/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stegte sild i lage - Holdbarhed i køleskab
Fra : Peter Strands


Dato : 11-09-09 23:57

Hejsa allesammen

Som overskriften fortæller, går mit spørgsmål på hvor længe kan stegte
sild i lage, holde sig i køleskab ?

Har stegt en hulens bunke sild og lagt dem i lage, efter en dag på
sundet med drengene, så kan nok ikke nå at spise dem alle inden for få
dage, på trods af at alle venner og bekendte har fået et par sild til
at hygge sig med.

Mvh

Peter

 
 
Tove Krieger (12-09-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 12-09-09 21:51

In news:10cf91f8-8580-4d09-8ae0-895d113a03bd@l13g2000yqb.googlegroups.com,
Peter Strands <p.strands@gmail.com> typed:
> Hejsa allesammen
>
> Som overskriften fortæller, går mit spørgsmål på hvor længe kan stegte
> sild i lage, holde sig i køleskab ?
>
> Har stegt en hulens bunke sild og lagt dem i lage, efter en dag på
> sundet med drengene, så kan nok ikke nå at spise dem alle inden for få
> dage, på trods af at alle venner og bekendte har fået et par sild til
> at hygge sig med.
>
> Mvh
>
> Peter

Stegte sild i eddike med løg kan holde sig utroligt længe bare de står
koldt. Jeg holder på, at de er allerbedst efter 8 dage på køl.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Emil (12-09-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 12-09-09 22:22

Peter Strands <p.strands@gmail.com> wrote:

>Som overskriften fortæller, går mit spørgsmål på hvor længe kan stegte
>sild i lage, holde sig i køleskab ?

Det bestemmes af lagens surhedsgrad (ph) og krydringen.
De fleste opskrifter med eddike, løg, sukker og sennepskorn må
betegnes som helkonserverende.
Så 3 mdr. (før sildenes fedtstoffer harskner), må være det korrekte
svar.
Efter åbning af en krukke, nedsættes den resterende holdbarhed til en
ugestid, mest fordi de hurtigt bliver spist.


m.v.h. Emil

Max (12-09-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 12-09-09 23:21

Hej Emil

> Så 3 mdr. (før sildenes fedtstoffer harskner), må være det korrekte
> svar.

Det svar ville jeg også have givet. Og egentlig bliver de vel ikke
dårlige, de kommer bare til at smage træls ?

--
Mvh Max


Emil (13-09-2009)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 13-09-09 00:08

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote:

>Hej Emil
>> Så 3 mdr. (før sildenes fedtstoffer harskner), må være det korrekte
>> svar.

>Det svar ville jeg også have givet. Og egentlig bliver de vel ikke
>dårlige, de kommer bare til at smage træls ?

Korrekt. Rent sundhedsmæssigt kan de holde meget længere.
Men i de 3 mdr. har jeg allerede indregnet den normale krydring, som
vil overdøve den begyndende harskning. Så de 3 mdr. på køl dækker over
tiden, hvor harskningen ikke kan smages af en gennemsnitsdansker.

Men 3 mdr. på køl svarer til ca. et år på frost (hver sænkning af
temperaturen med 10 grader C vil fordoble holdbarheden/halvere
harskningen), hvilket _ikke_ kan accepteres for rå sild.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste