On Sat, 28 Nov 2009 20:54:15 +0100
"Bo Mørch Mogensen" <usnet1@gmail.com> wrote:
>
http://da.wikipedia.org/wiki/Safran
>
> er der nogen der kender dette krydderi - en nær ven har i anledning
> af den forestående højtid ønsket sig netop dette krydderi - nu er jeg
> i Nepal hvor tingene er billige og jeg er ikke som sådan nærig ...
> men da de ville have 520 rupis - ca. 45 - 50 kr. for 4 små plastik
> beholder med noget rødligt inden i - så tænkte manden der fortrinsvis
> bruger salt og peber - at de simpelthen var ved at tage mig i røven -
>
> men der er faktisk meget der tyder på at det koster det altså ... hwa
> hulen gør man med det ?
>
> Mv.
> BMM
>
>
Hvis det er ægte safran, så er det vist en ganske ok pris.
men vogt dig for kopi produkter - dem er der desværre mange af og det
er svært at se før man rent faktisk bruger det i maden.
Det bruges bl.a. i det spanske køkken til f.eks. paella, supper osv.
Det giver en fin gylden farve ved brug af bare et par støvdragere (de
små røde tråde der ligger i de plastbokse du er blevet tilbudt) og det
giver også en dejlig smag.
kim