>Hej Kasper
>
>Du har flere gange slået til lyd for forskellige peber sorter og enten er du
>forud for din tid eller også sidder indkøbere for diverse supermarkeder og
>følger med i trådene her
Hehe!
Hvo havde den magt! :)
Ovenpå tråden om forskellige pebre -- og pebres terroiregenskaber --
faldt jeg over et par gamle numre af Gastro, mener jeg, i et
sommerhus, vi lånte i sommerferien -- nå ja, min sætning blev igen for
lang -- de numre handlede om forskellige pebersorter.
Så fokus er ikke mit alene. Jeg tror, min interesse for forskellige
slags sort peber begyndte tidligt. Min mormor sværgede til hvid peber
i visse retter. Udbløde også grøn madagaskerpeber i fond til
pebersauce (til en god entrecote). Det er vel en 20-25 års tid siden
-- og det kan meget vel være noget, hun lærte hos af sin mor el.
bedstemor.
I Rhônedalen boede jeg for omkring10 år siden et sted, hvor der var
tilknyttet en god restaurant. Chefkokken var passioneret
krydderikender -- og det bar menuerne præg af. Peberkrydringen steg i
sammensætning og intensitet måltidet igennem.
Men det er da rart, at der er et (masse)marked for sagerne nu. Jeg vil
stadig anbefale The Spice Shop, som har fine varer og gode
leveringspriser.
>I denne uge har Netto "Spize" pebere på programmet
> - Økologisk Malabar
> - Økologisk Tellicherry
>Kr 20,-/posen
Ja -- jeg har lige købt et par poser i Netto i Ålsgårde, men ikke fået
dem smagt endnu. Men Tellicherry-peberen er sydindisk på linke med én
af mine yndlingspebre, nelig Kerala-peberen.
>og hos Bilka (og dermed sikkert også Føtex) har de i deres "princip!" serie
>fået følgende
>Tellicherry 72g refill
>Paradiskorn 93g refill
>Muntok Hvid peber 90g refill
>Jamaican peber 45g refill
>allesammen til 24,95 / posen
dem må jeg lige have kigget på! :)
---
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net/gastronomi (Bergholts opskrifter)