"Kim" <No@mail.dk> wrote:
>Hvad pokker er gourmetsalte ?
Fødevarerstyrelsen har gjort nogle forsøg, der fastslår, at man opnår
det mindste safttab og det mest velsmagende kød ved gourmetsaltning.
Se rapporten Stegning af kød - myter, fakta og nye metoder, side 16:
<
http://gl.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf>
Typisk 1% saltning i et døgn for de fleste udskæringer. Men mindre
salt og kortere tid er meget bedre end ingen gourmmetsaltning, typisk
0,5% salt i tre timer for de små og mere smagsfattige udskæringer.
>Så vidt jeg ved er salt bare NaCl...
Ikke alene. Der er _meget_ mere i, i varierende mængder. Men det er
krystalformerne der giver de forskellige smagsoplever.
<
http://www.techmedia.dk/files/pdf/dak/side36-38dak4-04.pdf>
<
http://www.techmedia.dk/files/pdf/dak/side44-45dak5-04.pdf>
>Er det salt tilsat et eller andet kunstigt ?
Der findes salterstatning, Saltin, som har en bitter smag.
Noget salt sælges som 'gourmetsalt', for at lokke flere penge ud af
uvidende forbrugere.
m.v.h. Emil