On 16 Dec., 00:13, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> Kære gruppe!
>
> Så er det ved at være juletid, og jeg har begået et par forskellige
> opskrifter på forslag til julerødkål.
>
> Rødkål er et vanskeligt bekendtskab, hvis man er glad for vin. Kålen
> indeholder et naturligt bittert element, der fremhæver bitre og
> stramme toner i selv den bedste rødvin — jo bedre, jo værre, kunne man
> næsten sige. Det er mit indtryk, at mange familier smækker en solid
> bordeaux-vin på bordet juleaften, og denne vins kraftige tannin og
> noget tilbagelænede frugt clasher fuldstændigt med en klassisk dansk
> rødkål kogt på lagereddike og ribssaft. Mange vinhandlere råder i
> stedet til at forsøge sig mød sydlig rhône, og det spænder da ofte
> også bedre af.
>
> Kom gerne med forslag & opskrifter på den rødkål, som I plejer at lave
> til jul.
>
> Hjemmelavet rødkål og andebryst af berberiand:
http://bergholt.net/gastronomi/hjemmelavet-roedkaal-og-andebryst/
>
> Rødkål med appelsin, allehånde og nelliker:
http://bergholt.net/gastronomi/roedkal-med-appelsin-allehande-og-nell...
>
> Og så lige et lille læseforslag på falderebet -- et indlæg om Andy
> Hayler, det eneste menneske på kloden, der har spist på samtlige
> trestjernede michelinrestauranter -- for egen regning, vel at mærke!
>
> Læs hans kritik af fx El Bulli -- og hans ros af det klassiske franske
> køkken her:
>
>
http://bergholt.net/gastronomi/michelinmanden/
>
> ---
> Kasper Bergholt
> Bergholts opskrifter
http://bergholt.nkset/gastronomi
Dette er mit bud hvis den skal være lidt ekstra julet
http://www.familiemad.dk/opskrift.asp?Opskrift=867&Menu=Forside
men jeg laver nu en helt almindelig - og lige inden servering, vender
jeg saltede valnødder,i og små appelsin stykker.
http://www.familiemad.dk/opskrift.asp?Opskrift=1145&Menu=Forside
http://www.familiemad.dk/opskrift.asp?Opskrift=1415&Menu=Forside