|
| stegning af oksemørbrad bøffer Fra : Quidam |
Dato : 17-04-10 08:20 |
|
hejsa
hjælp.. nu har jeg efter mange forsøg enten skamsteg eller totalt
understegt dejlige bøffer og nu vil jeg gerne have lidt styr på hvor
lang tid de banditter skal have, de er på ca. 230-250gr.. kan jeg
brune dem og smide dem i ovnen eller er der bedre måder? Jeg er nok
typen der er tilbøjelig til at tage dem af for tidligt da jeg er ræd
for at skamstege dem.
Håber nogen kan hjælpe
pft.
Jørgen H
| |
Jens Bruun (17-04-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 17-04-10 15:58 |
|
Quidam <covermeup@gmail.com> skrev i en meddelelse
ac6be324-4439-4561-8fed-c32e0ce38a08@w42g2000yqm.googlegroups.com
> Håber nogen kan hjælpe
Start med at temperere dem - dvs. ud af køleskabet og så mindst 30 min. ved
stuetemperatur. Derefter smider du dem på en meget varm pande. Jeg bruger
selv en støbejernspande, da den bedst holder temperaturen. Gi' dem et minuts
penge og vend dem. Yderligere et minuts penge med fuld knald på varmen. Har
du en støbejernspande, tager du panden af blusset, og lader bøfferne stege
videre på pandens eftervarme. Har du ikke en støbejernspande, slukker du for
varmen, og lader panden stå på blusset. Vend dem evt. efter 3-4 minutter.
Jeg mærker på dem for at vurdere, hvornår de er færdige, men det er lidt
svært at forklare, hvordan de skal "føles". Under alle omstændigheder er de
færdige, når de begynder at udskille kødsaft. Er saften helt klar, har de -
efter min smag - fået for meget.
Husk at omvikle dem med et par skiver bacon (brug tandstikker til at holde
det på plads) inden stegning, da oksemørbrad hurtigt kan virke tørt og uden
særlig smag.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
eljay (18-04-2010)
| Kommentar Fra : eljay |
Dato : 18-04-10 23:47 |
|
Jens Bruun skrev:
> videre på pandens eftervarme. Har du ikke en støbejernspande, slukker du for
> varmen, og lader panden stå på blusset. Vend dem evt. efter 3-4 minutter.
Her formoder jeg, at du med "blusset" mener en elektrisk massekogeplade
eller lignende. For der er jo ikke noget eftervarme på et gasblus
| |
Jens Bruun (19-04-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 19-04-10 06:45 |
|
eljay <nobody@nowhere.org> skrev i en meddelelse
h7qdnV1cd95NFlbWnZ2dnUVZ8rti4p2d@giganews.com
> Her formoder jeg, at du med "blusset" mener en elektrisk
> massekogeplade eller lignende. For der er jo ikke noget eftervarme på
> et gasblus
My bad. Selvfølgelig.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Quidam (17-04-2010)
| Kommentar Fra : Quidam |
Dato : 17-04-10 09:10 |
|
On 17 Apr., 16:58, "Jens Bruun" <bruun_j...@hotmail.com> wrote:
> Quidam <coverm...@gmail.com> skrev i en meddelelse
> ac6be324-4439-4561-8fed-c32e0ce38...@w42g2000yqm.googlegroups.com
>
> > Håber nogen kan hjælpe
>
> Start med at temperere dem - dvs. ud af køleskabet og så mindst 30 min. ved
> stuetemperatur. Derefter smider du dem på en meget varm pande. Jeg bruger
> selv en støbejernspande, da den bedst holder temperaturen. Gi' dem et minuts
> penge og vend dem. Yderligere et minuts penge med fuld knald på varmen. Har
> du en støbejernspande, tager du panden af blusset, og lader bøfferne stege
> videre på pandens eftervarme. Har du ikke en støbejernspande, slukker du for
> varmen, og lader panden stå på blusset. Vend dem evt. efter 3-4 minutter.
> Jeg mærker på dem for at vurdere, hvornår de er færdige, men det er lidt
> svært at forklare, hvordan de skal "føles". Under alle omstændigheder er de
> færdige, når de begynder at udskille kødsaft. Er saften helt klar, har de -
> efter min smag - fået for meget.
>
> Husk at omvikle dem med et par skiver bacon (brug tandstikker til at holde
> det på plads) inden stegning, da oksemørbrad hurtigt kan virke tørt og uden
> særlig smag.
>
> --
> -Jens B.
>
> D.e.f.f.e.s.
Har en scanpan grillpande, det er vel næppe støbejern :( prøver dine
råd, bøfferne er hevet ud af køleskabet :) og tak
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (17-04-2010)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 17-04-10 23:58 |
|
On 17 Apr., 17:09, Quidam <coverm...@gmail.com> wrote:
> Har en scanpan grillpande, det er vel næppe støbejern :( prøver dine
> råd, bøfferne er hevet ud af køleskabet :) og tak
Nogle grillpander har en tendens til slet ikke at overføre varme til
emner, der ligger på panden. Måske er det det, du slås med?
I så fald kan du roligt smide bøffer på den glohede grillpande og give
dem de ønskede grillmønstre, hvorefter du smider bøffen i ovnen ved
180 grader til ønsket kernetemperatur, jeg er til *meget* røde bøffer,
andre foretrækker af en eller anden grund lyserøde eller grå bøffer,
men et sted mellem 56 og 60 grader. Jeg er i øvrigt ikke bacon-fan,
når det kommer til oksebøffer, så smager bøfferne primært af bacon, og
det gider jeg ikke. Jeg ville derfor tage chancen og undvære, eller
også omvikle med flomme eller ikke-røget spæk, som jeg så fjernede
inden servering.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Christian Hansen (20-04-2010)
| Kommentar Fra : Christian Hansen |
Dato : 20-04-10 19:34 |
|
On 04/18/2010 07:58 AM, Kevin Borbye Edelvang wrote:
>
> I så fald kan du roligt smide bøffer på den glohede grillpande og give
> dem de ønskede grillmønstre, hvorefter du smider bøffen i ovnen ved
> 180 grader til ønsket kernetemperatur, jeg er til *meget* røde bøffer,
Det er jeg også! Jeg vender(!) mine bøffer på panden alene af æstetiske
årsager - nogle synes, at det er ulækkert, hvis jeg sidder og spiser
helt råt kød :)
Jeg foretrækker i øvrigt klart enten entrecote, bøffer af filet eller
højreb - de smager nemlig af noget i modsætning til mørbrad, der faktisk
er et lidt kedeligt stykke kød - medmindre man tager mod til sig, skærer
det i strimler og laver en god beuf stroganoff - så kommer mørbraden til
sin ret! :)
Er man ude efter et godt og billigt stykke kød med masser af smag, kan
jeg i øvrigt anbefale flanksteaks. Det er et lidt sejere stykke kød, men
hold da op, det smager godt. Steges selvfølgelig så lidt som muligt :)
Venligst
Christian
| |
Ukendt (19-04-2010)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 19-04-10 08:56 |
|
Quidam wrote:
> hejsa
> hjælp.. nu har jeg efter mange forsøg enten skamsteg eller totalt
> understegt dejlige bøffer og nu vil jeg gerne have lidt styr på hvor
> lang tid de banditter skal have, de er på ca. 230-250gr.. kan jeg
> brune dem og smide dem i ovnen eller er der bedre måder? Jeg er nok
> typen der er tilbøjelig til at tage dem af for tidligt da jeg er ræd
> for at skamstege dem.
> Håber nogen kan hjælpe
Fornylig fik jeg at vide af en kok, at han lagde dem på panden i et minuts
tid på hver side hvorefter han tog dem af og lod dem afkøle. Og så på panden
igen og af igen. Samme procedure 4-5 gange og evt. i ovnen til sidst hvis
resten af maden ikke var klar.
Ellers synes jeg ikke at jeg har problemer med at stege på min grillpande,
sålænge bøfferne er velhængte. Panden får fuld skrue i starten inden
bøfferne kommer på, og dernæst skruer jeg ned til halv styrke. Så tager det
kun 2 x 2 x 2 x 2 minutter at få dem gennemstegt og med grill "tern".
| |
N/A (20-04-2010)
| Kommentar Fra : N/A |
Dato : 20-04-10 19:34 |
|
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (21-04-2010)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 21-04-10 05:02 |
|
On 20 Apr., 20:34, Christian Hansen <chr...@fundanemt.com> wrote:
> Det er jeg også! Jeg vender(!) mine bøffer på panden alene af æstetiske
> årsager - nogle synes, at det er ulækkert, hvis jeg sidder og spiser
> helt råt kød :)
Mener mig om en humoristisk dialog, gad vide om det er Dirch Passer..?
"Hvordan ønsker de bøffen stegt, hr.?" -"Næsten ikke."
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
|
|