/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kornspitz
Fra : Leif


Dato : 06-10-09 21:23

I Østrig spiser vi altid Kornspitz som morgenbrød og også gerne til mad.
Det er et specielt smågærbrød bagt af alskens mel, fuldkornsmel, diverse
former for klid både af hved og rug samt lidt kommen og groft salt.

Kornspitz er udviklet af et østrisk firma og er såvel navne- som
produktionsbeskyttet. En bager skal have licens til at bage dem.
Melblandingen kan ikke fås i detailledet. Der findes ingen opskrift
tilgængelig.

I Danmark har kæden Guldbageren fået eneret på Kornspitz.

Mit spørgsmål er:

Er der nogle der har en opskrift der giver noget, som ligner det ovenfor
nævnte brød?

Hvis nej må jeg i gang med prøvebagning.

mvh
Leif Johansen

 
 
Ole Larsen (07-10-2009)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 07-10-09 01:17

Leif skrev:
> I Østrig spiser vi altid Kornspitz som morgenbrød og også gerne til mad.
> Det er et specielt smågærbrød bagt af alskens mel, fuldkornsmel, diverse
> former for klid både af hved og rug samt lidt kommen og groft salt.
>
> Kornspitz er udviklet af et østrisk firma og er såvel navne- som
> produktionsbeskyttet. En bager skal have licens til at bage dem.
> Melblandingen kan ikke fås i detailledet. Der findes ingen opskrift
> tilgængelig.
>
> I Danmark har kæden Guldbageren fået eneret på Kornspitz.
>
> Mit spørgsmål er:
>
> Er der nogle der har en opskrift der giver noget, som ligner det ovenfor
> nævnte brød?
>
> Hvis nej må jeg i gang med prøvebagning.
>
> mvh
> Leif Johansen

http://www.aldoc.dk/images/kornspitz.pdf

--
-and gallantly handed her my very last piece of gum-
---------------------------------
http://olelarsen.eu/htmlGallery/content/2006_02_22_012_large.html

Leif (08-10-2009)
Kommentar
Fra : Leif


Dato : 08-10-09 09:07

Ole Larsen skrev:
> Leif skrev:
>> I Østrig spiser vi altid Kornspitz som morgenbrød og også gerne til
>> mad. Det er et specielt smågærbrød bagt af alskens mel, fuldkornsmel,
>> diverse former for klid både af hved og rug samt lidt kommen og groft
>> salt.
>>
>> Kornspitz er udviklet af et østrisk firma og er såvel navne- som
>> produktionsbeskyttet. En bager skal have licens til at bage dem.
>> Melblandingen kan ikke fås i detailledet. Der findes ingen opskrift
>> tilgængelig.
>>
>> I Danmark har kæden Guldbageren fået eneret på Kornspitz.
>>
>> Mit spørgsmål er:
>>
>> Er der nogle der har en opskrift der giver noget, som ligner det
>> ovenfor nævnte brød?
>>
>> Hvis nej må jeg i gang med prøvebagning.
>>
>> mvh
>> Leif Johansen
>
> http://www.aldoc.dk/images/kornspitz.pdf
>
Tak Ole,

sammensætning af kornblandingen må man så eksperimentere med. Det er vel
netop det, som bageren køber hos det østriske firma.


mvh
Leif

Kim (08-10-2009)
Kommentar
Fra : Kim


Dato : 08-10-09 15:44

"Leif" <leif@dagnyleif-johansen.dk> skrev i meddelelsen
news:4acd9d8d$0$36581$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>
>> http://www.aldoc.dk/images/kornspitz.pdf
>>
Hvad er "Wiener Note" ?

Mvh, Kim


Leif (14-10-2009)
Kommentar
Fra : Leif


Dato : 14-10-09 10:50

Kim skrev:
> "Leif" <leif@dagnyleif-johansen.dk> skrev i meddelelsen
> news:4acd9d8d$0$36581$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
>>>
>>> http://www.aldoc.dk/images/kornspitz.pdf
>>>
> Hvad er "Wiener Note" ?
>
> Mvh, Kim
Tilsyneladende et bagetilskud fra firmaet, som har eneret på Kornspitz
opskriften.

WIENER NOTE – Special pastry improver for all yeast and sweet yesat
doughs. Dosage: 2-15%.
(fra firmaets ingrediensliste)

"Wiener Note" kan betyde noget i retning af Wiener flavour.

mvh
Leif


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste