Heidi skrev:
> Menuen står på osso buco i morgen - det er første gang jeg skal prøve at
> lave det, så selvom jeg sagtens kan finde masser af opskrifter på
> nettet, vil jeg gerne have jeres bud på den bedste afprøvede version.
>
> Tilbehøret skal efter planen være ris, no-knead brød fra
www.kvalimad.dk
> og gremolata. Er der noget jeg har glemt?
>
Hej Heidi
Vi laver det tit og følger ikke nogen bestemt opskrift. I reglen gør vi
noget a'la dette
1) skær lidt i kanten på hver skive (den seje hinde) så kødet kan udvide
sig under tilberedningen.
2) Brun kødet af på hver side i en sauterpande
2) Kom alle skiverne i en stor stegegryde. Tilsæt nu det du har lyst til !
- Feks. Løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder, laurbærblade,
tomater, et skvæt rødvin, en stor stængel rosmarin, peberkorn osv osv
3) Kog 2 1/2 - 3 timer
Når vi spiser det er det med kartoffelmos, ris eller pasta.
Vi kommer som regel en "gremolatta" ovenpå ved servering. Det pepper det
op og giver det en dejlig friskhed, hvor det uden godt kan blive lidt
tungt.
Gremolata: riv lidt citronskal, bland det med hakket persille og en
smule revet hvidløg. Drysses udover hver portion ved servering.
(
http://en.wikipedia.org/wiki/Gremolata)
Hilsen Jesper