/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Osso buco - jeres bedste opskrift
Fra : Heidi


Dato : 13-02-10 10:32

Menuen står på osso buco i morgen - det er første gang jeg skal prøve at
lave det, så selvom jeg sagtens kan finde masser af opskrifter på
nettet, vil jeg gerne have jeres bud på den bedste afprøvede version.

Tilbehøret skal efter planen være ris, no-knead brød fra www.kvalimad.dk
og gremolata. Er der noget jeg har glemt?

--
Heidi


 
 
Jesper Mehlsen (13-02-2010)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 13-02-10 13:19

Heidi skrev:
> Menuen står på osso buco i morgen - det er første gang jeg skal prøve at
> lave det, så selvom jeg sagtens kan finde masser af opskrifter på
> nettet, vil jeg gerne have jeres bud på den bedste afprøvede version.
>
> Tilbehøret skal efter planen være ris, no-knead brød fra www.kvalimad.dk
> og gremolata. Er der noget jeg har glemt?
>
Hej Heidi

Vi laver det tit og følger ikke nogen bestemt opskrift. I reglen gør vi
noget a'la dette

1) skær lidt i kanten på hver skive (den seje hinde) så kødet kan udvide
sig under tilberedningen.

2) Brun kødet af på hver side i en sauterpande

2) Kom alle skiverne i en stor stegegryde. Tilsæt nu det du har lyst til !
   - Feks. Løg, hvidløg, bladselleri, gulerødder, laurbærblade,
tomater, et skvæt rødvin, en stor stængel rosmarin, peberkorn          osv osv

3) Kog 2 1/2 - 3 timer

Når vi spiser det er det med kartoffelmos, ris eller pasta.
Vi kommer som regel en "gremolatta" ovenpå ved servering. Det pepper det
op og giver det en dejlig friskhed, hvor det uden godt kan blive lidt
tungt.


Gremolata: riv lidt citronskal, bland det med hakket persille og en
smule revet hvidløg. Drysses udover hver portion ved servering.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Gremolata)


Hilsen Jesper




Kevin Borbye Edelvan~ (13-02-2010)
Kommentar
Fra : Kevin Borbye Edelvan~


Dato : 13-02-10 20:02

Den 13-02-2010 10:31, Heidi skrev:

> Tilbehøret skal efter planen være ris, no-knead brød fra www.kvalimad.dk
> og gremolata. Er der noget jeg har glemt?

Jeg synes, det er fælt at spise ris til. Autentisk er brød eller
ingenting, måske en salat ved siden af. Gremolata er et must. Nogle
spiser risotto til.

Den oprindelige osso buco var "hvid" dvs. på kalvefond elle hvidvin og
urter (løg, gulerod og bladselleri) med forskellige krydderier som
laubærblade og evt. timian. Særligt uden for Italien er en "rød" variant
med rødvin (eller oksefond) og tomat blevet populær. Efter min mening er
det en anakronisme at spise gremolata til en tomatiseret osso buco.

Jeg er i øvrigt begyndt at bruge saks til rigtig meget i kødkøkkenet,
efter jeg stod i lære hos en romersk mamma. Også til osso buco, det er
dæleme hurtigt at klippe hinden igennem et par gange, når man bruger en
saks.

Mvh
Kevin Borbye Edelvang


AJ (14-02-2010)
Kommentar
Fra : AJ


Dato : 14-02-10 14:39


"Heidi" <nospam@hejdi.dk> skrev i en meddelelse
news:4b767185$0$281$14726298@news.sunsite.dk...

> Tilbehøret skal efter planen være ris, no-knead brød fra www.kvalimad.dk
> og gremolata. Er der noget jeg har glemt?

Gremolata, det lyder spændende og skal afprøves, hvad kan man ellers servere
det til?

Osso buco laver jeg ca som Jesper

--
Stor hilsen AJ
>
> --
> Heidi


Bjarne Holm Lorenzen (16-02-2010)
Kommentar
Fra : Bjarne Holm Lorenzen


Dato : 16-02-10 09:39

Hej Gruppe

Jeg må hellere starte med at tilstår at jeg er på tomat holdet når jeg
laver osso buco.

Min erfaring er at man får det bedste resultat med nogle gode tykke
skiver kalveskank, gerne 3 - 4 cm tykke, og ikke de "rugbrøds tynde
skiver" man kan købe i supermarkedet.

Ellers er ingredienserne:
Blad selleri
Gulerødder
Løg
Selleri
Hvidløg
Hvidvin
Kalvefond
Hakkede dåse tomater

Alle rødderne hakkes meget fint, på den måde er de med til at "jævne"
braseringslagen.

Tilbehøret her i huset er Risotto ala milanese. Fruen har ikke risotto
på favorit kortet, så hun får som regel en mos på forskellige rødder.

Og så selvfølgelig ikke at forglemme Gremolata, det hører sammen med
Osso Buco, på sammen måde som friske jordbær og fløde hører sammen :)

Just my 2 cent

/Bjarne

On Sat, 13 Feb 2010 10:31:47 +0100, "Heidi" <nospam@hejdi.dk> wrote:

>Menuen står på osso buco i morgen - det er første gang jeg skal prøve at
>lave det, så selvom jeg sagtens kan finde masser af opskrifter på
>nettet, vil jeg gerne have jeres bud på den bedste afprøvede version.
>
>Tilbehøret skal efter planen være ris, no-knead brød fra www.kvalimad.dk
>og gremolata. Er der noget jeg har glemt?

Heidi (17-02-2010)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 17-02-10 18:06

Heidi wrote:
> Menuen står på osso buco i morgen - det er første gang jeg skal prøve
> at lave det, så selvom jeg sagtens kan finde masser af opskrifter på
> nettet, vil jeg gerne have jeres bud på den bedste afprøvede version.
>
> Tilbehøret skal efter planen være ris, no-knead brød fra
> www.kvalimad.dk og gremolata. Er der noget jeg har glemt?

Tak for svarene. Det endte med en rød version med både tomater og
rødvin, OG gremolata som tilbehør. Det grønne fyld blev gulerødder, løg,
hvidløg, pastinak og persillerødder (jeg havde ingen bladselleri).
Den endte med at stå og simre i næsten 4 timer fordi jeg kom til at
falde i søvn, så kødet var i hvert fald mørt
Jeg ved ikke om retten som helhed sådan var det helt vilde sus, men nu
er det prøvet, og der er rester i fryseren til en dag hvor det skal være
nemt.

--
Heidi


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408919
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste