/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
røget flæsk og røget flæsk
Fra : Ukendt


Dato : 30-09-09 17:57

"I gamle dage" når vi derhjemme fik stegt flæsk, blev en del af stegefedtet
hældt op til brug til fedtemadder. På samme måde skete det af og til, at vi
fik noget af det flæsk, vi havde fået røget, som stegt flæsk. Også det
afsmeltede røgede fedt blev opsamlet. Det var nu heller ikke dumt.
Når jeg i dag steger røget - købt - flæsk, så bliver fedtet til noget
underligt ikke særligt glat stads. Det røgede kød brænder fast. det røgede
fedt egner sig ikke særligt godt til stegefedt.
Hvad er det lige der sker her?



 
 
jos (30-09-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 30-09-09 18:14

Firstname Lastname wrote:
> "I gamle dage" når vi derhjemme fik stegt flæsk, blev en del af
> stegefedtet hældt op til brug til fedtemadder. På samme måde skete
> det af og til, at vi fik noget af det flæsk, vi havde fået røget, som
> stegt flæsk. Også det afsmeltede røgede fedt blev opsamlet. Det var
> nu heller ikke dumt. Når jeg i dag steger røget - købt - flæsk, så bliver
> fedtet til noget
> underligt ikke særligt glat stads. Det røgede kød brænder fast. det
> røgede fedt egner sig ikke særligt godt til stegefedt.
> Hvad er det lige der sker her?

formodentligt at flæsket på en eller anden måde er "neutralmarineret"

iøvrigt er vi enige. - Det har heller ikke samme konsistens og smag som i
gamle dage - og er mere sejgt!

finn



Ukendt (30-09-2009)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 30-09-09 21:48

>> Hvad er det lige der sker her?
> formodentligt at flæsket på en eller anden måde er "neutralmarineret"
> iøvrigt er vi enige. - Det har heller ikke samme konsistens og smag som i
> gamle dage - og er mere sejgt!

Måske skulle i overveje at købe flæske direkte hos producenten - det gør vi.
Intet her er neutralmarineret eller forbedret. Fedtet er rigtigt fedt.....
Problemet er dog at flæsket ikke er røget men fersk.

/karsten



Ukendt (01-10-2009)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 01-10-09 06:59


"Karsten Madsen" <6 på drosselvej i danmark> skrev i en meddelelse
news:4ac3c42a$0$56789$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>>> Hvad er det lige der sker her?
>> formodentligt at flæsket på en eller anden måde er "neutralmarineret"
>> iøvrigt er vi enige. - Det har heller ikke samme konsistens og smag som
>> i gamle dage - og er mere sejgt!
>
> Måske skulle i overveje at købe flæske direkte hos producenten - det gør
> vi. Intet her er neutralmarineret eller forbedret. Fedtet er rigtigt
> fedt.....
> Problemet er dog at flæsket ikke er røget men fersk.
>
> /karsten

Hej Karsten
Jeg har intet problem med at få ordentligt kød - jeg få¨r det meste af mit
kød fra private leverandører. Eneste undtagelse er kyllinger. Men gæs, grise
og køer ved jeg har haft en fornuftig opvækst med henblik på min fryser.
Jeg har nærmere et problem med at finde et sted, hvor jeg kan få røget mit
kød på gammeldags manér til en fornuftig pris, da jeg, når jeg skal have
røget kød, altid havner i at skulle ud i byen for købe noget kød, som så
brænder fast. Det er her jeg savner at kunne få røget flæsk af en ordentlig
kvalitet.



Max (01-10-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 01-10-09 15:54

Hej

> at skulle ud i byen for købe noget kød, som så brænder fast. Det er
> her jeg savner at kunne få røget flæsk af en ordentlig kvalitet.

Har du overvejet en spænnende løsning som den her

http://www.roegeovnens-venner.dk/

http://www.williamdam.dk/mad_vin/mad_vin_div/roegning_for_smagens_skyld_1500527_da.html

--
Mvh Max


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste