On Mon, 02 Nov 2009 12:35:01 +0100, Jakob Bartholdy Bruun
<jakob@moulinsart.dk> wrote:
>Bergholt wrote:
>>
>> Hej Jakob!
>>
>> Mange tak for feedback på rillettes-opskriften. Det er altid rart at
>> høre, hvordan andre oplever resultatet.
>Det er da det mindste, jeg kan gøre .. din confit de canard-opskrift er også god
>>
>> Hvor lang tid gik der fra du lavede rillettes'en, til den blev spist?
>der blev spist af den efter en uge .. og frem til den var en måned gammel. Det smager helt vildt mens det stadig er
>varmt. Man kunne servere det i dyb tallerken som en slags gryderet
Ja, helt enig -- der er knald på smagen. Men jeg tror, man skal holde
sig til meget små portioner.
>> Jeg har erfaring for, at den ligesom kan "sætte" sig smagsmæssigt
>> efter en måneds tid, hvorimod den fremstår meget kraftig -- el.
>> karakterfuld om du vil -- kort efter tilberedning.
>
>Du har helt ret i at den får en "svagere karakter" over tid. Den var stadig kraftig - men knap så overvældende efter 14
>dage. Min datter på 10 fik noget med i madpakken. Hun slikkede det af brødet.
Sådan nogle historier, dem ka' vi li! :)
>> Jeg plejer at bruge rillettesen inden for den første måneds tid i
>> forbindelse med serveringer, hvor den indgår som ét element -- fx i en
>> vintersalat sammen med nødder og svampe. Og senere, når den ligesom
>> har sat sig, som enkeltelement -- fx på godt brød og intet andet.
>
>Har kun anvendt den med brød og et godt glas. - men vintersalaten lyder nu osse rar. Jeg kan bare ikke helt se hvordan
>rillette'ens konsistens kan komme til sin ret her. Jeg ville nok nærmere bruge hele stykker and, f. eks confiterede
>andelår (som jeg lavede ved samme lejlighed som rillette'en) - skal iøvrigt indgå i en cassoulet på lørdag)
Det er også en mulighed med hele lår. Men jeg synes nu rillettes
fungerer fint, selvom der er et konsistensproblem, der skal løses ad
anden vej -- fx i from a sprødstegte tynde skiver af kartoffel, eller
bare godt brød.
Idéer her:
http://bergholt.net/gastronomi/svinerillette-pa-br%C3%B8d-ristet-i-aromatiseret-oksefedt/
http://bergholt.net/gastronomi/rillettes-af-okseskank-sp%C3%A6de-salater-persillerod-og-glace/
---
Kasper Bergholt
Bergholts opskrifter --
http://bergholt.net/gastronomi