/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
HJÆLP Okse fond.
Fra : Erik Poulsen


Dato : 17-12-09 22:20

Hejsa

Jeg er i gang med min første okse fond. Det virker, som om at der er meget
fedt i. Skal til, at koge den ind. Skal fedtet skilles fra og hvordan? Hvor
meget skal den koges ind?


På forhånd tak
Erik



 
 
Jakob Bartholdy Bruu~ (17-12-2009)
Kommentar
Fra : Jakob Bartholdy Bruu~


Dato : 17-12-09 23:31

Erik Poulsen wrote:
> Hejsa
>
> Jeg er i gang med min første okse fond. Det virker, som om at der er meget
> fedt i. Skal til, at koge den ind. Skal fedtet skilles fra og hvordan? Hvor
> meget skal den koges ind?
>
>
> På forhånd tak
> Erik
>
>
Hej Erik,

Hvis der er helt vildt meget fedt kan du godt tage noget af det af .. men ellers re det lettere at vente til fond'en er
kogt ind og kølet af .. så samler fedtet sig på toppen. Den skal koges godt ind .. så fylder den ikke så meget i
fryseren .. og vand kan let tilsættes.

go fornøjelse

jakob

Erik Poulsen (18-12-2009)
Kommentar
Fra : Erik Poulsen


Dato : 18-12-09 14:32



> Hvis der er helt vildt meget fedt kan du godt tage noget af det af .. men
> ellers re det lettere at vente til fond'en er kogt ind og kølet af .. så
> samler fedtet sig på toppen. Den skal koges godt ind .. så fylder den ikke
> så meget i fryseren .. og vand kan let tilsættes.
>
> go fornøjelse
>
> jakob

Så blev det færdig. Ca.2,5L blever og efter en tur i køleskabet natten over.
Så var det ingen sag, at det sidste fedt fra. Den er godt nok let gel
aktig, men den ssmager super.

/Erik



N Dude (20-12-2009)
Kommentar
Fra : N Dude


Dato : 20-12-09 13:18

Erik Poulsen wrote.:

> Så blev det færdig. Ca.2,5L blever og efter en tur i køleskabet
> natten over. Så var det ingen sag, at det sidste fedt fra. Den er
> godt nok let gel aktig, men den ssmager super.

Du kan jo bare tilsætter mere vand efterhånden som den koger ned og du
skummer den. Får den lov at simre i 15 timer eller deromkring, så tilsætter
du bare vand efter behov en gang i timen. Alt skal helst være dækket hele
tiden. Det afhænger helt af, hvordan du vil have din fond. Husk at si den
grundigt og giv resten et efterkog, det glemmer mange. Efterkogningen er
faktisk det allervigtigste...



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste