Way to go
Lyder dejligt
Når man tænker på hvor længe en dåse med Confit kan holde så er det da
helt ok
Peter
Jens Bruun skrev:
> Jeg opdagede tilfældigvis en plastikbeholder med to stk. confiterede andelår
> bagerst i mit køleskab (don't ask). De var næsten et år gamle. Så vidt jeg
> husker, lavede jeg dem sidste år lige efter Mortens aften, hvor jeg havde
> frisk andefedt på lager.
>
> Hvorom alting er: Jeg tog låget af og regnede med, at fedtet ville lugte
> harsk. Det gjorde det så ikke. Jeg smagte så på fedtet. Det smagte fint.
> Altså fik jeg gravet lårene frem, og de så fine og gode ud. De røg en tur på
> panden og blev efterfølgende serveret med de bagte rodfrugter, jeg
> tilfældigvis havde på lager. De smagte FREMRAGENDE, omend de virkede lidt
> saltere end forventet.
>
> Summa summarum: Hjemmelavet Confit de Carnard holder fint mindst ét år i
> køleskab i en beholder, der er helt fyldt op med andefedt og med et rimeligt
> tætlukkende låg.
>
> NB: Faldt over otte stk. (frosne) andelår til 100,- i Føtex forleden. Lige
> nu ligger de fire af dem forsigtigt optøede, let nedsaltede og smider væske,
> og om et par timer skal de klukke hyggeligt i andefedt på komfuret. Jeg er
> nu ikke sikker på, de holder et helt år. Faktisk er jeg ret sikker på, de
> holder maks. en uge.
>