Erik D <erikdaugaard@gmail.com> wrote in
news:d1fb0b7c-3a67-443c-b4bb-c9d9fe750869@c2g2000yqi.googlegroups.com:
> Jeg har aftalt med min datter, at vi skal afholde en pandekagefest
> alá Rasmus Klump. Der kommer nok omkring 20-30 mennesker til
> seancen, så 100-150 pandekager er vel ikke helt ved siden af.
Ork... no problemo
Lavede mad i en vuggestue for en del år siden, og ind imellem tog jeg
tilløb og serverede pandekager en fredag eftermiddag. 43 børn og 15
voksne.
På et almindeligt husholdningskomfur med gang i 4 pander startede jeg
1 time før servering og fortsatte med bagningen efter serveringen var
startet. Ialt knapt 2 timers intens pandekagebagning.
Indtil servering holdt jeg pandekagerne varme i en ovn ved laveste
temperatur ca. 50-75 grader.
Pandekagerne blev stablet højt på en flad tallerken og med en omvendt
flad tallerken på toppen. I bunden af ovnen en bradepande med vand til
at holde fugtigheden oppe. I min ovn holdt det pandekagerne varme,
samtidig med at de bevarede en smule "sprødhed" i kanten.
Pandekager skal absolut helst spises direkte fra panden, men
ovenstående var et brugbart kompromis. Den rigtige sprødhed i kanterne
forsvinder dog uanset hvad man gør.
> Man siger: "Du kan da bare bage pandekagerne i forvejen og så varme
> dem op når de skal spises".
Det kan man også med en god bøf. I begge tilfælde bliver det derefter.
> Hvordan opvarmer man bedst sådan en stak, uden at de bliver kedelige
Det gør man slet ikke. Pandekager er nogle følsomme små fyre, der let
udtørrer hvis de genopvarmes. Selv varmholdning er en svær kunst.
De skal spises så hurtigt som muligt, og helst direkte fra panden.
Jeg har dog med held bagt pandekager på den ene side og derefter
frosset dem. Efter optøning bages de på den anden side og smager
stortset som friske. Det hjælper dog ikke meget i dit tilfælde, men
kan være en idé hvis man er typen der ind imellem får lyst til en
pandekage til kaffen, eller skal bruge et begrænset antal til dessert
eller andet.
Der findes mange opskrifter på pandekager, men efter min mening skal
der kardemomme og (hvidt)øl i og de skal bages i 2/3 smør og 1/3 olie
ved høj varme før de bliver helt rigtige.
--
Fordi folk læser oppefra og ned.
Hvorfor er topposting irriterende?