On 22 Okt., 17:42, Emil <emil...@nowhere.invalid> wrote:
> "(-Peter-)" <garfield...@gmail.com> wrote:
> >Emil wrote:
> >> Glem dine teorier. Uanset hvad du regner dig frem til, vil frugterne
> >> indvendigt have det rette forhold mellen vand, sukker og syre, så der
> >> opstår en naturlig gæring, blot der har været den mindste brist i
> >> frugternes overflade, hvilket næppe kan undgåes ved plukningen.
>
> >Blommerne er halverede, så de har helt klart "brister"...
>
> OK, så går det blot noget hurtigere.
>
> Her er lidt baggrundsviden, som - måske - kan hjælpe lidt på
> forståelsen af processen.
>
> Det hvide skær på blommernes overflade er vilde gærceller, som det
> også kendes fra vindruer. Gærcellerne på de forskellige frugter er
> sædvanligvis egnede til gæring af den pågældende frugt.
>
> Gærcellernes affaldsstoffer, akoholer, standser på et tidspunkt
> gæringen, når alkoholstyrken har nået deres maximum, hvilket varierer
> mellem de forskellie gærtyper.
> Men gærcellerne dør ikke derved; de går blot i dvaletilstand, hvilket
> er vigtigt at bemærke!
>
> En anden vigtig egenskab ved gærceller er, at de formerer sig både med
> og uden ilt, så en konservering ved en lav temperatur kan være en
> tvivlsom affære.
>
> >> Der er to muligheder:
> >> 1: lad frugterne gære færdig i fred og ro i et år eller længere.
> >> Det er nok den bedste løsning. Hold fingrene fra krukkerne indtil da..
>
> >Hvad ender jeg så med?
>
> Blommer i hedvin (forbudt for børn).
> Går vi ud fra, at en trediedel af blandingen er hedvin, vil den
> resulterende alkoholprocent være omkring de 6%, og blommerne gærer
> lystigt videre indtil omkring de 17 - 18%.
>
> Kølig lagring forbedrer smagen, og 2 til 20 (tyve) år giver
> fantastiske smagsoplevelser.
>
> >> 2: opvarm det hele til mindst 70 grader i mindst en time.
> >> Så får du søde blommer med den smag, som du har tilsat.
>
> >Får jeg mon så det jeg regnede med?
>
> Ja, du får det, som der oprindeligt var tænkt.
> Alternativt kan du ødelægge gæren ved at skolde blommerne før
> viderebehandling.
>
> m.v.h. Emil
Tak for den meget interessante læsning (er selv kemiker, så ved skam
godt lidt om svampe, men havde ikke lige tænkt på de stadig var
levende.. og til stede i stor nok grad - troede alkohol og atamon
skulle tilsættes for at slå alt ihjel)
Men prøver at se om jeg kan lade dem stå
/Peter