|
| Toscansk vs Italiensk? Fra : Kate |
Dato : 04-10-09 13:59 |
|
Jeg har besluttet mig for at gå på kurser i madlavning.
Kiggede i kataloger og ser at der udbydes kurser i toscansk og
italiensk madlavning, men hvad er forskellen? Min veninde og jeg talte
om at tage et af dem, men da vi ikke kender forskelen har vi endnu ikke
besluttet os for hvilket det skal være. (Derfor valgte vi indisk i
denne sæson, så kan vi tage et af de andre næste gang)
--
Kate
Husk en killing skal være minimum 12 uger før den tages fra sin mor,
gerne ældre.
| |
Kurt Hansen (04-10-2009)
| Kommentar Fra : Kurt Hansen |
Dato : 04-10-09 16:33 |
|
On 04 Oct 2009 12:59:11 GMT, Kate wrote:
> Jeg har besluttet mig for at gå på kurser i madlavning.
>
> Kiggede i kataloger og ser at der udbydes kurser i toscansk og
> italiensk madlavning, men hvad er forskellen? Min veninde og jeg talte
> om at tage et af dem, men da vi ikke kender forskelen har vi endnu ikke
> besluttet os for hvilket det skal være. (Derfor valgte vi indisk i
> denne sæson, så kan vi tage et af de andre næste gang)
Det kan vel sammenlignes med Frederikshavnsk vs. Dansk madlavning. Man må
formode, at Toscansk specialiserer sig de de egnstypiske retter.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
| |
Kevin Borbye Edelvan~ (04-10-2009)
| Kommentar Fra : Kevin Borbye Edelvan~ |
Dato : 04-10-09 10:50 |
|
On 4 Okt., 14:59, Kate <dough...@oliwer.invalid> wrote:
> Kiggede i kataloger og ser at der udbydes kurser i toscansk og
> italiensk madlavning, men hvad er forskellen?
Kurt har svaret dig. Men generelt er toscansk køkken meget typisk for
det italienske, i hvert for det, vi tænker på, når vi siger italiensk
køkken. Polenta, sursøde fiskeretter fra nord samt djævelsk krydrede
retter for syd er der ikke, men masser af dejlig "comfort food" samt
friske grønsagsbaserede retter. Og så er Toscana jo både det bjergrige
Garfagnana i nord med lækre specialiteter, Firenze med sit raffinerede
køkken og guddommelige oksekød og det vidunderlige, "rigtige" postkort-
Toscana ved San Gimignano osv, hvor det vrimler med turister. Man
kommer vidt omkring i toscansk madlavning.
Hovedfordelen ved et pan-italiensk kursus må være kendskabet til det
romerske køkken. Nok er toscansk mad lækkert, men der er noget naivt,
simpelt, næsten proletarisk over det romerske køkken, som alligevel
også er et af de smukkeste i verden.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Kate (08-10-2009)
| Kommentar Fra : Kate |
Dato : 08-10-09 20:49 |
|
Kevin Borbye Edelvang <edelvang@gmail.com> wrote in news:e12746bf-42d5-
4702-98f3-dd31bc2ef4f1@l35g2000vba.googlegroups.com:
>> Kiggede i kataloger og ser at der udbydes kurser i toscansk og
>> italiensk madlavning, men hvad er forskellen?
>
> Kurt har svaret dig. Men generelt er toscansk køkken meget typisk for
> det italienske, i hvert for det, vi tænker på, når vi siger italiensk
> køkken.
Manfe tak for svar, som jeg vil vise min veninde. Så vi vælger nok at
satse på tascansk næste sæson.
--
Kate
Husk en killing skal være minimum 12 uger før den tages fra sin mor,
gerne ældre.
| |
Jakob Langgaard (04-10-2009)
| Kommentar Fra : Jakob Langgaard |
Dato : 04-10-09 20:07 |
|
>besluttet os for hvilket det skal være. (Derfor valgte vi indisk i
>denne sæson, så kan vi tage et af de andre næste gang)
Det samme resultat endte vi med (Naboen og undertegnede) - hos en vis
Abdul Jabbar Khan - som vist afholder en del AOF kurser rundt omkring
i Kbh+nordsjælland. Nogle der kender ham, eller har deltaget i hans
kurser ? Jeg glæder mig ihvertfald meget til at få lidt inspiration
der rækker lidt længere end Chicken Tikka Masala
/Jakob
| |
Kate (08-10-2009)
| Kommentar Fra : Kate |
Dato : 08-10-09 20:52 |
|
Jakob Langgaard <not@mine.com> wrote in
news:veshc5p7g6aakeoj4r70rc6lvu5sdr7rl0@4ax.com:
>>besluttet os for hvilket det skal være. (Derfor valgte vi indisk i
>>denne sæson, så kan vi tage et af de andre næste gang)
>
> Det samme resultat endte vi med (Naboen og undertegnede) - hos en vis
> Abdul Jabbar Khan - som vist afholder en del AOF kurser rundt omkring
> i Kbh+nordsjælland. Nogle der kender ham, eller har deltaget i hans
> kurser ? Jeg glæder mig ihvertfald meget til at få lidt inspiration
> der rækker lidt længere end Chicken Tikka Masala
Vi går på Ny boder skole (Østerbro) hos en kvinde der hedder
Rajni.......noget jeg ikke kan huske. Vi har godt nok kun været afsted
en gang, men nøj, hvor var det godt. Læreren var god og maden så
lækker. Jeg tror jeg får masser af inspiration til at bruge krydderier
på dette kursus.
--
Kate
Husk en killing skal være minimum 12 uger før den tages fra sin mor,
gerne ældre.
| |
|
|