/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Varmluftsovn
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 14-08-09 18:51

I nogle opskrifter angives temperatur i forhold til både
varmluftsoven og "almindelig" ovn (altså den man havde før), i mange
andre ikke. Jeg har vænnet mig til at bruge en temperatur på 20
grader under den angivne hvis ikke der står noget om varmluftsovn, og
det virker som regel.

Det der undrer mig, er at der i nye kogebøger ikke står noget om
forskellen. Kan man gå ud fra at de temperaturer der angives nu
gælder varmluftsovne?

--
Med venlig hilsen
Lisbet
http://spanskgrammatik.dk



 
 
Tove Krieger (15-08-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 15-08-09 11:16

In news:4a85a3f7$0$299$14726298@news.sunsite.dk,
Lisbet Overvad Laursen <lisbet.olnospam@gmail.com> typed:
> I nogle opskrifter angives temperatur i forhold til både
> varmluftsoven og "almindelig" ovn (altså den man havde før), i mange
> andre ikke. Jeg har vænnet mig til at bruge en temperatur på 20
> grader under den angivne hvis ikke der står noget om varmluftsovn, og
> det virker som regel.
>
> Det der undrer mig, er at der i nye kogebøger ikke står noget om
> forskellen. Kan man gå ud fra at de temperaturer der angives nu
> gælder varmluftsovne?

Det tror jeg ikke, for i alle de opskrifter jeg har set er det som
hovedregel temperaturen i en traditionel ovn der er angivet. Jeg bruger også
altid en temperatur på 20 grader mindre end den angivne når jeg steger/bager
med varmluft.

--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Lisbet Overvad Laurs~ (15-08-2009)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 15-08-09 12:50

Tove Krieger wrote:
> In news:4a85a3f7$0$299$14726298@news.sunsite.dk,
> Lisbet Overvad Laursen <lisbet.olnospam@gmail.com> typed:
>> I nogle opskrifter angives temperatur i forhold til både
>> varmluftsoven og "almindelig" ovn (altså den man havde før),
>> i mange andre ikke. Jeg har vænnet mig til at bruge en
>> temperatur på 20 grader under den angivne hvis ikke der står
>> noget om varmluftsovn, og det virker som regel.
>>
>> Det der undrer mig, er at der i nye kogebøger ikke står noget
>> om forskellen. Kan man gå ud fra at de temperaturer der
>> angives nu gælder varmluftsovne?
>
> Det tror jeg ikke, for i alle de opskrifter jeg har set er det
> som hovedregel temperaturen i en traditionel ovn der er
> angivet. Jeg bruger også altid en temperatur på 20 grader
> mindre end den angivne når jeg steger/bager med varmluft.

Okay, det vil jeg så også fortsætte med. Tak for svaret.

--
Med venlig hilsen
Lisbet
http://spanskgrammatik.dk



Kari Eiffert (15-08-2009)
Kommentar
Fra : Kari Eiffert


Dato : 15-08-09 18:19

Jeg har altid fået at vide at jeg skulle trække 10 % fra. Så bliver det jo
også ofte tit omkring de 20 grader

Mvh Kari

"Lisbet Overvad Laursen" <lisbet.olnospam@gmail.com> wrote in message
news:4a85a3f7$0$299$14726298@news.sunsite.dk...
>I nogle opskrifter angives temperatur i forhold til både varmluftsoven og
>"almindelig" ovn (altså den man havde før), i mange andre ikke. Jeg har
>vænnet mig til at bruge en temperatur på 20 grader under den angivne hvis
>ikke der står noget om varmluftsovn, og det virker som regel.
>
> Det der undrer mig, er at der i nye kogebøger ikke står noget om
> forskellen. Kan man gå ud fra at de temperaturer der angives nu gælder
> varmluftsovne?
>
> --
> Med venlig hilsen
> Lisbet
> http://spanskgrammatik.dk
>
>


Kurt Hansen (16-08-2009)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 16-08-09 06:07

On Fri, 14 Aug 2009 19:50:31 +0200, Lisbet Overvad Laursen wrote:

> I nogle opskrifter angives temperatur i forhold til både
> varmluftsoven og "almindelig" ovn (altså den man havde før), i mange
> andre ikke. Jeg har vænnet mig til at bruge en temperatur på 20
> grader under den angivne hvis ikke der står noget om varmluftsovn, og
> det virker som regel.
>
> Det der undrer mig, er at der i nye kogebøger ikke står noget om
> forskellen. Kan man gå ud fra at de temperaturer der angives nu
> gælder varmluftsovne?

Hvor ømfindigt er det, når det kommer til stykket?

Jeg lurer på, om alle de millioner af opskrifter der findes i verden,
faktisk er testet ved forskellige temperaturer og bage-/stegetider?

Handler det ikke lige så meget om at kigge, prikke, trykke og evt.
prøvesmage? Gefühl og erfaring tæller vel også med i det spil.

I et langt liv i flere forskellige køkkener, har jeg dermed også benyttet
forskellige ovne. Nogle gamle, nogle nye, men ingen af dem steger og bager
ens ved samme indstillinger.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

Lisbet Overvad Laurs~ (16-08-2009)
Kommentar
Fra : Lisbet Overvad Laurs~


Dato : 16-08-09 12:53

Kurt Hansen wrote:
> On Fri, 14 Aug 2009 19:50:31 +0200, Lisbet Overvad Laursen
> wrote:

>> Det der undrer mig, er at der i nye kogebøger ikke står noget
>> om forskellen. Kan man gå ud fra at de temperaturer der
>> angives nu gælder varmluftsovne?
>
> Hvor ømfindigt er det, når det kommer til stykket?
>
> Jeg lurer på, om alle de millioner af opskrifter der findes i
> verden, faktisk er testet ved forskellige temperaturer og
> bage-/stegetider?
>
> Handler det ikke lige så meget om at kigge, prikke, trykke og
> evt. prøvesmage? Gefühl og erfaring tæller vel også med i det
> spil.
>
> I et langt liv i flere forskellige køkkener, har jeg dermed
> også benyttet forskellige ovne. Nogle gamle, nogle nye, men
> ingen af dem steger og bager ens ved samme indstillinger.

Det er jeg med på og har da selv ingen særlige problemer, men for
mindre erfarne kunne det være et (lille) problem. Og jeg troede at
den nymodens elektronik gjorde temperaturerne mere ensartede/sikre.

--
Med venlig hilsen
Lisbet
http://spanskgrammatik.dk



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste