Lars skrev:
> T skrev:
>> Hej Gruppe
>>
>> Er der nogen der kender til dette produkt.
>>
>> Er der nogen der har erfaring med brug af dette.
>>
>> Jeg vil gerne have så meget at vide som muligt, både det gode og det
>> dårlige erfaringer I har med det.
>>
>> På forhånd tak.
>>
>> Hilsen
>> T
>
> Hvis jeg må give dig et godt råd, så brug hellere pengene på et godt
> diamant-strygestål. Jeg har haft en OBH sliber 1-2 år. Den virkede
> rimeligt udmærket i starten, men efterhånden sætter slibestøvet sig i
> overfladen på sliberullerne, og de bliver mindre og mindre effektive.
> Ifølge brugsanvisningen kan man skille maskinen ad, og rense rullerne,
> men jeg synes det er helt vildt besværligt.
>
> Et diamantstrygestål har en god slibeevne, og det er nemt at rense
> metalstøvet af med en svamp med lidt skurecreme på.
> Det er lidt sværere at lære teknikken med sådan et fætter, men på
>
http://www.hwl.dk ligger en udmærket lille video, der viser hvordan man
> gør. Med lidt øvelse er det ikke så svært.
> Skal resultatet være endnu bedre, slutter man af med en tur med en
> keramisk strygestav.
>
> Er man kniventusiast kan det iøvrigt anbefales at aflægge H.W.Larsen et
> besøg. De har butik i Kødbyen (Slagterboderne nummer et-eller-andet, se
> ovenstående link), og deres udvalg af knive i alle prisklasser finder
> man ikke mange andre steder. Hvad med en japansk Tojiro kniv med 67 lag
> foldet stål? Det er et helt lille kunstværk.
>
> En jævnlig tur med strygestålet holder kniven skarp, men er den blevet
> for sløv, tager H.W.Larsen 42 kr. + moms for en slibning, og så bliver
> kniven knivskarp(!) skulle jeg hilse og sige
>
> vh Lars
Kender ikke lige OBHs, men Fiskars tilsvarende men hånddrevne. Den
fungerer udmærket.
På nævnte video kan man se. at den "prfessionelle sliber" heller ikke
kan holde en konstant vinkel mod strygestålet og det giver en afrundet æg
--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html