/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Olivenpesto
Fra : Ukendt


Dato : 11-05-10 21:27

Hej

Jeg har lige været en smuttur i sydfrankrig. Her blev jeg præsenteret for en
form for olivenpesto som jeg fik på ristet flute. Den består af oliven og
olie men hvad kunne der mere være i måske lidt hvidløg.

Er der en frankofil som lige ligger inde med opskriften.

/karsten



 
 
Ralph (11-05-2010)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 11-05-10 21:34

"Karsten Madsen" <6 på drosselvej i danmark> skrev i en meddelelse
news:4be9bd88$0$56785$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har lige været en smuttur i sydfrankrig. Her blev jeg præsenteret for
> en form for olivenpesto som jeg fik på ristet flute. Den består af oliven
> og

Er IKKE frankofil, men hvis du mener oliventapenade er det verdens letteste
tilbehør, en håndfuld sorte oliven, et skvæt olivenolie, et par fed hvidløg
og salt og peber i en blender i 20 sekunder, færdig.
Og hvis det så IKKE skulle være det du mener så prøv alligevel, jeg tror du
vil kunne lide det.

--
Ralph



Kim Jensen (11-05-2010)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 11-05-10 21:35

Karsten Madsen wrote:
> Jeg har lige været en smuttur i sydfrankrig. Her blev jeg præsenteret for en
> form for olivenpesto som jeg fik på ristet flute. Den består af oliven og
> olie men hvad kunne der mere være i måske lidt hvidløg.

Det lyder i mine ører som en oliven-tapanade, du har fået. Og det er
ganske rigtigt oliven, hvidløg, olivenolie og evt. soltørrede tomater.

> Er der en frankofil som lige ligger inde med opskriften.

Der findes helt sikkert et hav af varianter, men jeg tror nøgleordet i
din søgning skal være "oliventapanade"

(jeg er ikke selv oliven-fan, så kan desværre ikke anbefale en bestemt
opskrift)


--
mvh Kim Jensen
blog.werx @ http://kim.litewerx.dk
Port80.biz // ColorExplorer.com // LiteWerx.dk

Jens Bruun (11-05-2010)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 11-05-10 23:23

Karsten Madsen <6 på drosselvej i danmark> skrev i meddelelsen
4be9bd88$0$56785$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk:

> Jeg har lige været en smuttur i sydfrankrig. Her blev jeg præsenteret
> for en form for olivenpesto som jeg fik på ristet flute. Den består
> af oliven og olie men hvad kunne der mere være i måske lidt hvidløg.

Du har allerede fået forklaringen, så jeg vil bare koge lidt yderligere
suppe på pesto-delen:

I dele af sydfrankrig bruger man "pistou", der ligner den italienske "pesto"
meget. Mig bekendt er det særligt parmegiano'en i pestoen, der adskiller de
to. Fransk pistou er altså italiensk pesto uden ost. Måske andre ved mere?

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kevin Borbye Edelvan~ (12-05-2010)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 12-05-10 00:27

On 11 Maj, 22:33, "Ralph" <r...@post6.tele.dk> wrote:

> Er IKKE frankofil, men hvis du mener oliventapenade er det verdens letteste
> tilbehør, en håndfuld sorte oliven, et skvæt olivenolie, et par fed hvidløg
> og salt og peber i en blender i 20 sekunder, færdig.

Og en ansjosfilet!

Mvh
Kevin Borbye Edelvang

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste