Nana wrote:
> Hej gruppe...
>
> Nu er tiden inde til at prøve flæskesteg for første gang i eget
> køkken.
Det lader til at det med sværen er en videnskab, hvis den
> skal blive virkelig sprød og lækker?
Mnæ ikke specielt
> Jeg har rodet lidt rundt på alletiders kogebog og der er masser af
> opskrifter, men jeg aner ikke hvilke der givder den "ægte"
> hypertraditionelle flæskestegssmag.
> Hvor køber man en ok flæskesteg, og hvad hedder de forskellige slags?
Svinekam/Nakkekam - men sørg for at den er regulær, altså jævnt tyk overalt
> Vil klart ikke have den med ben i midten. Hvad skal jeg gå efter?
Med ben ibunden ("koteletten")! Steg bliver af en eller anden grund bedst
med ben.
og en fornøjelse at gnave rene!
> Hvad er trickET til sprød svær? Ridse? Hvor dybt? Salt? Og hvad er
Du ridser helt ned til kødet (endelig ikke i kødet), og gnider godt med salt
i, og et drys friskkværnet peber.
> det med laurbær?
gerne. Jeg bruger i stedet bladene fra nogle stængler timian!(også godt for
sovsen).
> Hvor længe i ovnen?
100-125 grader ~2½ time
Sæt stegen i en kold ovn nederste rille, sat på 100 grader. Når centertemp.
er 50 grader så skru gerne op
ved 65-67 grader er den færdig. Hvis sværen ikke popper, flyt den til
øverste rille med plads.
Har stegetermometer, hvis det kan hjælpe.
> Læste noget om at den skulle stege/koge med sværen nedad i ovnen i
> lidt tid. Er det rigtigt?
> Kom med jeres tricks!
en kop øl over, 3/4 henne hjælper på sværen!
velbekomme!
finn
>
> Mvh. Nana