"Brian Bendtsen" <bb@bellevuevej.dk> skrev i en meddelelse
news:4a965a99$0$56785$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
> Nogen der kan komme med nogle flere ideer og dertilhørende opskrifter.
Min absolutte favorit er quesadillas:
- En stak tortillas
- Et bjerg revet cheddar-ost
- Salsa (jeg foretrækker den stærke udgave)
- Jalapenos (prøv at finde både røde og grønne, selvom de røde er lidt svære
at støve op)
- Stegte kyllingestrimler
Smid smør og olivenolie på en pande. Smid en tortilla på. Dæk den med revet
cheddar-ost (riiiigeligt med ost, tak). Fordel i forvejen stegte
kyllingestykker ovenpå. Smid Salsa ud over det hele. Fordel jalapenos med
mild hånd ud over det hele. Smid endnu et lag ost på. Luk svineriet med en
tortilla mere. Steg på en middelvarm pande. Vend skidtet efter ca. 5-8 min.
(brug en stor tallerken til at vende med og giv lige panden endnu et skud
smør og olivenolie). Giv den yderligere 5-8 min. på den anden side.
Resultatet skal være brunt og sprødt på begge sider, og med osten drivende
ud af siderne
Serveres med en god, fed creme fraise (helst 36% og gerne fra Thise) og
hjemmelavet guacamole. Evt. grøn salat, hvis der er trunter med.
> Helst på noget der kan laves en dag i forvejen.
Hvis du laver quesadillas i forvejen, skal du selvfølgelig ikke give dem så
lang tid på panden. Når de efterfølgende genopvarmes, skal der være *godt*
blus på panden, da de ellers ikke bliver sprøde. Husk godt med smør og
olivenolie på panden - også efter, du har vendt dyret.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.