"Linde" <delinde@gmailfjern.com> wrote:
>"Emil" skrev
>> <
http://www.nordicsugar.com/cms/resources/file/eb105c05aa6ac52/Alt%20om%20Sukker%20DK%20ny.pdf>
>Men fakta er, at raffineringsprocessen er en usædvanlig beskidt,
>energikrævende og forurenende proces. Der anvendes kemikalier af den helt
>skrappe slags, blandt andet koncentreret lud og opløsningsmidler. Processen
>skaber nydeligt, hvidt sukker, desværre uden nogle tilbageværende
>indholdsstoffer, der ellers ville være i "naturligt" inddampet sukker. Det
>være sig sporstoffer, vitaminer og mineraler.
Det nærmeste man kommer de naturlige ingredienser, er nok i Muscovado
(Brunt sukker) med højt indhold af melasse fra sukkerrør.
Desværre er det ikke tydeligt deklarereret, om bruningen i stedet
stammer fra bruningsreaktioner såsom karamellisering eller andre
tilsætningsstoffer (lakrids).
Det samme gælder for rørsukker og farin.
I det mindste kan man glæde sig over, at ovennævnte sukkerprodukter
hører til, blandt de mindst raffinerede.
>Jeg må selv med skam indrømme, at jeg har en pose stående, da det jo er det
>billigste...hvilket jeg egentlig ikke helt forstår, givet den krævende
>fremstillingsproces.
Vend spørgsmålet på hovedet: Hvorfor er mange simple (altså de
fabriksfremstillede) produkter så dyre?
Prøv at udregne kiloprisen for sovsepulvere m.v., som består af salte
og emulgatorer, helt uden sundhedsmæssig værdi.
m.v.h. Emil