|
| Marcipanen "skiller".....hvorfor? Fra : uh |
Dato : 23-12-09 14:31 |
|
Marcipanen har været frosset ned, er tøet op, og da den er lidt fast, giver
jeg den en smule varme fra microovnen, efter råd fra en bekendt. Ved æltning
på maskine begynder der at trække olie ud - mon dette skyldes opvarmningen,
eller har jeg rørt den for længe?
Gentager med ny marcipan, tør den op i stuetemperatur, tæt på brændeovnen,
ælter på maskine - og det samme sker igen.
Nu er jeg ved at tø ny marcipan i stuetemperatur, hvordan gør jeg så jeg
ikke får den fedtede overflade? Jeg har ikke meget i reserve nu, men til
gengæld en masse til bagning med tiden, dog bliver det nok ikke til
kransekage. Nogen som har lign. erfaring og evt. gode råd? Skal jeg nøjes
med at rive den på råkostjernet og så håndælte?
Mv julehilsener uh
| |
Allig8or (23-12-2009)
| Kommentar Fra : Allig8or |
Dato : 23-12-09 19:14 |
|
"uh" <uh@forum.dk> skrev i meddelelsen
news:4b321b86$0$280$14726298@news.sunsite.dk...
> Marcipanen har været frosset ned, er tøet op, og da den er lidt fast,
> giver jeg den en smule varme fra microovnen, efter råd fra en bekendt. Ved
> æltning på maskine begynder der at trække olie ud - mon dette skyldes
> opvarmningen, eller har jeg rørt den for længe?
>
> Gentager med ny marcipan, tør den op i stuetemperatur, tæt på brændeovnen,
> ælter på maskine - og det samme sker igen.
>
> Nu er jeg ved at tø ny marcipan i stuetemperatur, hvordan gør jeg så jeg
> ikke får den fedtede overflade? Jeg har ikke meget i reserve nu, men til
> gengæld en masse til bagning med tiden, dog bliver det nok ikke til
> kransekage. Nogen som har lign. erfaring og evt. gode råd? Skal jeg nøjes
> med at rive den på råkostjernet og så håndælte?
>
> Mv julehilsener uh <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Mon ikke du skal over i
dk.kultur.mad+drikke....
Der sidder de skrappe....
>
| |
A.Kaup (23-12-2009)
| Kommentar Fra : A.Kaup |
Dato : 23-12-09 13:49 |
|
> Mon ikke du skal over i
> dk.kultur.mad+drikke....
> Der sidder de skrappe....
Er det ikke flormelis man putter i for at den ikke skal være så
fedtet?
Mvh. Akaup
| |
uh (25-12-2009)
| Kommentar Fra : uh |
Dato : 25-12-09 13:36 |
|
"A.Kaup" <andreaskaup@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:5580265b-f33b-446a-a1fe-d879df9c9d3e@b2g2000yqi.googlegroups.com...
> Mon ikke du skal over i
> dk.kultur.mad+drikke....
> Der sidder de skrappe....
Er det ikke flormelis man putter i for at den ikke skal være så
fedtet?
Mvh. Akaup
Den må ikke være fedtet - olieret som denne blev. Det er en smags/vanesag om
man overhovedet vil have flormelis i, men vil man bruge den i forskellige
farver synes jeg det er praktisk, farven bliver lidt lysere.
Glædelig jul og mvh uh
| |
uh (25-12-2009)
| Kommentar Fra : uh |
Dato : 25-12-09 13:34 |
|
"Allig8or" <allig8or125@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4MidndVsCslFwK_WnZ2dnUVZ8l6dnZ2d@posted.nordit...
>
> "uh" <uh@forum.dk> skrev i meddelelsen
> news:4b321b86$0$280$14726298@news.sunsite.dk...
>> Marcipanen har været frosset ned, er tøet op, og da den er lidt fast,
>> giver jeg den en smule varme fra microovnen, efter råd fra en bekendt.
>> Ved æltning på maskine begynder der at trække olie ud - mon dette skyldes
>> opvarmningen, eller har jeg rørt den for længe?
>>
>> Gentager med ny marcipan, tør den op i stuetemperatur, tæt på
>> brændeovnen, ælter på maskine - og det samme sker igen.
>>
>> Nu er jeg ved at tø ny marcipan i stuetemperatur, hvordan gør jeg så jeg
>> ikke får den fedtede overflade? Jeg har ikke meget i reserve nu, men til
>> gengæld en masse til bagning med tiden, dog bliver det nok ikke til
>> kransekage. Nogen som har lign. erfaring og evt. gode råd? Skal jeg nøjes
>> med at rive den på råkostjernet og så håndælte?
>>
>> Mv julehilsener uh <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
> Mon ikke du skal over i
> dk.kultur.mad+drikke....
> Der sidder de skrappe....
>
Selvfølgelig - tak skal du ha', det var en smutter.
Glædelig jul og venlig hilsen uh
| |
|
|