|
| Bøf Wellington opskrift søges Fra : Erik Poulsen |
Dato : 21-11-09 22:20 |
|
Hejsa
Jeg søger en god opskrift på "Bøf Wellington". Jeg har søgt på google og
forslagene er mange.... Min far har bestilt det til hans 75 års fødelsdag og
da jeg ikke får tid til, at prøve mig igennem en masse opskrifter. Så jeg må
bede om jeres bud.
Bud på sauce og tilbehør er også meget velkommen
På forhånd tak
Erik
| |
John Senius-Jørgense~ (21-11-2009)
| Kommentar Fra : John Senius-Jørgense~ |
Dato : 21-11-09 22:31 |
|
Hej Erik.
Jeg har prøvet denne opskrift,
http://www.webopskrifter.dk/madopskrifter/167/ og den er KANON god.
Je er selv "gammel" kok, og stiller ret store krav, men denne er virkelig
god.
Mvh John Senius-Jørgensen
"Erik Poulsen" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4b085978$0$279$14726298@news.sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Jeg søger en god opskrift på "Bøf Wellington". Jeg har søgt på google og
> forslagene er mange.... Min far har bestilt det til hans 75 års fødelsdag
> og da jeg ikke får tid til, at prøve mig igennem en masse opskrifter. Så
> jeg må bede om jeres bud.
>
> Bud på sauce og tilbehør er også meget velkommen
>
>
> På forhånd tak
> Erik
>
| |
kim rasmussen (22-11-2009)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 22-11-09 14:06 |
|
Her er mit forslag til den ultimative sauce til din bøf.....
Sauce Bordelaise...
4 skalotteløg,finthakkede
100 gram finthakkede champignon
Et par peberkorn
1 kvist frisk timian
1 laurbærblad
5 dl rødvin
4 dl kalve-oksefond eller god bouilon
15 gram koldt smør i tern
Kom skalotteløgene i en sautepande sammen med peberkorn, timian og
laurbærblad og de finthakkede champignon.
Rør rødvinen i og bring saucen i kog.
Kog ind til panden er næsten tør.
Tilsæt kalve eller oksefonden eller god bouilon,
Saucen koges igen ,rør godt ibund det er der alle smagsstofferne sidder.
lad saucen simre i ca 10 minutter til der er ca 2 1/2 dl .tilbage,
skum saucen med mellemrum,smag til med salt og peber og .
pisk smørret i,en tern af gangen.
Server ,rygende varm.
Hilsen Kim
"Erik Poulsen" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4b085978$0$279$14726298@news.sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Jeg søger en god opskrift på "Bøf Wellington". Jeg har søgt på google og
> forslagene er mange.... Min far har bestilt det til hans 75 års fødelsdag
> og da jeg ikke får tid til, at prøve mig igennem en masse opskrifter. Så
> jeg må bede om jeres bud.
>
> Bud på sauce og tilbehør er også meget velkommen
>
>
> På forhånd tak
> Erik
>
| |
Mogens (22-11-2009)
| Kommentar Fra : Mogens |
Dato : 22-11-09 18:00 |
|
kim rasmussen wrote:
> Her er mit forslag til den ultimative sauce til din bøf.....
> Sauce Bordelaise...
>
>
Tak for den - den er sørme da rar at have i baghånden når man ikke har
stegesky! Et enkelt spørgsmål: Jeg har aldrig rigtig haft held med
tricket hvor man justerer (hedder det ikke det?) saucen med koldt smør.
Så hvad er lige fidusen for at få saucen til at tykne?
Og så lige et tillægsspm: Hvorfra skaffer man en god bouillon hvis man
ikke lige gider at bøvle med at slagte en kalv og gå igennem hele
processen med at lave en hjemmelavet fond?
| |
kim rasmussen (22-11-2009)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 22-11-09 18:15 |
|
Hej Mogens.....
Det hedder nu " at montere saucen ".....
Men saucen bliver ikke meget tykkere ,men rundes af og bliver mere rund ,pas
på med saltet smør.
God bouilion er god fond på ben og urter og ,som jeg gør det ,hældes på ½
liters flasker og i fryseren.
Men fond fås i flydende og pulverform og den flydende kan bruges i en snæver
vending.....
hilsen Kim
"Mogens" <no@mail.com> skrev i en meddelelse
news:4b096e06$0$271$14726298@news.sunsite.dk...
> kim rasmussen wrote:
>> Her er mit forslag til den ultimative sauce til din bøf.....
>> Sauce Bordelaise...
>>
>>
> Tak for den - den er sørme da rar at have i baghånden når man ikke har
> stegesky! Et enkelt spørgsmål: Jeg har aldrig rigtig haft held med tricket
> hvor man justerer (hedder det ikke det?) saucen med koldt smør. Så hvad er
> lige fidusen for at få saucen til at tykne?
>
> Og så lige et tillægsspm: Hvorfra skaffer man en god bouillon hvis man
> ikke lige gider at bøvle med at slagte en kalv og gå igennem hele
> processen med at lave en hjemmelavet fond?
| |
Mogens (22-11-2009)
| Kommentar Fra : Mogens |
Dato : 22-11-09 19:35 |
|
kim rasmussen wrote:
> Hej Mogens.....
> Det hedder nu " at montere saucen ".....
> Men saucen bliver ikke meget tykkere ,men rundes af og bliver mere rund ,pas
> på med saltet smør.
> God bouilion er god fond på ben og urter og ,som jeg gør det ,hældes på ½
> liters flasker og i fryseren.
> Men fond fås i flydende og pulverform og den flydende kan bruges i en snæver
> vending.....
> hilsen Kim
>
Hej Kim, I mine unge dage gik jeg til "Madlavning for finere mænd". Her
synes jeg at kunne erindre at vores lærer faktisk havde betydeligt held
med at montere saucen således at den faktisk blev tyknet en hel del. Men
jeg husker nok forkert.
| |
Margrete Johansen (22-11-2009)
| Kommentar Fra : Margrete Johansen |
Dato : 22-11-09 22:42 |
|
> Hej Kim, I mine unge dage gik jeg til "Madlavning for finere mænd". Her
> synes jeg at kunne erindre at vores lærer faktisk havde betydeligt held
> med at montere saucen således at den faktisk blev tyknet en hel del. Men
> jeg husker nok forkert.
Nu vil jeg helst ikke udtale mig om din hukommelse, men sovsen kan monteres
med iskoldt smør, hvis du vel at mærke har kogt grundlaget ordentligt ind.
Den vil da blive tyk og cremet og meget kraftig i smagen. Brug usaltet smør,
så du selv kan styre smagen.
Venlig hilsen Margrete
| |
Erik Poulsen (24-11-2009)
| Kommentar Fra : Erik Poulsen |
Dato : 24-11-09 03:44 |
|
Mange tak
Nu mangler jeg bare en opskrift på en god fond. Nogle bud?
Endnu en gang tak
Erik
| |
kim rasmussen (24-11-2009)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 24-11-09 10:08 |
|
"Erik Poulsen" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4b0b4859$0$269$14726298@news.sunsite.dk...
> Mange tak
>
> Nu mangler jeg bare en opskrift på en god fond. Nogle bud?
>
> Endnu en gang tak
> Erik
Hej Erik ....
Dette er ikke den rigtigste måde at lave fond på ,men resultatet bliver
forrygende....
Jeg gør flg:
gode ben fra din slagter ( kalve ,okse )
selleri ,timian, rosmarin ( jeg er heldig at have dem friske i haven )
gulerod ,løg,porrer,hvidløg ,pastinak,persillerod.......
Læg benene i vand så det knapt dækker og kog op og skum af.......
lidt salt på og skum igen......
derpå grøntsagerne på og så skal det stå og simre 4-5 timer .......
Si det hele og kog ned til 1/3 og vupti ....lækker fond....
Hilsen Kim
| |
kim rasmussen (24-11-2009)
| Kommentar Fra : kim rasmussen |
Dato : 24-11-09 20:13 |
|
Hej igen...
glemte lige et par laurbærblade ,Sorry.....
hilsen Kim
"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i en meddelelse
news:4b0ba282$0$273$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Erik Poulsen" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4b0b4859$0$269$14726298@news.sunsite.dk...
>> Mange tak
>>
>> Nu mangler jeg bare en opskrift på en god fond. Nogle bud?
>>
>> Endnu en gang tak
>> Erik
>
> Hej Erik ....
> Dette er ikke den rigtigste måde at lave fond på ,men resultatet bliver
> forrygende....
> Jeg gør flg:
>
> gode ben fra din slagter ( kalve ,okse )
> selleri ,timian, rosmarin ( jeg er heldig at have dem friske i haven )
> gulerod ,løg,porrer,hvidløg ,pastinak,persillerod.......
>
> Læg benene i vand så det knapt dækker og kog op og skum af.......
> lidt salt på og skum igen......
> derpå grøntsagerne på og så skal det stå og simre 4-5 timer .......
> Si det hele og kog ned til 1/3 og vupti ....lækker fond....
> Hilsen Kim
>
| |
T (27-11-2009)
| Kommentar Fra : T |
Dato : 27-11-09 08:42 |
|
"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i meddelelsen
news:4b0ba282$0$273$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Erik Poulsen" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4b0b4859$0$269$14726298@news.sunsite.dk...
>> Mange tak
>>
>> Nu mangler jeg bare en opskrift på en god fond. Nogle bud?
>>
>> Endnu en gang tak
>> Erik
>
> Hej Erik ....
> Dette er ikke den rigtigste måde at lave fond på ,men resultatet bliver
> forrygende....
> Jeg gør flg:
>
> gode ben fra din slagter ( kalve ,okse )
> selleri ,timian, rosmarin ( jeg er heldig at have dem friske i haven )
> gulerod ,løg,porrer,hvidløg ,pastinak,persillerod.......
>
> Læg benene i vand så det knapt dækker og kog op og skum af.......
> lidt salt på og skum igen......
> derpå grøntsagerne på og så skal det stå og simre 4-5 timer .......
> Si det hele og kog ned til 1/3 og vupti ....lækker fond....
> Hilsen Kim
Hej Kim
Prøv at brune benene i ovnen først i 20-25 på høj varme, og kog så bagefter
som du skriver.
Og jo længere tid det koger jo bedre, har man mulighed/lyst så lad det koge
så mange timer det kan lade sig gøre.
Når jeg laver fond, kan det godt koge hele dagen.
Hilsen
T
| |
T (27-11-2009)
| Kommentar Fra : T |
Dato : 27-11-09 10:17 |
|
"kim rasmussen" <raski@dbmail.dk> skrev i meddelelsen
news:4b0ba282$0$273$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Erik Poulsen" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4b0b4859$0$269$14726298@news.sunsite.dk...
>> Mange tak
>>
>> Nu mangler jeg bare en opskrift på en god fond. Nogle bud?
>>
>> Endnu en gang tak
>> Erik
>
> Hej Erik ....
> Dette er ikke den rigtigste måde at lave fond på ,men resultatet bliver
> forrygende....
> Jeg gør flg:
>
> gode ben fra din slagter ( kalve ,okse )
> selleri ,timian, rosmarin ( jeg er heldig at have dem friske i haven )
> gulerod ,løg,porrer,hvidløg ,pastinak,persillerod.......
>
> Læg benene i vand så det knapt dækker og kog op og skum af.......
> lidt salt på og skum igen......
> derpå grøntsagerne på og så skal det stå og simre 4-5 timer .......
> Si det hele og kog ned til 1/3 og vupti ....lækker fond....
> Hilsen Kim
Hej Kim
Prøv at brune benene i ovnen først i 20-25 på høj varme, og kog så bagefter
som du skriver.
Og jo længere tid det koger jo bedre, har man mulighed/lyst så lad det koge
så mange timer det kan lade sig gøre.
Når jeg laver fond, kan det godt koge hele dagen.
Hilsen
T
| |
Erik Poulsen (27-11-2009)
| Kommentar Fra : Erik Poulsen |
Dato : 27-11-09 10:39 |
|
> Prøv at brune benene i ovnen først i 20-25 på høj varme, og kog så
> bagefter
> som du skriver.
>
> Og jo længere tid det koger jo bedre, har man mulighed/lyst så lad det
> koge
> så mange timer det kan lade sig gøre.
> Når jeg laver fond, kan det godt koge hele dagen.
>
> Hilsen
> T
Hej T
Har læst nogle smørre tomatpure på inden, at benene får en tur i ovnen. Er
det noget, som du kender til?
På forhånd tak
Erik
| |
Erik Poulsen (18-12-2009)
| Kommentar Fra : Erik Poulsen |
Dato : 18-12-09 09:53 |
|
> 4 skalotteløg,finthakkede
> 100 gram finthakkede champignon
> Et par peberkorn
> 1 kvist frisk timian
> 1 laurbærblad
> 5 dl rødvin
> 4 dl kalve-oksefond eller god bouilon
> 15 gram koldt smør i tern
>
> Kom skalotteløgene i en sautepande sammen med peberkorn, timian og
> laurbærblad og de finthakkede champignon.
> Rør rødvinen i og bring saucen i kog.
> Kog ind til panden er næsten tør.
> Tilsæt kalve eller oksefonden eller god bouilon,
> Saucen koges igen ,rør godt ibund det er der alle smagsstofferne sidder.
> lad saucen simre i ca 10 minutter til der er ca 2 1/2 dl .tilbage,
> skum saucen med mellemrum,smag til med salt og peber og .
> pisk smørret i,en tern af gangen.
> Server ,rygende varm.
Skal saucen igennem en sigte eller hvad? Hænkte på, at f.eks. er peber korn
ikke just sjove, at tykke på...
/Erik
| |
|
|