/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Safran ?
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 28-11-09 20:54

http://da.wikipedia.org/wiki/Safran

er der nogen der kender dette krydderi - en nær ven har i anledning af den
forestående højtid ønsket sig netop dette krydderi - nu er jeg i Nepal hvor
tingene er billige og jeg er ikke som sådan nærig ... men da de ville have
520 rupis - ca. 45 - 50 kr. for 4 små plastik beholder med noget rødligt
inden i - så tænkte manden der fortrinsvis bruger salt og peber - at de
simpelthen var ved at tage mig i røven -

men der er faktisk meget der tyder på at det koster det altså ... hwa hulen
gør man med det ?

Mv.
BMM



 
 
Tove Krieger (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 28-11-09 21:08

In news:4b117fe9$0$281$14726298@news.sunsite.dk,
Bo Mørch Mogensen <usnet1@gmail.com> typed:
> http://da.wikipedia.org/wiki/Safran
>
> er der nogen der kender dette krydderi - en nær ven har i anledning
> af den forestående højtid ønsket sig netop dette krydderi - nu er jeg
> i Nepal hvor tingene er billige og jeg er ikke som sådan nærig ...
> men da de ville have 520 rupis - ca. 45 - 50 kr. for 4 små plastik
> beholder med noget rødligt inden i - så tænkte manden der fortrinsvis
> bruger salt og peber - at de simpelthen var ved at tage mig i røven -
>
> men der er faktisk meget der tyder på at det koster det altså ... hwa
> hulen gør man med det ?
>
> Mv.
> BMM

Hej Bo.

Safran er støvdragere fra Krokusblomsten, så der er ikke noget at sige til
at det koster en formue, også her hjemme. Det er faktisk verdens dyreste
krydderi.

Det kan f.eks. bruges til at komme i ris, sauce og Paella + mange andre
retter, hvor det giver en smuk farve.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Bo Mørch Mogensen (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 28-11-09 22:59

Tove Krieger wrote:

Hej Tove :)

> Safran er støvdragere fra Krokusblomsten, så der er ikke noget at
> sige til at det koster en formue, også her hjemme. Det er faktisk
> verdens dyreste krydderi.
>
> Det kan f.eks. bruges til at komme i ris, sauce og Paella + mange
> andre retter, hvor det giver en smuk farve.

ja jeg fik lige nogen priser på hvad det koster i dk det er jo helt wildt
900 kr også for man bare lidt ...men gir det bare farve :) ?



Kim Schulz (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 28-11-09 21:12

On Sat, 28 Nov 2009 20:54:15 +0100
"Bo Mørch Mogensen" <usnet1@gmail.com> wrote:

> http://da.wikipedia.org/wiki/Safran
>
> er der nogen der kender dette krydderi - en nær ven har i anledning
> af den forestående højtid ønsket sig netop dette krydderi - nu er jeg
> i Nepal hvor tingene er billige og jeg er ikke som sådan nærig ...
> men da de ville have 520 rupis - ca. 45 - 50 kr. for 4 små plastik
> beholder med noget rødligt inden i - så tænkte manden der fortrinsvis
> bruger salt og peber - at de simpelthen var ved at tage mig i røven -
>
> men der er faktisk meget der tyder på at det koster det altså ... hwa
> hulen gør man med det ?
>
> Mv.
> BMM
>
>


Hvis det er ægte safran, så er det vist en ganske ok pris.
men vogt dig for kopi produkter - dem er der desværre mange af og det
er svært at se før man rent faktisk bruger det i maden.
Det bruges bl.a. i det spanske køkken til f.eks. paella, supper osv.
Det giver en fin gylden farve ved brug af bare et par støvdragere (de
små røde tråde der ligger i de plastbokse du er blevet tilbudt) og det
giver også en dejlig smag.

kim


Bo Mørch Mogensen (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 28-11-09 23:00

Kim Schulz wrote:

>
> Hvis det er ægte safran, så er det vist en ganske ok pris.
> men vogt dig for kopi produkter - dem er der desværre mange af og det
> er svært at se før man rent faktisk bruger det i maden.
> Det bruges bl.a. i det spanske køkken til f.eks. paella, supper osv.
> Det giver en fin gylden farve ved brug af bare et par støvdragere (de
> små røde tråde der ligger i de plastbokse du er blevet tilbudt) og det
> giver også en dejlig smag.


jeg tager chansen .... men jeg tager nu en med der har forstand på det ..



Gamle (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Gamle


Dato : 28-11-09 22:54

Bo Mørch Mogensen wrote:
> http://da.wikipedia.org/wiki/Safran
>
> er der nogen der kender dette krydderi - en nær ven har i anledning
> af den forestående højtid ønsket sig netop dette krydderi - nu er jeg
> i Nepal hvor tingene er billige og jeg er ikke som sådan nærig ...
> men da de ville have 520 rupis - ca. 45 - 50 kr. for 4 små plastik
> beholder med noget rødligt inden i - så tænkte manden der fortrinsvis
> bruger salt og peber - at de simpelthen var ved at tage mig i røven -


Hej Bo

Du kan læse om safran her http://da.wikipedia.org/wiki/Safran

Mvh.
Torben



Gamle (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Gamle


Dato : 28-11-09 22:56
Bo Mørch Mogensen (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 28-11-09 23:01

Gamle wrote:
> Gamle wrote:
>> Hej Bo
>>
>> Du kan læse om safran her http://da.wikipedia.org/wiki/Safran
>>
>
> Og her om prisen
> http://fm8-10307.nt.uni2.dk/templates/product.asp?ProductGuid=1091&ProductName=Safran+Selected+Syren+2+g&GroupName=Krydderier&GroupGuid=139
> Mvh.
> Torben

Tak skal du have :)



Gamle (28-11-2009)
Kommentar
Fra : Gamle


Dato : 28-11-09 23:08

Bo Mørch Mogensen wrote:
> Gamle wrote:
>> Og her om prisen
>> http://fm8-10307.nt.uni2.dk/templates/product.asp?ProductGuid=1091&ProductName=Safran+Selected+Syren+2+g&GroupName=Krydderier&GroupGuid=139
>> Mvh.
>> Torben
>
> Tak skal du have :)

Velbekomme.

Safran giver smag.
Hvis man bare vil have f.eks. gule ris,kartofler og andet, kan man bruge
gurkemeje som ikke koster noget særligt.

Mvh.
Torben



Bo Mørch Mogensen (29-11-2009)
Kommentar
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 29-11-09 19:11


"Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> skrev i en meddelelse
news:4b119f55$0$279$14726298@news.sunsite.dk...

jow tak Torben
>
> Velbekomme.
>
> Safran giver smag.
> Hvis man bare vil have f.eks. gule ris,kartofler og andet, kan man bruge
> gurkemeje som ikke koster noget særligt.
>
jamen det er ikke til mig jeg har 10 tommelfingere i et køkken - men min
nabo bad mig købe noget med hjem hun bruger det til at lave jule mad med
det er efter en eller anden svensk tradition og nu vil min bedre halvdel -
ja hun vil også have noget ... jeg synes bare det er noget dyrt men nu har
jeg læst hvad man stort set kan finde
på nettet om det - fordi problemet er jeg vil jo ikke komme hjem med kopier
for en formue - men jeg har så gjort fælles sag med en dame i sin bedste
alder der har en foretning her i byen
og hun køber / finder så tingene for mig , hvad har 2 fordele at jeg for det
første sansyneligivis ikke bliver snytd og nogenlunde rammer den rigtige
pris på de ting jeg køber.

Venligst
Bo M Mogensen
>



jos (01-12-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 01-12-09 18:13

Gamle wrote:
> Gamle wrote:
>> Hej Bo
>>
>> Du kan læse om safran her http://da.wikipedia.org/wiki/Safran
>>
>
> Og her om prisen
> http://fm8-10307.nt.uni2.dk/templates/product.asp?ProductGuid=1091&ProductName=Safran+Selected+Syren+2+g&GroupName=Krydderier&GroupGuid=139
> Mvh.
> Torben
i fh til prisen, skal man tænke på at 5 tråde i en ret er meget!

Jeg har smagt lækkert brød, helt gult af safran. Kender dog ikke opskriften
finn



Erik Olsen (01-12-2009)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 01-12-09 18:25

jos wrote:

> i fh til prisen, skal man tænke på at 5 tråde i en ret er meget!
>
> Jeg har smagt lækkert brød, helt gult af safran. Kender dog ikke
> opskriften finn

Eller måske af lidt gurkemeje.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Christian B. Andrese~ (02-12-2009)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 02-12-09 01:58

On Dec 1, 6:24 pm, "Erik Olsen" <erik.ol...@ishoejby.dk> wrote:
> jos wrote:
> > i fh til prisen, skal man tænke på at 5 tråde i en ret er meget!
>
> > Jeg har smagt lækkert brød, helt gult af safran. Kender dog ikke
> > opskriften finn
>
> Eller måske af lidt gurkemeje.

Det vil bestemt ikke give den rigtige smag.

--
Christian

Erik Olsen (02-12-2009)
Kommentar
Fra : Erik Olsen


Dato : 02-12-09 18:59

Christian B. Andresen wrote:
> On Dec 1, 6:24 pm, "Erik Olsen" <erik.ol...@ishoejby.dk> wrote:
>> jos wrote:
>>> i fh til prisen, skal man tænke på at 5 tråde i en ret er meget!
>>
>>> Jeg har smagt lækkert brød, helt gult af safran. Kender dog ikke
>>> opskriften finn
>>
>> Eller måske af lidt gurkemeje.
>
> Det vil bestemt ikke give den rigtige smag.

Ikke gurkemeje alene, men det farver så dejligt, og så er det meget
billigere.

--
Venlig hilsen/Best regards
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste