|
| Romkugler Fra : Max |
Dato : 01-02-10 15:38 |
|
Hej
Nogen der har en god opskrift på den brune masse
man bruger til romkugler, træstammer, studeneterbrød
og så vidre. Gerne en opskrift der ikke er for klistret og
gerne lavet på basis af lagkagebunder.
--
Mvh Max
| |
Tove Krieger (01-02-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 01-02-10 19:47 |
|
In news:4b66e738$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> typed:
> Hej
>
> Nogen der har en god opskrift på den brune masse
> man bruger til romkugler, træstammer, studeneterbrød
> og så vidre. Gerne en opskrift der ikke er for klistret og
> gerne lavet på basis af lagkagebunder.
Hej Max.
Jeg fandt lige én på nettet som lyder rigtig god, og så er basis mørke
lagkagebunde. Bagerens romkugler er lavet med rester af wienerbrød og
tørkager, men det det har vi andre jo ikke sådan lige ved hånden.
Jeg har ikke selv prøvet denne opskrift, men den bliver ihvertfald gemt og
afprøvet i nær fremtid. Jeg er også vild med romkugler.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Tove Krieger (01-02-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 01-02-10 19:53 |
|
In news:4b672181$0$277$14726298@news.sunsite.dk,
Tove Krieger <missminimiv@invalid.dk> typed:
> In news:4b66e738$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
> Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> typed:
>> Hej
>>
>> Nogen der har en god opskrift på den brune masse
>> man bruger til romkugler, træstammer, studeneterbrød
>> og så vidre. Gerne en opskrift der ikke er for klistret og
>> gerne lavet på basis af lagkagebunder.
>
> Hej Max.
>
> Jeg fandt lige én på nettet som lyder rigtig god, og så er basis mørke
> lagkagebunde. Bagerens romkugler er lavet med rester af wienerbrød og
> tørkager, men det det har vi andre jo ikke sådan lige ved hånden.
>
> Jeg har ikke selv prøvet denne opskrift, men den bliver ihvertfald
> gemt og afprøvet i nær fremtid. Jeg er også vild med romkugler.
Og her kommer så opskriften - undskyld jeg glemte den vist.
http://www.minemadopskrifter.dk/view_recipe.php?id=19&page=romkugler
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Max (03-02-2010)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 03-02-10 17:02 |
|
Hej Tove
> Jeg fandt lige én på nettet som lyder rigtig god, og så er basis mørke
> lagkagebunde. Bagerens romkugler er lavet med rester af wienerbrød og
> tørkager, men det det har vi andre jo ikke sådan lige ved hånden.
Jeg arbejdede hos en bager i nogle år som ung, og der brugte
vi kun det afskårne fra lagkagebunder til fyld i romkugledejen,
derfor min efterlysning af netop den type.
> Jeg har ikke selv prøvet denne opskrift, men den bliver ihvertfald
> gemt og afprøvet i nær fremtid. Jeg er også vild med romkugler.
Jeg tror også at jeg vil prøve den.
Tak for hjælpen.
--
Mvh Max
| |
Tove Krieger (03-02-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 03-02-10 18:16 |
|
In news:4b699df3$0$36560$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk,
Max <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> typed:
> Hej Tove
>
>> Jeg fandt lige én på nettet som lyder rigtig god, og så er basis
>> mørke lagkagebunde. Bagerens romkugler er lavet med rester af
>> wienerbrød og tørkager, men det det har vi andre jo ikke sådan lige
>> ved hånden.
>
> Jeg arbejdede hos en bager i nogle år som ung, og der brugte
> vi kun det afskårne fra lagkagebunder til fyld i romkugledejen,
> derfor min efterlysning af netop den type.
>
>> Jeg har ikke selv prøvet denne opskrift, men den bliver ihvertfald
>> gemt og afprøvet i nær fremtid. Jeg er også vild med romkugler.
>
> Jeg tror også at jeg vil prøve den.
>
> Tak for hjælpen.
Selv tak.
Jeg undrer mig dog lidt. Der står i opskriften at man skal riste mandler på
en tør pande, men ikke noget om at de skal findeles bagefter inden de kommes
i dejen, hvilket jeg da går ud fra som givet at de skal.
Min mand blev udlært som bager for mange år siden, og han påstår med et
grin, at hvis jeg vidste hvad bageren blander i studenterbrødene og
romkuglerne, så rørte jeg dem aldrig igen. Jeg tror bare han tager gas på
mig.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Max (03-02-2010)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 03-02-10 19:05 |
|
Hej Tove
> Jeg undrer mig dog lidt. Der står i opskriften at man skal riste
> mandler på en tør pande, men ikke noget om at de skal findeles
> bagefter inden de kommes i dejen, hvilket jeg da går ud fra som givet
> at de skal.
Ja, de bliver lidt store at finde i en romkugle. Men nu skal man jo
kun opfatte opskrifter som ledetråde, så hvis man vil, ja så hakker
man mandlerne. Jeg kunne da også sagtens forestille mig at bruge
valnødder eller pecannødder istedet for mandler.
> Min mand blev udlært som bager for mange år siden, og han påstår med
> et grin, at hvis jeg vidste hvad bageren blander i studenterbrødene og
> romkuglerne, så rørte jeg dem aldrig igen. Jeg tror bare han tager
> gas på mig.
Nu tror jeg også der er forskel på bagere, jeg har også mødt svin der
kaldte sig bagere i min tid. Det sted hvor jeg var, var chefen en
gudsbenådet
konditor og hans produkter blev lavet med høj standard, så der blev der
ikke blandet mærkelige ting i.
--
Mvh Max
| |
Michael 'silver' (08-02-2010)
| Kommentar Fra : Michael 'silver' |
Dato : 08-02-10 16:41 |
|
> Min mand blev udlært som bager for mange år siden, og han påstår med et
> grin, at hvis jeg vidste hvad bageren blander i studenterbrødene og
> romkuglerne, så rørte jeg dem aldrig igen. Jeg tror bare han tager gas på
> mig.
Fik engang et stunderbrød med et elastik i, ret så mærkværdigt :).
| |
Tove Krieger (08-02-2010)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 08-02-10 18:42 |
|
In news:004b67ae$0$2337$c3e8da3@news.astraweb.com,
Michael 'silver' <dsl469016@vip.cybercity.dk> typed:
>> Min mand blev udlært som bager for mange år siden, og han påstår med
>> et grin, at hvis jeg vidste hvad bageren blander i studenterbrødene
>> og romkuglerne, så rørte jeg dem aldrig igen. Jeg tror bare han
>> tager gas på mig.
>
> Fik engang et stunderbrød med et elastik i, ret så mærkværdigt :).
Det kan skam også forekomme i andet bagerbrød. Jeg fik et stykke wienerbrød
engang med en kakerlak indbagt i bunden, og nej det var ikke en halv
kakerlak lige som vittigheden med ormen i æblet.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
RHjorth (03-02-2010)
| Kommentar Fra : RHjorth |
Dato : 03-02-10 08:43 |
|
> Nogen der har en god opskrift p den brune masse
> man bruger til romkugler, tr stammer, studeneterbr d
> og s vidre. Gerne en opskrift der ikke er for klistret og
> gerne lavet p basis af lagkagebunder.
Kagerester & kakao (eller chokoladekage)
solbærsyltetøj
romessens
overtrykkes med god chokolade :)
| |
|
|