/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
stegometer ?
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 12-08-09 20:31

ja undskyld mig hvis jeg staver det forkert men sådan lyder det sådan et har
jeg købt i brugsen det er så meningen man skal stikke det på langs benet (
hvis der er noget ben ) i det stykke kød man vil smide i ovnen

mit kan vise noget med at der helst skal være 160 grader inden i en lamme
kølle det er der så ... men hvad er meningen egentligt med det ?

Venligst
Bo M Mogensen



 
 
Jens Bruun (12-08-2009)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 12-08-09 20:43

"Bo Mørch Mogensen" <usnet1@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4a83187a$0$303$14726298@news.sunsite.dk

> ja undskyld mig hvis jeg staver det forkert men sådan lyder det sådan
> et har jeg købt i brugsen det er så meningen man skal stikke det på
> langs benet ( hvis der er noget ben ) i det stykke kød man vil smide
> i ovnen

Det hedder et "stegetermometer", og du stikker det ind i den tykkeste del af
kødet. Termometeret skal måle kødets kernetemperatur.

> mit kan vise noget med at der helst skal være 160 grader inden i en
> lamme kølle

Nej, det skal der i hvert fald IKKE være i en lammekølle. Nærmere 60 grader.

> det er der så ... men hvad er meningen egentligt med det

Som skrevet: Rapportere kernetemperaturen, så du ved, hvornår dit kød er
færdigstegt. Der er forskellige optimale kernetemperaturer afhængig af
kødtype og smag/behag. En rød oksesteg skal f.eks. ikke over 57-58 graders
kernetemperatur, hvorimod fjerkræ helst skal over de 80 grader.

Her er lidt godnatlæsning:
http://gl.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Bo Mørch Mogensen (13-08-2009)
Kommentar
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 13-08-09 02:20


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:POOdnTqco_-xhh7XnZ2dnUVZ8nKdnZ2d@giganews.com...
> "Bo Mørch Mogensen" <usnet1@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:4a83187a$0$303$14726298@news.sunsite.dk
>
>> ja undskyld mig hvis jeg staver det forkert men sådan lyder det sådan
>> et har jeg købt i brugsen det er så meningen man skal stikke det på
>> langs benet ( hvis der er noget ben ) i det stykke kød man vil smide
>> i ovnen
>
> Det hedder et "stegetermometer", og du stikker det ind i den tykkeste del
> af kødet. Termometeret skal måle kødets kernetemperatur.

ok ...

>
>> mit kan vise noget med at der helst skal være 160 grader inden i en
>> lamme kølle
>
> Nej, det skal der i hvert fald IKKE være i en lammekølle. Nærmere 60
> grader.

hmm ... nå ja ok jeg har en iq i et køkken på 12 så :)

>
>> det er der så ... men hvad er meningen egentligt med det
>
> Som skrevet: Rapportere kernetemperaturen, så du ved, hvornår dit kød er
> færdigstegt. Der er forskellige optimale kernetemperaturer afhængig af
> kødtype og smag/behag. En rød oksesteg skal f.eks. ikke over 57-58 graders
> kernetemperatur, hvorimod fjerkræ helst skal over de 80 grader.
>
> Her er lidt godnatlæsning:
> http://gl.foedevarestyrelsen.dk/FDir/Publications/2002001/Rapport.pdf
>
vil kaste mig over det i morgen eller sener i dag når jeg står op ...

tak for svaret ...



Tove Krieger (12-08-2009)
Kommentar
Fra : Tove Krieger


Dato : 12-08-09 21:07

In news:4a83187a$0$303$14726298@news.sunsite.dk,
Bo Mørch Mogensen <usnet1@gmail.com> typed:
> ja undskyld mig hvis jeg staver det forkert men sådan lyder det sådan
> et har jeg købt i brugsen det er så meningen man skal stikke det på
> langs benet ( hvis der er noget ben ) i det stykke kød man vil smide
> i ovnen
> mit kan vise noget med at der helst skal være 160 grader inden i en
> lamme kølle det er der så ... men hvad er meningen egentligt med det
> ?
> Venligst
> Bo M Mogensen

Det jeg har hedder et stegetermometer, og der er afmærkninger for
temperaturen foruden at navnet er skrevet for de forskellige stykker kød man
steger. Er du sikker på at det skal stikkes på langs benet i kødet ? Det er
sikkert ikke helt rigtigt, for hvis spydet man stikker i kødet rammer et
ben, viser termometeret ikke den rette temperatur, så derfor skal man helst
undgå benene.

På mit termometer (som er ret gammelt) er der en rød "søjle" i glasset som
stiger indtil den når den rette temperatur for det stykke kød jeg steger.


--
Venlig hilsen Tove
Beware of people who dislike cats


Bo Mørch Mogensen (13-08-2009)
Kommentar
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 13-08-09 02:25


"Tove Krieger" <missminimiv@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:4a8320c6$0$297$14726298@news.sunsite.dk...

Hej Tove :)
> På mit termometer (som er ret gammelt) er der en rød "søjle" i glasset som
> stiger indtil den når den rette temperatur for det stykke kød jeg steger.
>


jamen sådan er mit også ... og der står der nemligt lam 160 grader på ( og
en fortalte mig det skulle nærmest ind til benet - men det kan godt være det
ikke passer mig kan man bilde alt ind når det kommer til at fra at koge et
æg og op ) ....

men altså mit stego ... der står bare skrevet forskelige slags kød også er
der angivet en grad ud for også er der sådan et termometer der måler
løbende - hvad det eksakt måler uden på eller inden i eller i genemsnit -
det ved jeg ikk ...

nå men lamme køllen blev nu go 110 minutter ved 160 grader lidt rose i
midten men ikke rå - man siger 20 min pr ½ kg men jeg tror ikke på den - den
skal altså ha noget mere også skal den grilles de første 20 min - nå men den
smagte godt sammen med fløde katofler i bunden :)



Heidi (13-08-2009)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 13-08-09 06:19

Bo Mørch Mogensen wrote:

Tror du ikke de 160 grader kan have været i Fahrenheit, altså det
amerikanske mål? Ved ikke lige hvordan det passer i forhold til Celsius,
men det kunne måske være derfor

--
Heidi


jos (13-08-2009)
Kommentar
Fra : jos


Dato : 13-08-09 09:56

Heidi wrote:
> Bo Mørch Mogensen wrote:
>
> Tror du ikke de 160 grader kan have været i Fahrenheit, altså det
> amerikanske mål? Ved ikke lige hvordan det passer i forhold til
> Celsius, men det kunne måske være derfor

sikkert. 160F ~ 70C

og et sådant termometer er et must hvis man er køkkenanalfabet
- men man må så til gengæld have styr på enhederne!

finn



Bo Mørch Mogensen (13-08-2009)
Kommentar
Fra : Bo Mørch Mogensen


Dato : 13-08-09 17:09


"Heidi" <nospam@hejdi.dk> skrev i en meddelelse
news:4a83a223$0$303$14726298@news.sunsite.dk...
> Bo Mørch Mogensen wrote:
>
> Tror du ikke de 160 grader kan have været i Fahrenheit, altså det
> amerikanske mål? Ved ikke lige hvordan det passer i forhold til Celsius,
> men det kunne måske være derfor
>
Nahh super brugsen kan da ikke lave sådan noget rod



Max (13-08-2009)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 13-08-09 17:30

Hej Bo

> Nahh super brugsen kan da ikke lave sådan noget rod

Det har ikke noget med super brugsen at gøre, de fleste
af dem slags termometre leveres så de kan stilles til
både Farenheit og Celcius.

--
Mvh Max


Kurt Lund (13-08-2009)
Kommentar
Fra : Kurt Lund


Dato : 13-08-09 17:18

Heidi wrote:
> Bo Mørch Mogensen wrote:
>
> Tror du ikke de 160 grader kan have været i Fahrenheit, altså det
> amerikanske mål? Ved ikke lige hvordan det passer i forhold til
> Celsius, men det kunne måske være derfor

Passer meget godt. 160° F = 71° C

--
Kurt Lund



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177549
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408820
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste