/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ovn med roterende grillspyd, opskrifter
Fra : Olfert


Dato : 09-01-10 06:02

Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd. Uheldigvis
fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan hjælpe mig?

Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til fastbrændt
fedt)



 
 
Emil (09-01-2010)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 09-01-10 07:19

"Olfert" <no@mail.com> wrote:

>Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til fastbrændt
>fedt)

Det er nok lige på kanten. Teoretisk kan det lade sig gøre, da
millardreaktionernerne (bruningen) typisk starter omkring 140 - 170
grader C.

Skal det smage grillet, skal temperaturen nok over 220 grader.

Ang. rengøringen, kan en mættet opløsning af maskinopvaskemiddel være
det mest effektive. Smør det på, vent en time og tør skidtet af. Done!


m.v.h. Emil

jos (09-01-2010)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 09-01-10 11:14

Olfert wrote:
> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd.
> Uheldigvis fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan
> hjælpe mig?
> Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til
> fastbrændt fedt)

dengang indbyggede gril med roterende spyd blev moderne, måtte lågen ikke
lukkes når man grillede.
mon ikke det stadig gælder?

finn



jos (09-01-2010)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 09-01-10 11:22

jos wrote:
> Olfert wrote:
>> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd.
>> Uheldigvis fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan
>> hjælpe mig?
>> Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til
>> fastbrændt fedt)
>
> dengang indbyggede gril med roterende spyd blev moderne, måtte lågen
> ikke lukkes når man grillede.
> mon ikke det stadig gælder?
>
> finn
Det finn mener er...
at ovnens temperatur er uinteressant når man griller.

finn



Ukendt (10-01-2010)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 10-01-10 03:13


> dengang indbyggede gril med roterende spyd blev moderne, måtte lågen ikke
> lukkes når man grillede.
> mon ikke det stadig gælder?
>

Næppe - min ovn kræver at lågen er lukket - også under grilning

/karsten



Max (10-01-2010)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-01-10 12:07

Hej Karsten

> Næppe - min ovn kræver at lågen er lukket - også under grilning

Så er det ikke en grill, at bruge grill er jo netop at tilberede kødet i
fri
luft så der ingen vanddamp er.

--
Mvh Max


Ukendt (11-01-2010)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 11-01-10 16:13

>> Næppe - min ovn kræver at lågen er lukket - også under grilning
> Så er det ikke en grill, at bruge grill er jo netop at tilberede kødet i
> fri luft så der ingen vanddamp er.

Hmmm - jeg tror der er noget fabrikanten har misforstået - så.
Kunne man tænke at ovnen suger vanddampen ud af ovnen ?
De kyllinger som bliver roteret derinde smager mistænkeligt af grill, men
hvad ved jeg...


/karsten



Olfert (10-01-2010)
Kommentar
Fra : Olfert


Dato : 10-01-10 01:23

Har lige "grillet" min første kylling, 80 min ved 200oC. Resultatet var en
smule deprimerende. Næste gang vil jeg prøve med 250oC. Så må vi se om
skindet bliver sprødt.

"Olfert" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
news:4b480db1$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd. Uheldigvis
> fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan hjælpe mig?
>
> Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til fastbrændt
> fedt)
>
>



Jens Bruun (10-01-2010)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 10-01-10 12:13

Olfert <no@mail.com> skrev i en meddelelse
4b491ddc$0$36560$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> Har lige "grillet" min første kylling, 80 min ved 200oC. Resultatet
> var en smule deprimerende. Næste gang vil jeg prøve med 250oC. Så må
> vi se om skindet bliver sprødt.

Ellers prøv at stege den ved 100 grader i ca. tre timer. Derefter ud i 10
minutter, hvor du skruer op for max varmluft i ovnen. Efter de 10 minutter
smider du kyllingen ind på en rist, og holder GODT øje med den. Den skal
have ca. 5-10 min. Så får du sprødt skind og superlækker, mør og saftig
kylling.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



3140 Abildgaard (11-01-2010)
Kommentar
Fra : 3140 Abildgaard


Dato : 11-01-10 10:59

Olfert wrote:
> Har lige "grillet" min første kylling, 80 min ved 200oC. Resultatet
> var en smule deprimerende. Næste gang vil jeg prøve med 250oC. Så må
> vi se om skindet bliver sprødt.
>
> "Olfert" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
> news:4b480db1$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd.
>> Uheldigvis fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der
>> kan hjælpe mig? Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn
>> til
>> fastbrændt fedt)

Jeg plejer at give min kylle-rulle 30 minutter for fuld æde - ca 270 grader.
Så er den både saftig, sprød og gennemstegt.

--
><///°> Torben



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408918
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste