.scient i kemi men .... m.sc i kemi
> Blikkenslageren !

Du har ret i at det hedder b.sc i kemi - men cand.scient er nu korrekt
nok - det er den danske betegnelse som rigtigt nok oversætter til
master of science..

/peter

(-Peter-) (22-06-2010)
Kommentar
Fra : (-Peter-)


Dato : 22-06-10 07:15

On 22 Jun., 15:13, "(-Peter-)" <garfield...@gmail.com> wrote:
> On 18 Jun., 20:49, Harry Lund <h...@mail.dk> wrote:
>
>
>
> > (-Peter-) skrev:> On 17 Jun., 20:27, "kjaer" <sikken...@gmail.com> wrote:
>
> > >> Du er da ikke kemiker! Vi kender alle de m rkelige fantasil se
> > >> "peter/navne".
>
> > > WHAT??
>
> > > Det har jeg skam papirer p - er bsc.scient i kemi og anvendt
> > > matematik, og snart cand.scient i kemi.
>
> > > Du skal da v re velkommen til at komme forbi og se mine
> > > eksamenspapirer!
>
> > > /Peter
>
> > Det er dobbeltkonfekt at skrive bsc.scient. Det hedder b.sc i kemi
> > Og det hedder ikke cand.scient i kemi men .... m.sc i kemi
> > Blikkenslageren !
>
> Du har ret i at det hedder b.sc i kemi - men cand.scient er nu korrekt
> nok - det er den danske betegnelse som rigtigt nok oversætter til
> master of science..
>
> /peter

Før jeg bliver korrigeret igen må jeg hellere påpege at det ikke
hedder oversætter men oversættes i ovenstående sætning..

Carsten Finn Rasmuss~ (22-06-2010)
Kommentar
Fra : Carsten Finn Rasmuss~


Dato : 22-06-10 14:33

Harry Lund wrote:
> Hej NG
> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
> dejen når man bager et brød.????
> Harry

Da du ikke har meget held her, kan du prøve i dk.videnskab

--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed...



Ukendt (23-06-2010)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 23-06-10 07:19

Harry Lund wrote:
> Hej NG
> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
> dejen når man bager et brød.????
> Harry

Mener du, når man rører/ælter, når det hæver eller når det hæver?

vh/Torben



Harry Lund (23-06-2010)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 23-06-10 08:16

Vandtro 3140 skrev:
> Harry Lund wrote:
>> Hej NG
>> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
>> dejen når man bager et brød.????
>> Harry
>
> Mener du, når man rører/ælter, når det hæver eller når det hæver?
>
> vh/Torben
>
>
Nej jeg mener inde i brødet, kemisk eller bare hævning/sammenbinding
forårsaget af varmen.
Hvorfor?
For bedre at forstå processen så man undgår fejl.
mvh Harry

Harry Lund (23-06-2010)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 23-06-10 08:18

Vandtro 3140 skrev:
> Harry Lund wrote:
>> Hej NG
>> er der en bager eller kemiker der kan forklare hvad der sker inde i
>> dejen når man bager et brød.????
>> Harry
>
> Mener du, når man rører/ælter, når det hæver eller når det hæver?
>
> vh/Torben
>
>
Nej jeg mener inde i brødet, kemisk eller bare hævning/sammenbinding
forårsaget af varmen.
Hvorfor?
For bedre at forstå processen så man undgår fejl.
mvh Harry


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste