|
| Ovn med roterende grillspyd, opskrifter Fra : Olfert |
Dato : 09-01-10 06:02 |
|
Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd. Uheldigvis
fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan hjælpe mig?
Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til fastbrændt
fedt)
| |
Emil (09-01-2010)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 09-01-10 07:19 |
|
"Olfert" <no@mail.com> wrote:
>Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til fastbrændt
>fedt)
Det er nok lige på kanten. Teoretisk kan det lade sig gøre, da
millardreaktionernerne (bruningen) typisk starter omkring 140 - 170
grader C.
Skal det smage grillet, skal temperaturen nok over 220 grader.
Ang. rengøringen, kan en mættet opløsning af maskinopvaskemiddel være
det mest effektive. Smør det på, vent en time og tør skidtet af. Done!
m.v.h. Emil
| |
jos (09-01-2010)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 09-01-10 11:14 |
|
Olfert wrote:
> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd.
> Uheldigvis fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan
> hjælpe mig?
> Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til
> fastbrændt fedt)
dengang indbyggede gril med roterende spyd blev moderne, måtte lågen ikke
lukkes når man grillede.
mon ikke det stadig gælder?
finn
| |
jos (09-01-2010)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 09-01-10 11:22 |
|
jos wrote:
> Olfert wrote:
>> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd.
>> Uheldigvis fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan
>> hjælpe mig?
>> Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til
>> fastbrændt fedt)
>
> dengang indbyggede gril med roterende spyd blev moderne, måtte lågen
> ikke lukkes når man grillede.
> mon ikke det stadig gælder?
>
> finn
Det finn mener er...
at ovnens temperatur er uinteressant når man griller.
finn
| |
Ukendt (10-01-2010)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 10-01-10 03:13 |
|
> dengang indbyggede gril med roterende spyd blev moderne, måtte lågen ikke
> lukkes når man grillede.
> mon ikke det stadig gælder?
>
Næppe - min ovn kræver at lågen er lukket - også under grilning
/karsten
| |
Max (10-01-2010)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 10-01-10 12:07 |
|
Hej Karsten
> Næppe - min ovn kræver at lågen er lukket - også under grilning
Så er det ikke en grill, at bruge grill er jo netop at tilberede kødet i
fri
luft så der ingen vanddamp er.
--
Mvh Max
| |
Ukendt (11-01-2010)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 11-01-10 16:13 |
|
>> Næppe - min ovn kræver at lågen er lukket - også under grilning
> Så er det ikke en grill, at bruge grill er jo netop at tilberede kødet i
> fri luft så der ingen vanddamp er.
Hmmm - jeg tror der er noget fabrikanten har misforstået - så.
Kunne man tænke at ovnen suger vanddampen ud af ovnen ?
De kyllinger som bliver roteret derinde smager mistænkeligt af grill, men
hvad ved jeg...
/karsten
| |
Olfert (10-01-2010)
| Kommentar Fra : Olfert |
Dato : 10-01-10 01:23 |
|
Har lige "grillet" min første kylling, 80 min ved 200oC. Resultatet var en
smule deprimerende. Næste gang vil jeg prøve med 250oC. Så må vi se om
skindet bliver sprødt.
"Olfert" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
news:4b480db1$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd. Uheldigvis
> fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der kan hjælpe mig?
>
> Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn til fastbrændt
> fedt)
>
>
| |
Jens Bruun (10-01-2010)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 10-01-10 12:13 |
|
Olfert <no@mail.com> skrev i en meddelelse
4b491ddc$0$36560$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
> Har lige "grillet" min første kylling, 80 min ved 200oC. Resultatet
> var en smule deprimerende. Næste gang vil jeg prøve med 250oC. Så må
> vi se om skindet bliver sprødt.
Ellers prøv at stege den ved 100 grader i ca. tre timer. Derefter ud i 10
minutter, hvor du skruer op for max varmluft i ovnen. Efter de 10 minutter
smider du kyllingen ind på en rist, og holder GODT øje med den. Den skal
have ca. 5-10 min. Så får du sprødt skind og superlækker, mør og saftig
kylling.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
3140 Abildgaard (11-01-2010)
| Kommentar Fra : 3140 Abildgaard |
Dato : 11-01-10 10:59 |
|
Olfert wrote:
> Har lige "grillet" min første kylling, 80 min ved 200oC. Resultatet
> var en smule deprimerende. Næste gang vil jeg prøve med 250oC. Så må
> vi se om skindet bliver sprødt.
>
> "Olfert" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
> news:4b480db1$0$36579$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>> Jeg har anskaffet en indbygningsovn med roterende grillspyd.
>> Uheldigvis fulgte der ikke nogen opskrifter med. Er der nogen der
>> kan hjælpe mig? Kan man grille med en temperatur under 200oC? (af hensyn
>> til
>> fastbrændt fedt)
Jeg plejer at give min kylle-rulle 30 minutter for fuld æde - ca 270 grader.
Så er den både saftig, sprød og gennemstegt.
--
><///°> Torben
| |
|
|