On Wed, 09 Dec 2009 11:22:15 +0100, Jakob Bartholdy Bruun
<jakob@moulinsart.dk> wrote:
>Hej Gruppe,
>
>Jeg har har fået tilbudt nogle gråænder. Og da jeg har et par liter andefedt stående melder spørgsmålene sig omgående:
>
>Kan det anbefales at confitere lår af gråand?
Ja -- det har jeg selv prøvet par gange -- fasan- og vagtellår også.
>Hvordan vil vildanden have det med at blive opbevaret i månedsvis i fedt?
Der bli'r jeg dig svar skyldig; vi har altid spist confiterede lår af
fjervildt ret kort tid efter tilberedningen.
>Er der noget med at vildænder bliver hurtigere harske end alm. ænder?
Det synes jeg at have hørt noget om -- men jeg har ikke nogen
deciderede erfaringer. Fedtet på (vild)fasaner har i hvert fald en
anden kulør, struktur og sammensætning en ande- og gåsefedt; fedtet på
velhængte vildænder er også meget karaktérfuldt.
Men hvis du bruger andefedt fra "normale" ænder, vil jeg skyde på, at
der ikke vil være de store problemer med længere tids opbevaring.
På den anden side har jeg aldrig set nogen færdigprodukter -- af
contitypen -- på andet end opdrættede ænder.
---
Kasper Bergholt
http://bergholt.net/gastrono -- seneste: selvinterview med Mette
Helbæk fra Kokkekampen.