|
| Risengrød i ovn Fra : Sybil |
Dato : 24-10-09 15:19 |
|
Hej NG
Så er det blevet tid til risengrød, og da lillepigen er glad for det, så
skal det laves mere end én gang i år.
Derfor ku det være rart at finde en nemmere måde at lave det på, end at stå
ved komfuret (det er ikke en mulighed at komme den i dynerne)
Jeg tænkte på at lave den færdig i ovnen, men hvor varm skal ovnen være?
Skal der røres lige så ofte som når det laves på kogeplade?
Alle gode råd er meget velkomne.
Tak
Majken
| |
Inger Pedersen (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Inger Pedersen |
Dato : 24-10-09 09:13 |
|
On 24 Okt., 16:18, "Sybil" <But...@invalid.dk> wrote:
> Hej NG
>
> Så er det blevet tid til risengrød, og da lillepigen er glad for det, så
> skal det laves mere end én gang i år.
> Derfor ku det være rart at finde en nemmere måde at lave det på, end at stå
> ved komfuret (det er ikke en mulighed at komme den i dynerne)
> Jeg tænkte på at lave den færdig i ovnen, men hvor varm skal ovnen være?
> Skal der røres lige så ofte som når det laves på kogeplade?
> Alle gode råd er meget velkomne.
>
> Tak
> Majken
Hvis ovnen er ca. 100 grader varm, kan grøden bare sættes derind, når
den er kommet i kog.
Jeg plejer bare at lade den stå på kogepladen - slukke - tænde, røre,
til den er i kog igen - slukke - etc. et par gange. Så brænder den
ikke på.
Hilsen Inger
| |
Max (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 24-10-09 16:46 |
|
Hej Sybil
> Alle gode råd er meget velkomne.
Har du ikke en microovn ?
--
Mvh Max
| |
Sybil (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Sybil |
Dato : 24-10-09 19:06 |
|
"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
news:4ae32119$0$36573$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Sybil
>
>> Alle gode råd er meget velkomne.
>
> Har du ikke en microovn ?
>
>
Jo, men den opskrift jeg har fået til micro, tager næsten lige så lang tid
som normalt, og så skal man stå ved microen hele tiden istedet for komfuret.
Har du en god og nem opskrift, så sig frem.
Majken
| |
Hauge (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 24-10-09 19:14 |
|
Sybil wrote:
> Har du en god og nem opskrift, så sig frem.
Når det koger, så skruer man effekten på microen ned til 300 watt, eller der
omkring, så skal man ikke stå og holde øje med det..
Men kogetiden kan jo ikke ændres på risengrød med hele gryn, så skal du have
fat i dem i de blå æske med valsede risengryn, så tager det ikke meget
længere tid end havregrød.
Mvh Hauge
| |
Max (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 24-10-09 19:21 |
|
Hej Hauge
> du have fat i dem i de blå æske med valsede risengryn, så tager det
> ikke meget længere tid end havregrød.
Det har heller intet med risengrød at gøre, så hellere den færdig
lavede i pølsen fra supermarkedet.
--
Mvh Max
| |
Hauge (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 24-10-09 19:33 |
|
Hej Max
Max wrote:
> Det har heller intet med risengrød at gøre, så hellere den færdig
> lavede i pølsen fra supermarkedet.
Helt enig, det var også derfor jeg sammenlignede det med havregrød
Men det var et alternativ, hvis hasteriet er vigtigere end konsistens og
smag. Du ved, nu har folket jo fået de store 150.000 kr's samtalekøkkener,
så nu skal der varmes pappizza..
Mvh Hauge
| |
Max (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 24-10-09 20:07 |
|
Hej Hauge
> Helt enig, det var også derfor jeg sammenlignede det med havregrød
Havregrød smager da fortræffelig, specielt når den er lavet med
grove gryn, rosiner og solsikkekerner. Og så er det sundt og
nærende som det bemærkes i Martha.
--
Mvh Max
| |
Hauge (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 24-10-09 20:11 |
|
Hej Max
Max wrote:
> Havregrød smager da fortræffelig,
Helt enig, med kanelsukker og smør.. Mums.. Dejlig morgenmad..
Men det var konsistensen af risengrøden med 3-minutters gryn jeg
sammenlignede med havregrød, den har intet med "ægte" risengrød med hele ris
at gøre.
> ... som det bemærkes i Martha.
Er der noget jeg er gået glip af?
Mvh Hauge
| |
Max (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 24-10-09 20:23 |
|
Hej Hauge
> Men det var konsistensen af risengrøden med 3-minutters gryn jeg
> sammenlignede med havregrød, den har intet med "ægte" risengrød med
> hele ris at gøre.
Du har ret, der skal være ris i risengrød. Det får mig til at tænke på
risvælling, noget min moder lavede, det var som risengrød med alt
for meget mælk i, men det smagte godt, specielt risene.
Ps: og en af de rigtig gode ting ved risengrød, ja det er at man laver
rigeligt så der bliver en rest til at lave klatkager af.
>> ... som det bemærkes i Martha.
>
> Er der noget jeg er gået glip af?
En gammel dansk film om en gammel damper der hed Martha.
En dag får man redderen ombord og reglementen foreskriver
havregrød til morgenmad, og en fedterøv af en officer udtaler
ordene "og så er det sundt og nærrende".
En god gammel film jeg har set så mange gange at jeg har glemt
hvor mange.
www.danskefilm.dk/film/26.html
--
Mvh Max
| |
Max (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 24-10-09 19:17 |
|
Hej Sybil
> Jo, men den opskrift jeg har fået til micro, tager næsten lige så
> lang tid som normalt, og så skal man stå ved microen hele tiden
> istedet for komfuret. Har du en god og nem opskrift, så sig frem.
Du har ret i at det skal overvåges og derfor tager opmærksomhed.
Men jeg selv bruger denne løsning, vand og ris koges i 2 minutter
mælk hældes på og koges op. Så tager man det af og stiller
gryden ind i sengen og pakker den godt ind i dynerne. Efter en
2-3 timer yages den ud, der røres rundt og salt tilsættes og
der serveres.
--
Mvh Max
| |
Fister Løgsovs (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Fister Løgsovs |
Dato : 24-10-09 20:11 |
|
Den 24-10-2009, skrev Max:
> Hej Sybil
>
>> Jo, men den opskrift jeg har fået til micro, tager næsten lige så
>> lang tid som normalt, og så skal man stå ved microen hele tiden
>> istedet for komfuret. Har du en god og nem opskrift, så sig frem.
>
> Du har ret i at det skal overvåges og derfor tager opmærksomhed.
>
> Men jeg selv bruger denne løsning, vand og ris koges i 2 minutter
> mælk hældes på og koges op. Så tager man det af og stiller
> gryden ind i sengen og pakker den godt ind i dynerne. Efter en
> 2-3 timer yages den ud, der røres rundt og salt tilsættes og
> der serveres.
Det ville vores hunde elske!
Mad, serveret i sengen, og så ad libitum
Kai
| |
Hauge (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 24-10-09 20:14 |
|
Hej
Fister Løgsovs wrote:
> Det ville vores hunde elske!
> Mad, serveret i sengen, og så ad libitum
Hehe, de er da vist en flok grødhoveder
Mvh Hauge
| |
Fister Løgsovs (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Fister Løgsovs |
Dato : 24-10-09 20:19 |
|
Hauge:
> Hej
> Fister Løgsovs wrote:
>> Det ville vores hunde elske!
>> Mad, serveret i sengen, og så ad libitum
>
> Hehe, de er da vist en flok grødhoveder
>
> Mvh Hauge
Ris, og risengrød topper på top 10 over deres favoritret.
Kai
| |
Kasper Malmberg (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 24-10-09 11:29 |
|
On Oct 24, 4:18 pm, "Sybil" <But...@invalid.dk> wrote:
> Hej NG
>
> Så er det blevet tid til risengrød, og da lillepigen er glad for det, så
> skal det laves mere end én gang i år.
> Derfor ku det være rart at finde en nemmere måde at lave det på, end at stå
> ved komfuret (det er ikke en mulighed at komme den i dynerne)
> Jeg tænkte på at lave den færdig i ovnen, men hvor varm skal ovnen være?
> Skal der røres lige så ofte som når det laves på kogeplade?
> Alle gode råd er meget velkomne.
>
> Tak
> Majken
Min søster laver det altid i en stegepose i vandbad, Det er bare at
blande ris og mælk i en stegepose (men med lidt mindre mælk en hvis
man laver den på alm. vis.) og så op i en gryde kogende vand og så
koge det indtil det er klart, let og ikke meget opvask bagefter
MVH
Malmberg
| |
Sybil (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Sybil |
Dato : 24-10-09 19:08 |
|
"Kasper Malmberg" <malmberg@gmail.com> wrote in message
Min søster laver det altid i en stegepose i vandbad, Det er bare at
blande ris og mælk i en stegepose (men med lidt mindre mælk en hvis
man laver den på alm. vis.) og så op i en gryde kogende vand og så
koge det indtil det er klart, let og ikke meget opvask bagefter
MVH
Malmberg
Hej
Er det sådan en stegepose som man kan lave steg i i ovnen?
Majken
| |
Kasper Malmberg (25-10-2009)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 25-10-09 03:18 |
|
On Oct 24, 7:08 pm, "Sybil" <But...@invalid.dk> wrote:
> "Kasper Malmberg" <malmb...@gmail.com> wrote in message
>
> Min søster laver det altid i en stegepose i vandbad, Det er bare at
> blande ris og mælk i en stegepose (men med lidt mindre mælk en hvis
> man laver den på alm. vis.) og så op i en gryde kogende vand og så
> koge det indtil det er klart, let og ikke meget opvask bagefter
>
> MVH
> Malmberg
>
> Hej
>
> Er det sådan en stegepose som man kan lave steg i i ovnen?
>
> Majken
Ja sådan en stegepose Hvis du binder knude på posen så husk at
lave et par huller så dampen kan slippe ud
MVH
Malmberg
| |
Hauge (25-10-2009)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 25-10-09 10:34 |
|
Kasper Malmberg wrote:
> .. Hvis du binder knude på posen så husk at
> lave et par huller så dampen kan slippe ud
Vil vandet så ikke slippe samme vej ind i posen?
Mvh Hauge
| |
Kasper Malmberg (25-10-2009)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 25-10-09 04:46 |
|
On Oct 25, 10:33 am, "Hauge" <ha...@CUTsmart-tech.dk> wrote:
> Kasper Malmberg wrote:
> > .. Hvis du binder knude på posen så husk at
> > lave et par huller så dampen kan slippe ud
>
> Vil vandet så ikke slippe samme vej ind i posen?
>
> Mvh Hauge
naaa, man kan lige sætte toppen af posen i klemme med låget og så
sørge for at posens huller er over vandet
| |
Tine (25-10-2009)
| Kommentar Fra : Tine |
Dato : 25-10-09 18:06 |
|
"Kasper Malmberg" <malmberg@gmail.com> skrev i meddelelsen
news:8263a196-e477-4fae-bc81-69166adc7f9f@p23g2000vbl.googlegroups.com...
On Oct 25, 10:33 am, "Hauge" <ha...@CUTsmart-tech.dk> wrote:
> Kasper Malmberg wrote:
> > .. Hvis du binder knude på posen så husk at
> > lave et par huller så dampen kan slippe ud
>
> Vil vandet så ikke slippe samme vej ind i posen?
>
> Mvh Hauge
naaa, man kan lige sætte toppen af posen i klemme med låget og så
sørge for at posens huller er over vandet
Hvor store mængder risengrød kan man tilberede i sådan en stegepose? Kan man
fx lave grød af 3-4 liter sødmælk?
Hilsen
Tine
| |
Carsten Finn Rasmuss~ (25-10-2009)
| Kommentar Fra : Carsten Finn Rasmuss~ |
Dato : 25-10-09 12:15 |
|
Kasper Malmberg wrote:
>
> Min søster laver det altid i en stegepose i vandbad, Det er bare at
jeg bruger en alm frysepose. det virker fint. Kommer jo ikke over 100
grader.
--
Carsten (3600)
HELD... er noget der indtræffer når grundig forberedelse mødes med en
gunstig lejlighed...
| |
Tove Krieger (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 24-10-09 20:12 |
|
In news:00191266$0$2618$c3e8da3@news.astraweb.com,
Sybil <Butbut@invalid.dk> typed:
> Hej NG
>
> Så er det blevet tid til risengrød, og da lillepigen er glad for det,
> så skal det laves mere end én gang i år.
> Derfor ku det være rart at finde en nemmere måde at lave det på, end
> at stå ved komfuret (det er ikke en mulighed at komme den i dynerne)
> Jeg tænkte på at lave den færdig i ovnen, men hvor varm skal ovnen
> være? Skal der røres lige så ofte som når det laves på kogeplade?
> Alle gode råd er meget velkomne.
>
> Tak
> Majken
Jeg har i årevis brugt Pama grødris og tilberedningstiden er kun ca. 35
minutter, hvis man skruer ned og rører med jævne mellemrum. Jeg har modsat
dig lejlighed til at pakke gryden godt ind i et tæppe og sætte den ind i en
seng, efter at den lige har kogt op i nogle minutter. Efter et par timer kan
grøden saltes og er klar til at spise.
Jeg tror at fidusen ved Pama's grødris er, at man til 1 liter mælk først
skal komme 2½ dl. vand i en gryde, og når vandet koger drysser man risene i
og lader dem koge i vandet et par minutter, så kommes mælken i og man rører
til den koger, skruer ned og gør som jeg har beskrevet ovenover.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Hauge (24-10-2009)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 24-10-09 20:13 |
|
Hej
Tove Krieger wrote:
> Jeg tror at fidusen ved Pama's grødris er, at man til 1 liter mælk
> først skal komme 2½ dl. vand i en gryde, og når vandet koger drysser
> man risene i og lader dem koge i vandet et par minutter, så kommes
> mælken i og man rører til den koger, skruer ned og gør som jeg har
> beskrevet ovenover.
Det er da ikke anderledes end det jeg gør med de billige ris fra
Aldi/Føtex/Bilka... Udover at jeg sparer nogle kr. når jeg laver det
Mvh Hauge
| |
Tove Krieger (25-10-2009)
| Kommentar Fra : Tove Krieger |
Dato : 25-10-09 12:36 |
|
In news:7kh1ugF3abduvU1@mid.individual.net,
Hauge <hauge@CUTsmart-tech.dk> typed:
> Hej
> Tove Krieger wrote:
>> Jeg tror at fidusen ved Pama's grødris er, at man til 1 liter mælk
>> først skal komme 2½ dl. vand i en gryde, og når vandet koger drysser
>> man risene i og lader dem koge i vandet et par minutter, så kommes
>> mælken i og man rører til den koger, skruer ned og gør som jeg har
>> beskrevet ovenover.
>
> Det er da ikke anderledes end det jeg gør med de billige ris fra
> Aldi/Føtex/Bilka... Udover at jeg sparer nogle kr. når jeg laver det
>
> Mvh Hauge
Jo, det giver sikkert samme resultat. Det er nok fordi jeg altid har brugt
Pama ris, men det er nok det lille opkog i vand først, der forkorter
kogetiden, så jeg vil ikke bruge andet for at spare et par kroner.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats
| |
Otto (29-10-2009)
| Kommentar Fra : Otto |
Dato : 29-10-09 22:03 |
|
Sybil skrev:
> Hej NG
>
> Så er det blevet tid til risengrød, og da lillepigen er glad for det, så
> skal det laves mere end én gang i år.
> Derfor ku det være rart at finde en nemmere måde at lave det på, end at
> stå ved komfuret (det er ikke en mulighed at komme den i dynerne)
> Jeg tænkte på at lave den færdig i ovnen, men hvor varm skal ovnen være?
> Skal der røres lige så ofte som når det laves på kogeplade?
> Alle gode råd er meget velkomne.
>
> Tak
> Majken
Du bringer grøden forsigtig i kog, pakker gryden ind i aviser og stiller
den i sengen under dynen, så koger den færdig uden at brænde på.
| |
Otto (29-10-2009)
| Kommentar Fra : Otto |
Dato : 29-10-09 22:03 |
|
Sybil skrev:
> Hej NG
>
> Så er det blevet tid til risengrød, og da lillepigen er glad for det, så
> skal det laves mere end én gang i år.
> Derfor ku det være rart at finde en nemmere måde at lave det på, end at
> stå ved komfuret (det er ikke en mulighed at komme den i dynerne)
> Jeg tænkte på at lave den færdig i ovnen, men hvor varm skal ovnen være?
> Skal der røres lige så ofte som når det laves på kogeplade?
> Alle gode råd er meget velkomne.
>
> Tak
> Majken
Du bringer grøden forsigtig i kog, pakker gryden ind i aviser og stiller
den i sengen under dynen, så koger den færdig uden at brænde på.
| |
|
|