/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Et tankeeksperiment
Fra : Niels


Dato : 28-03-10 04:16

Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...

--
Niels

 
 
ML (28-03-2010)
Kommentar
Fra : ML


Dato : 28-03-10 11:52

Niels wrote:
> Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
> udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...
>
> --
> Niels
Boller i karry, gule ærter, stegt flæsk eller evt. et dansk julefrokostbord.

Max (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 28-03-10 12:43

Hej Niels

> Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
> udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...

Panerede koteletter, kartofler, brun sovs og rødkål,
så ryger de baglæns ud af skoene.

--
Mvh
Max



Emil (29-03-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 29-03-10 03:03

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:

>> Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
>> udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...

>Panerede koteletter, kartofler, brun sovs og rødkål,
>så ryger de baglæns ud af skoene.

For at brække sig?


m.v.h. Emil

Bisse (29-03-2010)
Kommentar
Fra : Bisse


Dato : 29-03-10 07:32


"> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
>
>>> Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
>>> udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...

Hvis det var i dag?
Mormors bedste påskefrokost :) med alt, hvad der kan hjemmelaves af sild,
røgede fisk m. alskens tilbehør, lammekølle m. en lækker kold
kartoffelsalat, ostebord og frisk frugt. Og naturligvis hjemmebagt
krydderfedt og rugbrød.
Bisse


Max (29-03-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 29-03-10 12:31

Hej Emil

> For at brække sig?


Man kan godt få lidt ondt af dig somme tider.

--
Mvh
Max



John Senius-Jørgense~ (29-03-2010)
Kommentar
Fra : John Senius-Jørgense~


Dato : 29-03-10 16:13

Ja hvis man absolut skal være på tværs, kan man så ikke nøjes med at være
det inden for hjemmets 4 vægge?

Joohn Senius-Jørgensen
"Emil" <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
news:vc20r559u475u7807dsdc3a9r74uebqdco@4ax.com...
> "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
>
>>> Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
>>> udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...
>
>>Panerede koteletter, kartofler, brun sovs og rødkål,
>>så ryger de baglæns ud af skoene.
>
> For at brække sig?
>
>
> m.v.h. Emil



Kurt Hansen (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 28-03-10 17:27

On Sun, 28 Mar 2010, Niels <nboegh@gmail.com> wrote:

>Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
>udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...

Jeg kan tilslutte mig de andre: traditionel dansk mad. Jeg tror jeg
ville vælge stegt lever med bløde løg.

Jeg ville under alle omstændigheder opgive på forhånd at imponere dem
med "fin" kogekunst.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

Mogens (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Mogens


Dato : 28-03-10 17:31

Kurt Hansen wrote:
>
> Jeg kan tilslutte mig de andre: traditionel dansk mad. Jeg tror jeg
> ville vælge stegt lever med bløde løg.
>
Ja - tænderne løber i vand ved tanken. Det er for sjældent man får det
nu om stunder.

Men, stegt lever tror jeg er en ret almindelig spise flere steder i
udlandet. Ekspempelvis har jeg nydt retten på El Regulo i Puerto de la
Cruz på Tenerife.

Emil (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 28-03-10 20:54

Mogens <no@mail.dk> wrote:

>Kurt Hansen wrote:
>> Jeg kan tilslutte mig de andre: traditionel dansk mad. Jeg tror jeg
>> ville vælge stegt lever med bløde løg.

>Ja - tænderne løber i vand ved tanken. Det er for sjældent man får det
>nu om stunder.

Det lyder som om, at du har set lyset ved tilberedningen. Jeg mindes
med skræk mine barndomsoplevelser med stegt lever: Sejt sålelæder!
Men OK, så fik jeg da lyst til at udforske, hvordan mad skal
tilberedes.

Så ja, veltillavet stegt lever kommer helt på højde med de bedste
tilberedninger af meget andet kød.

Men i de seneste 5 - 10 år mener jeg at have konstateret, priserne på
indmad generelt har nærmet sig priserne på reelt kød, så det
efterhånden er problematisk at sige, at indmad er _meget_ billigere.
Jo, der er jo hele tiden div. "tilbud"; men mit udsagn gælder for
"normalpriserne".

Har nogen nogle gode tips til stegt lever?


m.v.h. mil

Erik Olsen (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 28-03-10 20:55

Emil wrote:

> Det lyder som om, at du har set lyset ved tilberedningen. Jeg mindes
> med skræk mine barndomsoplevelser med stegt lever: Sejt sålelæder!
> Men OK, så fik jeg da lyst til at udforske, hvordan mad skal
> tilberedes.
>
> Så ja, veltillavet stegt lever kommer helt på højde med de bedste
> tilberedninger af meget andet kød.
>
> Men i de seneste 5 - 10 år mener jeg at have konstateret, priserne på
> indmad generelt har nærmet sig priserne på reelt kød, så det
> efterhånden er problematisk at sige, at indmad er _meget_ billigere.
> Jo, der er jo hele tiden div. "tilbud"; men mit udsagn gælder for
> "normalpriserne".
>
> Har nogen nogle gode tips til stegt lever?

Det skal være kalvelever og må ikke steges for længe.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Jens Bruun (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 28-03-10 21:40

Emil <emilsen@nowhere.invalid> skrev i en meddelelse
03bvq5taju83bllbq5jghedv0bfbr6ku7n@4ax.com

> Har nogen nogle gode tips til stegt lever?

Hehe. Ja. Undgå udgaven fra svin.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Kasper Malmberg (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 28-03-10 13:40

On 28 Mar., 12:15, Niels <nbo...@gmail.com> wrote:
> Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
> udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver....
>

Skipperlabskovs med smørklat, purløg, rødbede og smurt ristet rugbrød


/
Kasper malmberg

Niels (28-03-2010)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 28-03-10 14:24

> Men i de seneste 5 - 10 år mener jeg at have konstateret, priserne på
> indmad generelt har nærmet sig priserne på reelt kød, så det
> efterhånden er problematisk at sige, at indmad er _meget_ billigere.

Hos min lokale slagter koster kalvelever det halve af prisen hos
Føtex...
>
> Har nogen nogle gode tips til stegt lever?

Prøv at grille kalvelever over trækul ved høj varme i kort tid, På
tallerkenen skal det ha' en klump hvidløgs/persillesmør og et vred
citronsaft henover. Mums!

--
Niels


Emil (29-03-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 29-03-10 00:30

Niels <nboegh@gmail.com> wrote:

>> Men i de seneste 5 - 10 år mener jeg at have konstateret, priserne på
>> indmad generelt har nærmet sig priserne på reelt kød, så det
>> efterhånden er problematisk at sige, at indmad er _meget_ billigere.
>

>Hos min lokale slagter koster kalvelever det halve af prisen hos
>Føtex...

Ja, de lokale slagtere har ofte gode varer til gode priser.
Nogle gange bruger de dog samme fremgangsmåde som supermarkederne.


>Prøv at grille kalvelever over trækul ved høj varme i kort tid,

Jeg er ikke så vild med at grille sarte kødvarer. Men du har ret i, at
den diskrete røgduft passer fint her.

Måske kunne man bruge rug- eller hvedehalm i en spand med urter over
(som til rygeost) i kort tid?


>På
>tallerkenen skal det ha' en klump hvidløgs/persillesmør og et vred
>citronsaft henover. Mums!

Åh, så mangler der vel kun nogle få kapers og lidt friskt revet
peberrod, før vi har en ægte klassikker.
Men ja, jeg tror det vil blive meget velsmagende.

Netop ved lever mener jeg, at at et mix af div. paprika + lidt chili
er velegnet - vel at mærke _efter_ stegningen. da smagen ellers ændres
i bitter retning.

I stedet for citronsaft bruger jeg ofte en lille smule revet
citronskal. Det giver en mere intens citronsmag, uden det syrlige.

Hvidløgssmør laver jeg ofte med letkogte hvidløgsfed, som lige bliver
presset ud af skallerne og most sammen med smørret. Det bliver så
blidt i smagen, at selv småbørn ynder at spise det, også selv om der
er lidt krydderurter iblandet.

Tak for dine tanker.


m.v.h. Emil

GSX 750 (30-03-2010)
Kommentar
Fra : GSX 750


Dato : 30-03-10 10:10


"Niels" <nboegh@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:65a9ddeb-3e23-4b4d-a35a-605726273d3c@r1g2000yqj.googlegroups.com...
Hvad ville du servere, hvis du skulle have en "stjernekok" fra
udlandet på besøg? Sådan én som Gordon Ramsey eller Jamie Oliver...

Hej.
Jeg ville servere grillet culotte med flødebagte kartofler, blandet salat
med hj lavet hvidløgsdressing og hjemmebagte flutes med hvidløgssmør. Måske
jeg ville starte med lækker rejesalat og en hjemmebagt frugttærte til
dessert.
Mvh
Jarl

--
Niels


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408919
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste