/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hjemmegjorte rugbrød
Fra : Ukendt


Dato : 09-02-10 09:03

Hej
Jeg kunne tænke mig at høre, om nogen af jer har et godt råd mht skorpen på
hjemmebagte rugbrød.

Jeg elsker smagen af den sprøde rugskorpe, men desværre er den lovlig hård.

Hvad gør I for at få den mere blø`?

Jeg har prøvet at pakke brødene ind i fugtige viskestykker, pensle med
smeltet smør, pensle med vand, lægget brøddene i plastikposer mens de er
varme - de er stadig lige hårde.
Oprindeligt bagte jeg brøddene i lave forme, så en skive svarede til 1½
skive almindeligt firkantet købebrød, men nu er jeg begyndt at bruge rigtige
rugbrødsforme for at få en større skive og mindre skorpe.

Nogen gode forslag??



 
 
Steen (09-02-2010)
Kommentar
Fra : Steen


Dato : 09-02-10 09:47

On 2010-02-09 09:03:23 +0100, Firstname Lastname said:

> Hej
> Jeg kunne tænke mig at høre, om nogen af jer har et godt råd mht
> skorpen på hjemmebagte rugbrød.
>
> Jeg elsker smagen af den sprøde rugskorpe, men desværre er den lovlig hård.
>
> Hvad gør I for at få den mere blø`?
>
> Jeg har prøvet at pakke brødene ind i fugtige viskestykker, pensle med
> smeltet smør, pensle med vand, lægget brøddene i plastikposer mens de
> er varme - de er stadig lige hårde.
> Oprindeligt bagte jeg brøddene i lave forme, så en skive svarede til 1½
> skive almindeligt firkantet købebrød, men nu er jeg begyndt at bruge
> rigtige rugbrødsforme for at få en større skive og mindre skorpe.
>
> Nogen gode forslag??

Jeg plejer at stille et fad med vand i bunden af ovnen...selvfølgeligt
mens jeg bager rugbrød


MetteMN (10-02-2010)
Kommentar
Fra : MetteMN


Dato : 10-02-10 12:34

On 9 Feb., 09:03, "Firstname Lastname" <None> wrote:
> Hej
> Jeg kunne tænke mig at høre, om nogen af jer har et godt råd mht skorpen på
> hjemmebagte rugbrød.
>
> Jeg elsker smagen af den sprøde rugskorpe, men desværre er den lovlig hård.
>
> Hvad gør I for at få den mere blø`?
>
> Jeg har prøvet at pakke brødene ind i fugtige viskestykker, pensle med
> smeltet smør, pensle med vand, lægget brøddene i plastikposer mens de er
> varme - de er stadig lige hårde.
> Oprindeligt bagte jeg brøddene i lave forme, så en skive svarede til 1½
> skive almindeligt firkantet købebrød, men nu er jeg begyndt at bruge rigtige
> rugbrødsforme for at få en større skive og mindre skorpe.
>
> Nogen gode forslag??

Jeg bager rugbrødet om tidligt aftenen og gør, som du har gjort;
pakker rugbrødene ind i våde viskestykker efter afkøling OG lægger dem
i en plastikpose natten over. Det giver en god skorpe på mine. De
holder sig i mindst en uge i plastikpose, evt. i køleskabet, hvis det
er varmt i køkkenet. Opskriften er Camilla Plums og hendes opskrifter
er gode og velafprøvede. DR.dk -> Camilla Plum/Boller af stål.


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste