Jens Bruun wrote:
> smileymax <smileymaxphoto@gmail.com> skrev i en meddelelse
> 4b518c4f$0$271$14726298@news.sunsite.dk
>
>> Nogle tips til hvordan man får noget interessant
>> ud af bøffel kød. De lokale hakker det men kan man
>> mon langtidsstege til en nogenlunde mør bøf.
>
> Hmm. Modning af kød bruges vist til at smadre cellestrukturen (mørner
> kødet), men har også en smagsmæssig og fordampningsmæssig virkning.
> Langtidsstegning/koldstegning ved rette temperatur og i tilpas lang tid
> smadrer jo også cellestrukturerne, så jeg ville gøre forsøget. Afhængig af
> udskæring ville jeg give det 55-60 grader i mindst 12 timer. Måske du kan få
> fat i en mørbrad? Den vil du sikkert have størst mulighed for at få succes
> med, selvom stykket ikke er det allermest smagende. Jeg ved ikke hvor i
> verden, du pt. opholder dig (Indien velsagtens?), men en riskoger må du
> kunne få adgang til, og den vil være perfekt til forsøget. Husk at
> forsalte/gourmetsalte.
>
>> Frisk okse, kan det også langtids steges ved lav
>> varme til noget der er værd at spise.?
>
> Tja. Jeg har en mistanke om, at det kød, vi hiver op af køledisken i det
> lokale supermarked, nogen gange er mere frisk, end godt er. Så jeg vil tro,
> jeg selv ved flere lejligheder har langtidsstegt frisk okse med godt
> resultat.
>
> Jeg langtidssteger stort set alt mit kød. Okse-, svine-, lammekød og også
> mit fjerkræ. I går lavede jeg f.eks. lammeryg, der havde hygget sig i ovnen
> ved 80 grader i en del timer, og den blev godt nok god. Og lige nu ligger
> der et fad med hjemmemarinerede "chicken wings" i ovnen og luner sig i
> tre-fire timer ved 80 grader, så de er klar til frokost.
>
Tak Jens - jeg vil gå ud og finde mig en riskoger - en mør bøf
vil passe mig meget godt på nuværende tidspunkt
Med frisk mente jeg friskslagtet, de har ikke tålmodigheden
eller faciliteterne til at modne kødet. Det kødt jeg har
fået her ude (Indien og Thailand) gennem årene har bestemt
ikke været mørt, selv okse mørbraden har godt med bid i sig.
Lokalt blir kødet strimlet tyndt og lynstegt i wok med masser
af grønt. Det er osse glimrende, men som regel vælger jeg hellere
gris eller andet. New Zealandsk og Australsk frossen okse kan
findes visse steder, men lige nu bor jeg side om side med et
lokal marked, et overflødighedshorn af friske varer..
-max-