Jakob Langgaard wrote:
> On Tue, 9 Mar 2010 22:08:43 +0100, "Max"
> <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:
>
>> Hej Jakob
>>
>>> Tak for en evigt inspirerende og interessant gruppe/diskussion,
>>
>> Hvorfor spurgte du ikke før du anskaffede dig brændeovnen ?
>
> Jeg har såmænd leget med tanken før, men ikke fundet så meget andet
> end et par enkelte brændeovne med indbygget bage/ovn rum - og det var
> ikke rigtig aktuelt i vores tilfælde (indbygningsovn).
> Men nu er ovnen der - så derfor spørger jeg
Det vil jo bare være
> en bonus hvis den kan duplere som pizzaovn eller andet.
>
> .. men jeg har ingen anelse om hvor varmt der bliver i kammeret når
> der er "kul" på - måske for varmt ?
>
> .. Første eksperiment bliver måske med et no-knead brød - der burde
> være plads til stegesoen hvis man skubber brændet/gløderne over i den
> ene side af ovnen.
>
> /Jakob
nu ka jeg ikke vide noget om din ovn, men min er godkendt i hoved og r.. og
det betyder at den skal være ganske effektiv. Dvs at den er god til at give
energi til rummet, hvilket er ganske rigtigt. Det betyder til gengæld også
at der er "kold" få minutter efter at ilden er gået (eller taget :) ud. Det
er imho forskellen til en pizza/bageovn, som indholder nok varme i sig selv
til at bage efter ilden er fjernet.
finn