|
| vaffelis m. guf Fra : Eva Thorup |
Dato : 02-08-01 10:37 |
|
Hej
Er der nogen der har eksperimenteret, eller bare har set en opskrift
på det "guf" man får oven på kuglerne til en gammeldaws vaffelis.
m.v.h. Bjarne
| |
Tina Andersen (02-08-2001)
| Kommentar Fra : Tina Andersen |
Dato : 02-08-01 10:41 |
|
Eva Thorup <eva_thorup@mailme.dk> skrev i en
news:3b691f09.2295692@news.stofanet.dk...
> Hej
> Er der nogen der har eksperimenteret, eller bare har set en opskrift
> på det "guf" man får oven på kuglerne til en gammeldaws vaffelis.
>
> m.v.h. Bjarne
Guf til isvafler:
Hvad skal du bruge
· 4 æggehvider
· 4 spiseskefulde sukker
· Jordbær eller anden saft
· 1 spiseske rød frugtfarve eller anden farve
· ½ teskefuld eddike
Sådan gør du
1. Pisk æggehviderne
2. Tilsæt sukker
3. Tilsæt eddike
4. Tilsæt jordbærsaft efter smag
5. Tilsæt 1 spiseskefuld frugtfarve
6. Blandingen piskes, indtil konsistensen er cremet.
Du kan bruge andre former for saft og frugtfarve alt efter temperament. -
Hvis du er bange for salmonella, så benyt altid pasteuriserede æggehvider.
Salmonella-bakterierne kan både sidde på ægge-skallen og inde i ægget.
Skyller du rå æg i kogende vand i 2 - 3 sekunder før brug, fjerner du de
salmonella-bakterier, der sidder på skallen, men ikke de bakterier, der er
inde i ægget.
Husk: Vask hænder, når du har rørt ved æggene.
| |
Gerner (02-08-2001)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 02-08-01 12:48 |
|
On Thu, 2 Aug 2001 11:41:12 +0200, in dk.kultur.mad+drikke, "Tina Andersen"
<pwr2me_dk@yahoo.dk>:
>
>Eva Thorup <eva_thorup@mailme.dk> skrev i en
>news:3b691f09.2295692@news.stofanet.dk...
>> Hej
>> Er der nogen der har eksperimenteret, eller bare har set en opskrift
>> på det "guf" man får oven på kuglerne til en gammeldaws vaffelis.
>>
>> m.v.h. Bjarne
>
>Guf til isvafler:
Man kan da bare smække en flødebolle oveni.
| |
Hauge (02-08-2001)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 02-08-01 21:39 |
|
Hejsa
"Gerner" <gm@telefona.dk> wrote in message
news:pcfimtk3r4p12imlmoffpnsfmsbsfeb1tb@4ax.com...
> Man kan da bare smække en flødebolle oveni.
Ja, men det er ikke "guf", men en flødebolle.
Mvh Hauge
| |
Gerner (02-08-2001)
| Kommentar Fra : Gerner |
Dato : 02-08-01 23:05 |
|
On Thu, 2 Aug 2001 22:38:41 +0200, in dk.kultur.mad+drikke, "Hauge"
<hauge@CUThrcnet.dk>:
>Hejsa
>
>"Gerner" <gm@telefona.dk> wrote in message
>news:pcfimtk3r4p12imlmoffpnsfmsbsfeb1tb@4ax.com...
>> Man kan da bare smække en flødebolle oveni.
>
>Ja, men det er ikke "guf", men en flødebolle.
En flødebolle kunne fede mindre, og har samme virkning.
Hvem fandt forresten på at smække en flødebolle oven i en iskage, for
kombinationen er jo genial ?
"guf" er blot en efterligning der kom langt senere.
>
>Mvh Hauge
>
| |
Hauge (02-08-2001)
| Kommentar Fra : Hauge |
Dato : 02-08-01 23:22 |
|
Hejsa
"Gerner" <gm@telefona.dk> wrote in message
news:7djjmtc47suaq78k8ehn5pkou1sqrkdke2@4ax.com...
> En flødebolle kunne fede mindre, og har samme virkning.
Hmmm nå.. Se på deklarationen på en flødebolle, og så den opskrift på "guf"
der er givet i denne tråd, så er jeg helt overbevist om at "guf" er mindre
fedende, da der intet fedt er i, det er der i chokoladen på flødebollen.
> "guf" er blot en efterligning der kom langt senere.
Det gør den vel ikke ringere? Toilettet blev jo også opfundet en del senere
end hullet i jorden, men er dog en del mere behageligt at bruge, end hullet
i jorden (beklager min latterlige sammenligning).
Mvh Hauge
| |
|
|