/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mad i brændeovn ?
Fra : Jakob Langgaard


Dato : 09-03-10 21:54

Hej gruppe,

Så er hjemmet blevet en dejlig ny indbygnings-brændeovn rigere, og en
del mønter fattigere

Og selvom det er dejligt med en brændeovn der faktisk virker og kan
give en masse varme, så tænker jeg jo straks ..

De der pizza ovne (masseovne etc.), de er jo bare netop en (sten)
masse og noget brændende træ - ligheden er jo slående - eller ?

Så spørgsmålet er nu, kan man ikke bruge brændeovnen på en snild måde
til at bage en pizza ved super høj temperatur - eller et brød - eller
stille stegesoen ind ?

Inspiration, idéer, mislykkede forsøg og andet er meget velkomne -
også inden jeg vælger den simple løsning og bare prøver mig frem

Tak for en evigt inspirerende og interessant gruppe/diskussion,

Jakob

 
 
Max (09-03-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 09-03-10 22:09

Hej Jakob

> Tak for en evigt inspirerende og interessant gruppe/diskussion,

Hvorfor spurgte du ikke før du anskaffede dig brændeovnen ?

--
Mvh Max


Niels (09-03-2010)
Kommentar
Fra : Niels


Dato : 09-03-10 14:42

On Mar 9, 10:08 pm, "Max" <Max_J...@post9.tele.dk.invalid> wrote:
> Hej Jakob
>
> > Tak for en evigt inspirerende og interessant gruppe/diskussion,
>
> Hvorfor spurgte du ikke før du anskaffede dig brændeovnen ?
>
> --
> Mvh Max

Mon ikke det er fordi Jakob er et nysgerrigt menneske, som gerne vil
have ideer til, hvad en brændeovn kan bruges til udover at give varme
i huset?

--
Niels

Max (09-03-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 09-03-10 22:47

Hej Niels

> Mon ikke det er fordi Jakob er et nysgerrigt menneske, som gerne vil
> have ideer til, hvad en brændeovn kan bruges til udover at give varme
> i huset?

Tror du det er årsagen ?

--
Mvh Max


Jakob Langgaard (09-03-2010)
Kommentar
Fra : Jakob Langgaard


Dato : 09-03-10 23:32

On Tue, 9 Mar 2010 22:08:43 +0100, "Max"
<Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:

>Hej Jakob
>
>> Tak for en evigt inspirerende og interessant gruppe/diskussion,
>
>Hvorfor spurgte du ikke før du anskaffede dig brændeovnen ?

Jeg har såmænd leget med tanken før, men ikke fundet så meget andet
end et par enkelte brændeovne med indbygget bage/ovn rum - og det var
ikke rigtig aktuelt i vores tilfælde (indbygningsovn).
Men nu er ovnen der - så derfor spørger jeg Det vil jo bare være
en bonus hvis den kan duplere som pizzaovn eller andet.

.. men jeg har ingen anelse om hvor varmt der bliver i kammeret når
der er "kul" på - måske for varmt ?

.. Første eksperiment bliver måske med et no-knead brød - der burde
være plads til stegesoen hvis man skubber brændet/gløderne over i den
ene side af ovnen.

/Jakob

jos (10-03-2010)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 10-03-10 02:52

Jakob Langgaard wrote:
> On Tue, 9 Mar 2010 22:08:43 +0100, "Max"
> <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
>
>> Hej Jakob
>>
>>> Tak for en evigt inspirerende og interessant gruppe/diskussion,
>>
>> Hvorfor spurgte du ikke før du anskaffede dig brændeovnen ?
>
> Jeg har såmænd leget med tanken før, men ikke fundet så meget andet
> end et par enkelte brændeovne med indbygget bage/ovn rum - og det var
> ikke rigtig aktuelt i vores tilfælde (indbygningsovn).
> Men nu er ovnen der - så derfor spørger jeg Det vil jo bare være
> en bonus hvis den kan duplere som pizzaovn eller andet.
>
> .. men jeg har ingen anelse om hvor varmt der bliver i kammeret når
> der er "kul" på - måske for varmt ?
>
> .. Første eksperiment bliver måske med et no-knead brød - der burde
> være plads til stegesoen hvis man skubber brændet/gløderne over i den
> ene side af ovnen.
>
> /Jakob
nu ka jeg ikke vide noget om din ovn, men min er godkendt i hoved og r.. og
det betyder at den skal være ganske effektiv. Dvs at den er god til at give
energi til rummet, hvilket er ganske rigtigt. Det betyder til gengæld også
at der er "kold" få minutter efter at ilden er gået (eller taget :) ud. Det
er imho forskellen til en pizza/bageovn, som indholder nok varme i sig selv
til at bage efter ilden er fjernet.

finn



Max (10-03-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-03-10 08:15

Hej Jakob

> Jeg har såmænd leget med tanken før, men ikke fundet så meget andet
> end et par enkelte brændeovne med indbygget bage/ovn rum - og det var
> ikke rigtig aktuelt i vores tilfælde (indbygningsovn).

Ja, det havde jo været smart at anskaffe en ovn der kunne bruges til
begge dele. Jeg tror nemlig ikke en brændeovn i al almindelighed
egner sig til f.eks. at bage i, jeg skal ihvertfald ikke have puttet
mad i det ildelugtende forbrændingskammer en brændeovn normal
er. Du skal forøvrigt regne med omkring 300 grader til pizza.

--
Mvh Max


Steen Jakobsen (10-03-2010)
Kommentar
Fra : Steen Jakobsen


Dato : 10-03-10 15:41


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i meddelelsen
news:4b9746ee$0$36574$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Jakob

> er. Du skal forøvrigt regne med omkring 300 grader til pizza.

Men mange mener at 400 grader er bedre.

Steen.


Ralph (10-03-2010)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 10-03-10 17:43

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:4b9746ee$0$36574$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> er. Du skal forøvrigt regne med omkring 300 grader til pizza.

Jeg klarer mig udmærket med 275 grader, og med fem pizzaer ad gangen der
alle skal ned og have lidt undervarme, er det nærmere 250-240 grader når
ovnen skal åbnes fire gange indefor fem-syv minutter.

--
Ralph



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste