/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjemmebagt rugbrød
Fra : helle


Dato : 06-03-10 07:00

Jeg efterlyser en god og enkel opskrift på hjemmebagt rugbrød - den må
gerne være på surdej. Jeg har massevis af opskrifter men vil gerne
have en, som andre har erfaring med, da jeg nu efterhånden har prøvet
nogle stykker, som jeg ikke var helt tilfreds med eller som var for
besværlige.

 
 
Erik Olsen (06-03-2010)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 06-03-10 15:09

helle wrote:
> Jeg efterlyser en god og enkel opskrift på hjemmebagt rugbrød - den må
> gerne være på surdej. Jeg har massevis af opskrifter men vil gerne
> have en, som andre har erfaring med, da jeg nu efterhånden har prøvet
> nogle stykker, som jeg ikke var helt tilfreds med eller som var for
> besværlige.

Rugbrød - 1 stk.

Lav en surdej:
l dl tykmælk
1,5 dl vand
l dl groft rugmel / skåret rug
1,5 dl rugmel
5 g gær
2 spsk salt

Rør alle ingredienserne sammen og lad det stå et døgn ved stuetemperatur
eller fem døgn i køleskab.

Surdej kan holde sig en uge i køleskab og kan tåle at blive frosset ned.

Hvis surdejen ikke virker godt nok, kan dejen tilsættes 10 g gær på
anden-dagen.

Rugbrødsdej:

1 portion (ca. 0,5 l) surdej
1 liter vand evt. mørkt øl
1 spsk salt (ikke første gang surdejen bruges)
cirka 1,2 kg økologisk rugmel - til groft rugbrød skal halvdelen være
skåret rug
1 spsk. smør og 0,5 dl vand

Sådan gør du, når du har surdejen:

1. dag: blandes surdej med vand, salt og 750 g rugmel. Tag 0,5 l surdej
fra til næste gang, og stil den i køleskab. Lad rugbrødsdejen stå ude i
køkkenet til næste dag.

2. dag: bland resten af rugmelet i dejen, og kom den i en 2-liters form,
så den er to tredjedele fyldt op. Lad brødet efterhæve nogle timer, til
dejen når op til formens kant. Prik brødet med en stegegaffel, og pensl
brødet med smeltet smør og vand.

Bag det ved 175 grader i cirka to timer eller til kernetemperaturen er
98 grader - mål med et stegetermometer. Pensl brødet med resten af
smør-vand-blandingen, og vend det ud på en bagerist til afkøling.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste