"Martin Larsen" <martin+spamfree+larsen@bigfoot.com> skrev i meddelelsen
news:4b0b07c7$0$280$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej gruppe
>
> Vi har en opskrift på "Engelsk Christmas Cake" hvor der skal glycerol i
> glasuren. Jeg har googlet lidt og kan se at glycerol (dss. glycerin) i
> fødevarer (E422) bruges som bl.a. fugtighedsbevarende middel, og jeg
> gætter på at det er derfor det skal i glasuren - for at den ikke tørrer
> ud.
>
> For mig er glycerin ellers noget man skyller ører med, men så blev jeg det
> klogere :)
>
> Men nu til mit spørgsmål: på apoteket havde de glycerol, men det var
> beregnet til regøring, og apotekeren var ikke sikker på om det var rent
> nok til brug i fødevarer. Kan man bruge apotekets, eller skal man have fat
> i specialbutikker som sælger ting til bagerier etc?
>
> Kan man alternativt bruger andre ting, som fx almindelig madolie?
> Umiddelbart ville jeg gætte på at det har en lignende effekt.
Det er ikke sikkert, at du kan bruge olie i stedet. Jeg kender godt til
kagen, og elsker den type kager, men måtte lige google en opskrift:
http://www.theworldwidegourmet.com/recipes/english-christmas-cake/
Hvis din glasur minder om den i opskriften, kan det hænde at den ikke vil
klæbe godt nok til, når kagen "lagrer". Glycerolen virker fugtabsorberende,
og vil medvirke til at glasuren "trækker sig til" når kagen står lidt. Olie,
og andet fedt, skyer derimod fugt, så resultatet vil nok blive et andet.
Bare lidt strøtanker om emnet...
Mvh
Linde