Heidi wrote:
>
> "Mogens" <no@mail.dk> skrev i meddelelsen
> news:4bbe0e47$0$278$14726298@news.sunsite.dk...
>> Har købt en stak grå kæmpegambas i supermercadoen i eftermiddags, som
>> vi skal have på grillen i aften. Lurer dog lidt på om man skal gøre
>> noget specielt, idet rejer jo normalt er røde (forkogte)?
>>
>> Vi har 22 grader på terrassen lige nu, så perfector grillvejr.
>
> Nu er det måske for sent, men du skal selvfølgelig grille dem til de er
> nok
> Hvis der er skal på feks halen, så bliver skallen lyserød når de er
> varme - hvordan kødet bliver, afhænger vist lidt af hvilken type reje
> det er - nogle bliver lyserøde, andre forbliver hvide i kødet.
> Ellers er det vel et spørgsmål om at marinere dem efter smag (her
> foregår det i masser af chili, hvidløg, krydderurter, olie, citron,
> gerne blendet så marinaden hænger bedre ved) og så grille dem på spyd
> eller i et fad.
>
Ja de røg på Weberen uden videre. Mageløst trylleri! Pludselig blev de
grå gambas smukt lyserøde, men kødet var hvidt. Smagte dejligt bare
ristet rå med ca. 2½ minutter på hver side.