In news:4a983ed2$0$327$14726298@news.sunsite.dk,
Bo Mørch Mogensen <usnet1@gmail.com> typed:
> "Tove Krieger" <missminimiv@privat.dk> skrev i en meddelelse
> news:4a97c2e7$0$329$14726298@news.sunsite.dk...
>
>> Hej Bo.
>
> Hej Tove
>
>>
>> Hvis jeg var dig, ville jeg lige vente lidt inden jeg fulgte den
>> opskrift, for der mangler en meget vigtig ingrediens - nemlig mælk
>>
Min opskrift, som er højt skattet af hele familien lyder.:
>>
>> 1 kg mel
>> 50 g. gær
>> 1 æg
>> ½ ltr. mælk (gerne minimælk)
>> 100 g. sukker
>> 1 topteskefuld salt
>> 125 gr. margarine eller endnu bedre 1-1/4 dl flydende Becel
>> 100 g. rosiner (kan evt. udelades)
>>
>> Mælk og Becel lunes i mikroovnen til det er håndvarmt. Kommes i en
>> stor skål (jeg bruger lerfad). Gær, sukker og ægget blandes i (pas
>> på at mælken ikke er for varm, det ødelægger gærcellerne). Når gæren
>> er smeltet æltes dejen med mel lidt ad gangen, når halvdelen af
>> melet er kommet i tilsættes saltet. Dejen hæver i skålen i en stor
>> plastpose et lunt sted til dobbelt størrelse. Derefter tages den ud
>> på et melstrøet køkkenbord og slåes ned. Jeg ruller gerne dejen til
>> en stor pølse, som jeg deler i 4 stykker, og derefter hvert stykke i
>> 5, så får man 20 næsten lige store boller. Bollerne sættes på en
>> plade med bagepapir og efterhæver ca. ½ time oven på den tændte ovn.
>> Derefter pensler jeg bollerne med æggestrygelse (et æg med en lille
>> smule vand pisket let). Bages ved ca. 200 grader i 10-12 minutter midt i
>> ovnen. De skal være
>> gyldne i toppen.
>>
>> Et ekstra tips. Pas på med ælte for længe, og pas på med melet -
>> dejen må kun lige slippe fadet.
>>
>> Bollerne kan med fordel fryses ned.
>>
>
> jamen jeg vil også printe dig ud Tove problemet med det her er jeg
> ikke har mælk jeg har godt nok yougurt men det er jo noget helt andet
> sagen er jeg for ikke drukket mælk så jeg er holdt op med at købe det
> efter en af mine venner kom forbi og skulle have mælk i kaffen
> det var så godt nok fra slutningen af marts han spurgte om det var et
> kemi forsøg - jeg spurgte om han var sikker på jeg havde mælk og jeg
> var selv hænde og kikke og der var godt nok en eller anden der havde
> taget en liter med :) FOR LÆNGE siden ... egentligt så skal jeg have
> lavet et system med min rengøringskone
> at hun lige går det hele igenem også kyler det ud der er for gammelt
> ...
> Mv.
> Bo
Hej Bo
Du kan skam også bage boller med yoghurt. Jeg fandt denne opskrift op
nettet.:
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/1488/Bagvaerk-opskrifter/Yoghurtboller
Jeg ved godt nok ikke hvordan de smager, men de er sikkert udmærkede.
P.S. M.h.t. besøgende og mælk i kaffen, så kan du jo købe flaskefløde som
har en meget lang holdbarhed. Man kan også bruge flødepulver til kaffen, det
er vist også ret godt.
--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats