"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:POOdnTqco_-xhh7XnZ2dnUVZ8nKdnZ2d@giganews.com...
> "Bo Mørch Mogensen" <usnet1@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4a83187a$0$303$14726298@news.sunsite.dk
>
>> ja undskyld mig hvis jeg staver det forkert men sådan lyder det sådan
>> et har jeg købt i brugsen det er så meningen man skal stikke det på
>> langs benet ( hvis der er noget ben ) i det stykke kød man vil smide
>> i ovnen
>
> Det hedder et "stegetermometer", og du stikker det ind i den tykkeste del
> af kødet. Termometeret skal måle kødets kernetemperatur.
ok ...
>
>> mit kan vise noget med at der helst skal være 160 grader inden i en
>> lamme kølle
>
> Nej, det skal der i hvert fald IKKE være i en lammekølle. Nærmere 60
> grader.
hmm ... nå ja ok jeg har en iq i et køkken på 12 så :)
>
>> det er der så ... men hvad er meningen egentligt med det
>
> Som skrevet: Rapportere kernetemperaturen, så du ved, hvornår dit kød er
> færdigstegt. Der er forskellige optimale kernetemperaturer afhængig af
> kødtype og smag/behag. En rød oksesteg skal f.eks. ikke over 57-58 graders
> kernetemperatur, hvorimod fjerkræ helst skal over de 80 grader.
>
> Her er lidt godnatlæsning:
>
http://gl.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf
>
vil kaste mig over det i morgen eller sener i dag når jeg står op ...
tak for svaret ...