On Sun, 18 Oct 2009 22:38:36 +0200
Kim Schulz <kim@schulz.dk> wrote:
> On Sun, 18 Oct 2009 21:42:50 +0200
> "thl" <lykkebo47@hotmail.com> wrote:
>
> >
> > "Steen" <isteen@gmail.com> skrev i en meddelelse
> > news:2009101821235816807-isteen@gmailcom...
> > > Jeg har enkelte gange har købt noget i Føtex, de kalder
> > > griseklumper. Det smager ganske fortræffeligt, men udover det, så
> > > ved jeg faktisk ikke hvad det er.
> > >
> > > Det må være et navn Føtex har fundet på, da de klumper en gris
> > > ellers har, vist ikke lige er noget man skal spise.
> > >
> > > Nogen der ved hvad det egentligt er/hvor på grisen det stammer?
> >
> > Kæbemuskler.
>
>
> Det har ikke noget at gøre med det som hedder klump på en ko?
> Okseklump er jo en stor klump kød med en meget svært håndterbar
> struktur i fibrene.
> Mit umiddelbare gæt var at svine klumper var samme stykke men fra
> svin....en hurtig søgning på nettet viser dog at der i opskrifter ofte
> står svineklump eller kæber, så du har nok ret i at det er det samme.
>
Nu fandt jeg udskæringen beskrevet. Det kaldes kæbeklump(er) og der kan
læses om det her:
http://www.svinegodt.dk/smcms/Svinegodt/I_koekkenet/Udskaeringer/Kaebeklumper/Index.htm?ID=2204
kim