"Heidi" <nospam@hejdi.dk> skrev i meddelelsen
news:4b4e080f$0$282$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg har fundet en opskrift på en karamelsauce, som jeg gerne vil prøve en
> gang, og i den skal der bruges half-and-half (den er amerikansk).
> En søgning på nettet leder mig i retning af at hvis man selv skal blande
> det, så skal man bruge halvt sødmælk og halvt single-cream, som indeholder
> ca. 18% fedt. Således ender man med en fedtprocent på ca. 10-11.
>
> Men hvad vil være det mest rigtige at bruge når man ikke kan få 18% fløde
> i DK? Vil det mon give samme resultat at blande sødmælk og piskefløde i et
> forhold, så man også opnår ca. 10-11 i fedtprocent (min hovedregning giver
> et resultat på feks. 1 dl sødmælk og knap ½ dl piskefløde) - eller er der
> noget i den der single-cream der gør den speciel?
>
> Jeg ved godt at i dette tilfælde behøves der måske ikke laves en videnskab
> ud af det - men generelt kunne jeg godt tænke mig at vide hvad den mest
> "rigtige" danske løsning vil være
Heh, nej, man behøves ikke lave det store ud af det, men lad os da gøre det
alligevel
. Halvt piske og halvt mini vil give 19,25%. Så lidt mere mini,
så er den der nok. Men man KUNNE jo også lige sætte det på et regnestykke,
hvis man nu kun har sød og fløde:
(Mængden*(ønsket fedt%-sødmælkens fedt%)) / (flødens fedt%-sødmælkens fedt%)
, altså (2*(18-3,5)) / (38-3,5) = 0,84 dl fløde, og altså så 1,16 dl
sødmælk. I øvrigt også nyttig når man blander forskellige alkoholiske
drikke
Mvh
Linde